Aerofagii
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Aerofagii
Aerofagii
� Carbunele vegetal: obtinut prin calcinarea materiei
de origine vegetala, este un absorbant ideal, care
fixeaza pe suprafata lui bacteriile, toxinele, dar mai
ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale
naturala. Se gaseste in farmacii, sub forma de
pastile.
� Infuzie de tarhon: daca dupa ce mancati aveti
dureri de stomac sau vi se umfla abdomenul, presarati
pe tot ce mancati putin tarhon tocat sau, si mai bine,
faceti o infuzie, pe care o beti dupa masa. Se
opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se
lasa sa stea 10 minute.
� Vinul de angelica: intr-un litru de vin rosu
natural se pun la macerat 30 g de radacina de
angelica, un varf de cutit de scortisoara, un praf de
nucsoara rasa, o cuisoara. Se lasa sa stea 20 de zile,
apoi se strecoara si se pune in sticla. Se bea un
paharel de tuica, inainte de mesele principale de
peste zi.
La fel de bun este si lichiorul de angelica:
- puneti la macerat 40 g de radacina de planta intr-un
amestec de 1/3 tuica naturala de prune si 2/3 apa de
izvor. Cand e gata, filtrati si adaugati 200 g de
miere.
� Seminte de marar: dupa masa, preparati o infuzie
dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o
cana de apa, si lasati-le sa se infuzeze 10 minute. Au
efect imediat.
� Roinita pentru nervosi: cand nervozitatea si
anxietatea va tulbura digestia, faceti o infuzie de
roinita, dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana
de apa. Se lasa 10 minute. Se bea o cana, dupa mesele
principale.
� Infuzie digestiva din chimen: celebru pentru
combaterea gazelor la stomac si impotriva aerofagiei
in general, chimenul se prepara in felul urmator: se
opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se
lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o
ceasca dupa fiecare masa.
Seminte de marar, de anason verde, de angelica, de chimion, de corinadru, de chimen, fructe de badian, flori de musetel, frunze de tarhon, de menta, radacini de lemn-dulce.
Tizana asortata
Anason verde: seminte: 20 g
Angelica: seminte, 20 g
Chimion: seminte, 20 g
Coriandru: seminte, 20 g
Chimen: seminte, 20 g
Marar: seminte 20 g
O lingurita de amestec la o cana de apa. Se fierbe doua-trei minute si se lasa sa infuzeze zece minute. Se bea o cana la o ora-doua dupa masa.
� Carbunele vegetal: obtinut prin calcinarea materiei
de origine vegetala, este un absorbant ideal, care
fixeaza pe suprafata lui bacteriile, toxinele, dar mai
ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale
naturala. Se gaseste in farmacii, sub forma de
pastile.
� Infuzie de tarhon: daca dupa ce mancati aveti
dureri de stomac sau vi se umfla abdomenul, presarati
pe tot ce mancati putin tarhon tocat sau, si mai bine,
faceti o infuzie, pe care o beti dupa masa. Se
opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se
lasa sa stea 10 minute.
� Vinul de angelica: intr-un litru de vin rosu
natural se pun la macerat 30 g de radacina de
angelica, un varf de cutit de scortisoara, un praf de
nucsoara rasa, o cuisoara. Se lasa sa stea 20 de zile,
apoi se strecoara si se pune in sticla. Se bea un
paharel de tuica, inainte de mesele principale de
peste zi.
La fel de bun este si lichiorul de angelica:
- puneti la macerat 40 g de radacina de planta intr-un
amestec de 1/3 tuica naturala de prune si 2/3 apa de
izvor. Cand e gata, filtrati si adaugati 200 g de
miere.
� Seminte de marar: dupa masa, preparati o infuzie
dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o
cana de apa, si lasati-le sa se infuzeze 10 minute. Au
efect imediat.
� Roinita pentru nervosi: cand nervozitatea si
anxietatea va tulbura digestia, faceti o infuzie de
roinita, dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana
de apa. Se lasa 10 minute. Se bea o cana, dupa mesele
principale.
� Infuzie digestiva din chimen: celebru pentru
combaterea gazelor la stomac si impotriva aerofagiei
in general, chimenul se prepara in felul urmator: se
opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se
lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o
ceasca dupa fiecare masa.
Seminte de marar, de anason verde, de angelica, de chimion, de corinadru, de chimen, fructe de badian, flori de musetel, frunze de tarhon, de menta, radacini de lemn-dulce.
Tizana asortata
Anason verde: seminte: 20 g
Angelica: seminte, 20 g
Chimion: seminte, 20 g
Coriandru: seminte, 20 g
Chimen: seminte, 20 g
Marar: seminte 20 g
O lingurita de amestec la o cana de apa. Se fierbe doua-trei minute si se lasa sa infuzeze zece minute. Se bea o cana la o ora-doua dupa masa.
0 comments :
Trimiteți un comentariu