cancer de san
·
despre sanatate
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
sanatateverde
·
soia
·
Soia reduce riscul de cancer la san
·
terapii naturiste
·
tratament
Soia reduce riscul de cancer la san
Soia reduce riscul de cancer la san
[Soia reduce riscul de cancer la san] Un nivel ridicat de soia consumata protejeaza impotriva cancerului la san, prin reducerea cantitatii receptorilor de estrogen (ER)-pozitiv care creste riscul aparitiei unor tumori, precum si a receptorului HER2-negativ, se arata intr-un raport al cercetatorilor japonezi de la Jurnalul International al Cercetarii Cancerului, preluat de Reuters.
Dr. Takeshi Suzuki de la Institutul de Cercetare din Nagoya a condus un studiu in care au fost implicate 678 de femei cu cancer la san si 3,390 de femei sanatoase, folosite pentru comparatie, care au fost alese in functie de varsta si fara sa aiba vreo mostenire genetica legata de cancer.
Cercetatorii au descoperit "un risc foarte redus" de aparitie al cancerului la san in cazul femeilor care au consumat cea mai multa soia si care erau ER-pozitiv, HER2-negativ sau ambele.
Femeile care au consumat mai multa soia, comparativ cu cele care au consumat o cantitate mica, prezentau un risc mai scazut de a face cancer, in urmatoarele procente: cele cu ER-pozitiv prezentau un risc mai scazut cu 26%, iar cele cu HER-2 negativ, un procent de 22%.
"Aceste descoperiri sunt biologic plauzibile si sugereaza un potential beneficiu al produselor din soia in incercarea de prevenire a cancerului", au concluzionat cercetatorii.
[Soia reduce riscul de cancer la san] Un nivel ridicat de soia consumata protejeaza impotriva cancerului la san, prin reducerea cantitatii receptorilor de estrogen (ER)-pozitiv care creste riscul aparitiei unor tumori, precum si a receptorului HER2-negativ, se arata intr-un raport al cercetatorilor japonezi de la Jurnalul International al Cercetarii Cancerului, preluat de Reuters.
Dr. Takeshi Suzuki de la Institutul de Cercetare din Nagoya a condus un studiu in care au fost implicate 678 de femei cu cancer la san si 3,390 de femei sanatoase, folosite pentru comparatie, care au fost alese in functie de varsta si fara sa aiba vreo mostenire genetica legata de cancer.
Cercetatorii au descoperit "un risc foarte redus" de aparitie al cancerului la san in cazul femeilor care au consumat cea mai multa soia si care erau ER-pozitiv, HER2-negativ sau ambele.
Femeile care au consumat mai multa soia, comparativ cu cele care au consumat o cantitate mica, prezentau un risc mai scazut de a face cancer, in urmatoarele procente: cele cu ER-pozitiv prezentau un risc mai scazut cu 26%, iar cele cu HER-2 negativ, un procent de 22%.
"Aceste descoperiri sunt biologic plauzibile si sugereaza un potential beneficiu al produselor din soia in incercarea de prevenire a cancerului", au concluzionat cercetatorii.
0 comments :
Trimiteți un comentariu