background img

Articole noi

Tinctura de usturoi

Tinctura de usturoi

Usturoi (Allium sativum)

Pietrele la rinichi (calculii) reprezinta conglomerate alcatuite din cristale ale sarurilor din urina. Se formeaza ca urmare a precipitarii sarurilor din urina, a unor tulburari de metabolism, avitaminozei A, hipertiroidismului, sau a infectiilor. Când sunt mici, calculii pot coborî pe ureter, determinând dureri mari în regiunea lombara, cu iradieri spre organele genitale sau coapsa.

Mod de preparare:
Peste 2 capatâni pisate se toarna un litru de votca. Se lasa 9 zile la soare (se va alege perioada de dinaintea Lunii noi, deoarece atunci sunt mai frecvente manifestarile dureroase). Imediat ce începe Luna noua se iau câte un paharel dimineata, pe stomacul gol. Se agita înainte de întrebuintare.

Actiuni:
Intern: activator al peristaltismului intestinal, antiaterosclerotic, antibacterian, anticataral, antidiareic, antifungic, antigutos, antireumatic, antiseptic general cu spectru foarte larg, antiseptic pulmonar, antitrombotic, bradicardizant, carminativ, coleretic, diuretic, expectorant, febrifug, fluidifiant al secretiilor bronhice, hipoglicemiant, hipotensiv, scade colesterolul din sânge (scade trigliceridele, lipoproteinele, si fosfolipidele serice), sedativ, tonic cardiac, tonic nervos, tonic vascular, vasodilatator, vermifug, antispastic. Extern: antibacterian, antifungic, (inhiba dezvoltarea ciupercilor patogene), antiseptic, antiviral, rubeliant,


Indicatii:
Intern: afectiuni renale, aritmie cardiaca (palpitatii), arterioscleroza, astenie, astm, atonie digestiva, bronsita cronica si acuta, candidoza bucala si a cailor respiratorii, constipatie atona, dezechilibre endocrine, diaree, dizenterie (adjuvant), edem al gambelor, enterocolita, guta, hemoroizi, hipercolesterolemie, hipertensiune arteriala, litiaza renala urica, paraziti intestinali (ascarizi, oxiuri, tenie), parodontoza, pletora, prevenirea si combaterea bolilor infectioase: difterie (adjuvant), epidemii gripale, febra tifoida (adjuvant),retentie urinara, reumatism, slabiciune generala, tahicardie, tuse convulsiva, varice. Extern: afte, bataturi, candidoza vaginala, cresterea parului, infectii bucale cu candida, încheieturi umflate sau dureroase, întepaturi de insecte, negi, nevralgii, plagi infectate, raguseala, guturai, reumatism, scabie, tuse.

Precautii:
administrarea interna poate produce persoanelor cu sensibilitate gastrica sau hepatica stari neplacute cum ar fi: inapetenta temporara, indigestie, senzatie de voma.


Contraindicatii:
nu se administreaza intern persoanelor cu cataruri gastrice si intestinale, în simptome congestive pulmonare (tuse seaca, tuse sanguinolenta, stari febrile), deoarece accentueaza starea iritarii. Nu se da mamelor care alapteaza pentru ca transmite laptelui mirosul si gustul de usturoi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE