background img

Articole noi

Tinctura de Untul Pamantului

Tinctura de Untul Pamantului

Aceasta tinctura miraculoasa este un produs natural obtinut din radacina numita Untul Pamantului (Tamus Communis) macerata in alcool triplu distilat sau spirt sanitar.
Mod de preparare a radacinii: radacina se spala, se da pe razatoare si se pune in alcool sau spirt, se tine cinci zile la macerat agitandu-se zilnic cat mai des. Se pastreaza in loc intunecos (cutie, dulap etc.) la temperatura camerei .
Indicatii:
· dureri reumatice acute sau cronice
· lombosciatica
· spondiloza cervicala
· deformari osoase
· artrite
· sinuzite frontale sau maxilare
· dureri reumatice acute sau cronice
· lombosciatica
· spondiloza cervicala
· deformari osoase
· guta
· ciocuri, monturi

Mod de întrebuintare:

Se agita sticla dupa care se decanteaza un minut tinctura, se desface usor dopul lasand sa curga filtrat. Cu solutia astfel obtinuta se frictioneaza masand locul dureros, seara inainte de culcare ori chiar in cursul zilei numai cand doare si unde doare. Pentru ciocuri, monturi se recomanda si alifia de radacina în combinatie cu tinctura. Pentru guta se poate intrebuinta extern si intern, 5 picaturi la o cana de ceai diuretic (pentru rinichi) mareste diureza face sa dispara acidul uric mai rapid .


Atentie: Pentru persoanele care nu suporta intepaturile ori sunt alergice din cauza efectului revulsiv se recomanda in prealabil ungerea locului cu o crema (alifie de galbenele) sau ulei comestibil. Astfel nu veti mai simti intepaturile si face sa dispara alergia.
Pentru cei care o suporta direct are un efect mai rapid si benefic, facand sa dispara durerea mai rapid. Aceasta tinctura de Untul Pamantului este binevenita pentru orice dureri reumatice putand fi utilizata de orice membru a familiei.
Tinctura este valabila cinci ani, putandu-se completa inca odata peste radacina ramasa in sticla cu alcool. A doua macerare (plamadit) va dura 15-20 zile dupa care se poate utiliza .



Tinctura de Untul Pamantului:
Indicatii terapeutice: dureri reumatice acute sau cronice, lombosciatica, spondiloza cervicala, deformari osoase, ciocuri, monturi, sinuzite frontale sau maxilare, carcel, apa la genunchi, dureri musculare, articulare, de menisc, degeraturi, artrita, artroze, coxartroze, umflaturi, vanatai, varice, eczeme uscate


Tinctura de Ghintura:
Indicatii terapeutice: arsuri stomacale, gastrite, ulcer stomacal de orice tip, colite, enterocolite, colite de fermentatie, dispepsii, inflamatii gastrice si intestinale, lipsa poftei de mancare, diaree cronica, ficat marit, timol marit, hepatita de tip A, B, ciroze incipiente, grasimi la ficat, afectiuni biliare, litiaza biliara, fiere (colecist) lenesa, tensiune si presiune in craniu, caldura la nivelul obrajilor, ameteala, cefalee pulsatile presiune in orbitele oculare, dureri frecvente ale ochilor urmate de lacrimare, conjunctivita si ochi rosii.


Tinctura de Marul Lupului
Indicatii terapeutice: vaginite, trichomoniaze, prurit vaginal, candidoze, vulvite, lues in faza incipienta, gonoree, fibrom uterin, chisturi mamare, infectii mamare (galactoforite, fisuri mamelonare, limfangite, abcese); eczeme, dermatoze, infectii cu ulceratii, rani, taieturi, arsuri, opariri, regenerarea pielii(stimularea colagenului si elastinei), amigdalite; hemoroizi externi; varice, plebite, ulcer varicos.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE