background img

Articole noi

Aerofagii

Aerofagii



� Carbunele vegetal: obtinut prin calcinarea materiei
de origine vegetala, este un absorbant ideal, care
fixeaza pe suprafata lui bacteriile, toxinele, dar mai
ales gazele intestinale, care sunt eliminate pe cale
naturala. Se gaseste in farmacii, sub forma de
pastile.

� Infuzie de tarhon: daca dupa ce mancati aveti
dureri de stomac sau vi se umfla abdomenul, presarati
pe tot ce mancati putin tarhon tocat sau, si mai bine,
faceti o infuzie, pe care o beti dupa masa. Se
opareste o lingurita de planta cu o cana de apa si se
lasa sa stea 10 minute.

� Vinul de angelica: intr-un litru de vin rosu
natural se pun la macerat 30 g de radacina de
angelica, un varf de cutit de scortisoara, un praf de
nucsoara rasa, o cuisoara. Se lasa sa stea 20 de zile,
apoi se strecoara si se pune in sticla. Se bea un
paharel de tuica, inainte de mesele principale de
peste zi.

La fel de bun este si lichiorul de angelica:
- puneti la macerat 40 g de radacina de planta intr-un
amestec de 1/3 tuica naturala de prune si 2/3 apa de
izvor. Cand e gata, filtrati si adaugati 200 g de
miere.

� Seminte de marar: dupa masa, preparati o infuzie
dintr-o lingurita de seminte de marar, oparite cu o
cana de apa, si lasati-le sa se infuzeze 10 minute. Au
efect imediat.

� Roinita pentru nervosi: cand nervozitatea si
anxietatea va tulbura digestia, faceti o infuzie de
roinita, dintr-o lingurita de planta oparita cu o cana
de apa. Se lasa 10 minute. Se bea o cana, dupa mesele
principale.

� Infuzie digestiva din chimen: celebru pentru
combaterea gazelor la stomac si impotriva aerofagiei
in general, chimenul se prepara in felul urmator: se
opareste o lingurita de seminte cu o cana de apa, se
lasa sa se infuzeze 10 minute, apoi se bea cate o
ceasca dupa fiecare masa.

Seminte de marar, de anason verde, de angelica, de chimion, de corinadru, de chimen, fructe de badian, flori de musetel, frunze de tarhon, de menta, radacini de lemn-dulce.


Tizana asortata
Anason verde: seminte: 20 g
Angelica: seminte, 20 g
Chimion: seminte, 20 g
Coriandru: seminte, 20 g
Chimen: seminte, 20 g
Marar: seminte 20 g
O lingurita de amestec la o cana de apa. Se fierbe doua-trei minute si se lasa sa infuzeze zece minute. Se bea o cana la o ora-doua dupa masa.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE