background img

Articole noi

Dermatomicozele picioarelor

Dermatomicozele picioarelor


Din ce in ce mai multe sunt persoanele care cad victime dermatomicozei picioarelor. Incaltamintea inchisa, fabricata din materiale sintetice - care nu lasa pielea sa respire liber - favorizeaza aparitia acestei infectii fungice, in mod deosebit intre degetele picioarelor (acolo unde se gaseste un mediu umed si neaerisit).

Se constata ca persoanele care poarta mai tot timpul sandale, sau umbla desculte, nu au asemenea probleme. Cum, insa, cei mai multi dintre noi suntem nevoiti sa ne ducem viata in conditiile moderne actuale, nu avem decat sa ne orientam spre solutii de prevenire, ca si de tratament.

Printre masurile preventive cele mai simple, se numara acelea de a mentine cat mai mult timp picioarele intr-un mediu uscat si aerisit, de a schimba zilnic ciorapii si incaltamintea, revenind la aceiasi pantofi abia dupa minimum cinci zile. Este foarte important sa va puneti ciorapii astfel incat numai degetele sa atinga varful acestora si, apoi, sa trageti mai departe ciorapul pe picior; la fel, la descaltare, este bine sa scoateti rapid ciorapul, astfel incat degetele sa nu atinga aproape deloc restul suprafetei acestuia. Dupa fiecare spalare, picioarele trebuie bine sterse si uscate.

Daca, in ciuda tuturor masurilor preventive, se intampla sa contractati aceste fungii, atunci ati putea folosi o metoda foarte simpla de a scapa: folositi parfum, sau colonie, pulverizand intre degete. Fiind realizate pe baza de alcool, parfumurile pot deveni un mijloc destul de eficient de tratament, in fazele de inceput, datorita continutului de sare de zinc si acid undecilenic.

Sa remarcam ca, in China, parfumurile nu sunt realizate pe baza de alcool. Asa incat, chinezii aplica si alte metode de tratament asupra infectiilor fungice plantare. Iata, cateva dintre aceste retete:
- Se pun 2,5 kg sare intr-o tigaie mare si se coace pe foc mic timp de 10 minute, pana se incinge bine. Apoi, se toarna sarea pe un prosop curat si uscat, asezat pe podea. Se sta cu picioarele pe sare, pana se raceste.
- Pasta de dinti - aplicata intre degete - poate fi un bun remediu, daca se repeta procedeul de trei ori pe zi.
- Se poate sta cu picioarele intr-o solutie alcatuita dintr-un litru de otet de orez si 0,5 litri de apa, timp de o ora, de doua ori pe zi.
- Se fierb 200 g de boabe de soia intr-un litru de apa, timp de 30 minute. Dupa ce se raceste apa, se spala picioarele cu ea. Se efectueaza aceasta procedura o data pe zi, timp de 2 saptamani.

Ar mai trebui sa remarc faptul ca - in conformitate cu parerile medicinei traditionale chineze - dermatomicozele picioarelor nu sunt datorate numai factorilor enumerati mai sus, ci si unei slabe rezistente fizice, ori unei sanatati precare a unor persoane. De pilda, in timpul dinastiei Tang, boala "mancarimii dintre degetele picioarelor" a fost constatata ca un precursor al bolii beriberi - o afectiune generata de lipsa de vitamina B1. Din acest motiv, in tratamentul acestei infectii fungice se recomanda dieta mai bogata in aceasta vitamina. Migdalele, fasolea, soia, piperul betel si semintele de patlagina sunt recomandate cu toata caldura, in acest sens de catre faimosul medic nutritionist chinez Sun Si Miao (581-682 AD).

Tot el recomanda si un preparat din ficat de porc si naut, dupa cum urmeaza:
- Se pun la fiert 1250 ml apa. Cand da in clocot, se adauga 20 g naut si 100 g ficat de porc (taiat in cubulete) si lasati sa mai fiarba - pe foc mic - timp de 20 minute. Apoi mai adaugati 200 g orez, acoperiti vasul si se continua fierberea inca 15 minute, amestecand din cand in cand, pana se obtine o consistenta gelatinoasa. Ceea ce se obtine se imparte in doua portii, care se consuma calde la pranz si cina. Tratamentul se aplica timp de 30 zile.

Aveti, asadar, de ales din mai multe solutii. Nu ezitati sa luati masurile de prevenire, dar nici nu intarziati sa va tratati, caci orice intarziere poate ingreuia procesul de vindecare. Totusi, nu va grabiti sa treceti la vreun tratament pana cand nu aveti diagnosticul corect pus de un medic de specialitate.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE