background img

Articole noi

Adenomul de prostata

Adenomul de prostata



Este cea mai frecventa dintre tumorile benigne la barbat si se dezvolta in interiorul prostatei. Apare de obicei dupa varsta de 50 de ani, dar incidenta maxima este dupa 60 de ani. in 10% din cazuri poate apare si la barbatii tineri. Practic tulburarile de mictiune care apar dupa 50 de ani, daca nu se datoreaza unei vechi infectii urinare, sunt consecinta unui adenom al prostatei. Primul simptom care apare este urinarea frecventa, mai ales in a doua jumatate a noptii, ceea ce deranjeaza si oboseste bolnavul.

Prostata se dezvolta in jurul canalului de evacuare a urinei, de aceea apare urinarea dificila, cu eforturi, bolnavul trebuie sa astepte pana la aparitia primului jet de urina, forta de proiectie a jetului scazand. La aparitia acestor simptome este necesara prezentarea la medicul urolog, iar laboratorul va evidentia analiza specifica pentru prostata, numita PSA, care are valorile normale sub 4 mg/ml.

Cresterea PSA peste aceasta valoare sugereaza o hipertrofie de prostata, iar valorile mai mari reprezinta un indiciu pentru natura maligna a bolii. Adenomul este uneori bine tolerat ani de zile, alteori apar complicatii (urina in sange, retentia completa de urina cu absenta totala a urinii, hidronefroza, infectia rinichilor pana la insuficienta renala). Tratamentul adenomului consta in rezectia acestuia, fie pe cale transuretrala (fara incizie), fie transvezicala.

Inflamatia si cresterea in volum a prostatei poate fi acuta sau cronica, iar microbii cauzali pot fi: gonococul, streptococul, stafilococul, colibacilul. Simptomele sunt dureri mari perianale, ejaculari precoce sau tardive, cantitatea diminuata a lichidului seminal, bolnavii urineaza mai des, mai ales noaptea, presiunea jetului de urina fiind redusa.
Aceste afectiuni pot fi tratate cu succes prin reflexoterapie. Se vor masa zilnic sau de doua ori pe zi zonele suprarenale, pentru degajarea de cortizon, zonele rinichi, uretre, vezica urinara, pentru eliminarea produsilor toxici, zona prostatei, pentru a-i imbunatati circulatia sanguina aferenta, ceea ce va genera revenirea prostatei la nivelul normal, prin reducerea inflamatiei locale.

Punctele care se maseaza sunt: 23 timp de 3 minute pe fiecare picior; 24, 25, 26 timp de 5 minute; 50 timp de 5-7 minute.


Tratament naturist:

atat in perioada reflexoterapiei cat si dupa aceasta, se vor bea 2 cesti pe zi cu infuzie de pufulita cu flori mici, o cana dimineata cu 1 ora inainte de masa si seara cu 1 ora inainte de cina. Foarte eficient este si ceaiul din urzica moarta alba. Se infuzeaza 1 lingurita de planta la 250 ml apa clocotita, timp de 2-3 minute, se strecoara si se beau 2-3 cani pe zi, neindulcit. in literatura de specialitate pentru fitoterapia prostatei au fost studiate medical putine plante: parul african, serenoa repens, samanta de dovleac, secara cornuta, polenul, frunza de plop, urzica etc.

Serenoa repens, planta ce creste in America de Nord este utilizata la fabricarea produsului PROSTAMOL UNO, care este indicat in fazele incipiente ale HBP cu tulburari minime. Tratamentul HBP poate fi individualizat pentru fiecare bolnav, dar odata inceput, trebuie urmarit pentru decelarea efectelor secundare (practic absente la fitoterapice) sau ale agravarilor bolii. Alcoolul va fi exclus, la fel condimentele si se va trata constipatia. Se vor face bai de sezut cu urmatoarea compozitie: jumatate de pumn de iarba neagra (flori), un pumn flori de paducel, limba mielului, rostopasca (frunze proaspete), nalba (radacina data prin razatoare).

Dieta

- Dieta cu sucuri de fructe si legume, timp de 1 luna.
- O clisma dimineata cu 2 l. infuzie calduta de musetel, timp de 7 zile.
- 50-100 gr. de seminte de dovleac zilnic.
- Suc de orz verde, 3x50 ml. zilnic, timp de 7 zile.
- Cura cu preparat de aloe.
- Cura cu boabe de ienupar.
- Cura cu polen si propolis.

- Rp. 1: 30 gr. strugurii ursului, 20 gr. tataneasa, 20 gr. trei frati patati, 20 gr. muguri de pin, 20 gr. urzica moarta, 20 gr. coada calului, 20 gr. galbenele, 10 gr. salvie, 30 gr. coada soricelului, 10 gr. frunze de vita de vie. Se ia 1 lingurita din amestecul de mai sus la 250 ml. apa clocotita, se infuzeaza 2 minute, se beau 3 cani pe zi, calde, indulcite cu miere si la care se adauga 1 lingurita de biter suedez.
- Rp. 2: ceai de rascoage cu flori mici, infuzie, 1 lingurita cu varf la 250 ml. apa clocotita, infuzat 2 minute, se beau 2 cani pe zi, dimineata si seara, pe nemincate.
- Rp. 3: ceai de pin.

- in caz de retentie urinara se administraza apa de grau, preparata din 250 gr. grau fiert timp de 20 de minute intr-un litru de apa, la foc mic. Se macereaza 10 ore dupa care se strecoara. Se face o cura de 3 saptamani de 2 ori pe an, administrandu-se 100 ml. apa de grau dimineata inainte de masa. in criza se administreaza pana la 150 ml. pe zi inainte de masa.
- Pe toata durata tratamentului se face repaus sexual.
- Baie de sezut, calda, cu temperatura crescand progresiv cu coada calului, timp de 20 minute, de 3 ori pe saptamana.
- Baie de abur a jumatatii inferioare a corpului de 2 ori pe saptamana, cate 15-20 minute.
- Baie vitala de 2 ori pe zi cate 25 minute.
- Cataplasma cu lut in forma literei "T" lombo-abdominala si perineala, 3 ore pe zi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE