background img

Articole noi

Castravete

Castravete

Denumire stiintifica: Cucumis sativus. Fam. Curcubitaceae


Compozitie chimica: vitaminele A, B, C, sulf, magneziu, oxid de calciu, mucilagii
Actiune farmacologica: racoritor, depurativ, dizolvant al acidului uric si al uratilor, diuretic, hipnotic usor.
Este un dezintoxicant al organismului se poate folosi foarte bine la reumatism si foarte multe alte afectiuni.
Extern este vitalizant si astringent sucul.
Se foloseste la urmatoarele afectiuni: acnee, artritism, colibaciloza, colici, cosmetica, crapaturi ale buzelor, dermatoze superficiale, guta, iritatii intestinale, intoxicatii, litiaza biliara si renala, pecingine, pete pe piele, pistrui, pori dilatati ai fetei, prurit, reumatism, riduri, stari subfebrile, temperamente biloase si sangvine.

Preparare:
-Fiert indicat contra iritatiilor intestinale, util in temperamente biloase si sangvine.
-Crud ras sau suc, este pentru unii destul de indigest. Se foloseste in diferite combinatii cu alte legume si fructe. Indicat minimum 20 ml de 3 ori pe zi.

-Extern pentru cei cu pielea grasa: lotiuni pentru ten cu apa de fierbere nesarata.
_Riduri- aplicatii de rondele de castravete.
-Pistrui-lotiune cu lapte crud in care s-au macerat rondele de castravete.
-Pori dilatati ai fetei- se iau cantitati egale de seminte de castravete, dovleac si de pepene galben. Se macina fin, separat, intr-o rasnita de cafea. Se dilueaza cate o lingura de supa din fiecare pudra in lapte sau smantana. Se amesteca pentru obtinerea unei masti care se va aplica vreme de 30 minute. Se spala apoi cu apa de trandafiri calduta.

-Ingrijirea fetei: lapte de castravete. Se piseaza intr-o piulita 50 g de migdale dulci, decorticate, se toarna incet 250 g de suc de castravete dat in clocot si racit si se strecoara intr-o panza deasa. Se adauga 250 ml alcool si 1 g esenta de trandafir. Se utilizeaza ca lotiune.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE