plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
VISIN
VISIN
VISIN
Cerasus vulgaris. Fam. Rosaceae.
In traditia populara: fructele se consuma crude, prelucrate (marmelada, dulceata, sirop, compot, lichioruri, etc) frunzele sunt folosite la pregatirea muraturilor.
Cleiul de visin muiat in rachiu de drojdie, se punea la taieturi, pentru a opri sangele si a vindeca ranile.
Ceaiul din cozi se ia in boli de rinichi, ca diuretic.
Compozitie chimica: flavonozide si sunt bogati in saruri de potasiu.
Actiuni farmaceutice:
fructele elimina anemia, curata organismul de toxine atat fructele cat si coditele. Previn procesul reumatic. Sunt diuretice, intaresc capilarele venoase, scad presiunea sangelui. Intaresc imunitatea organismului, stopeaza hemoragiile, cresc secretia sucului gastric si biliar.
Se folosesc la urmatoarele afectiuni: afectiuni biliare, afectiuni renale, arterite de orice fel, ateroscleroza, astenii, boli de ficat, batranete, boli psihice, boli nervoase, cancer in forma incipienta, cistite, colite de fermentatie, colesterol in exces, constipatie, crize migrenoase, diverse stari de slabire a imunitatii, demineralizare, depresii, diaree, guta, hipertensiune, intarzieri de crestere, litiaze de orice localizare, nefropatii, obezitate, pielite, pletora, reumatism, senectute, varice.
Preparare:
-1 lingurita de codite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
-Praf din codite obtinut cu rasnita de cafea. Se ia un varf de cutit, se tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa. Se face de 3 ori pe zi inainte de mese cu 30 minute.
-Fructe consumate zilnic sub forma de cura timp de 30 de zile cate 1 kg zilnic.
-Suc obtinut din fructele din care s-au scos samburii. Se va consuma zilnic cate 100 ml de 3 ori pe zi inainte de mese cu 30 minute. Este bine sa se faca aceasta cura 30 zile. Se pot combina si cu alte sucuri in functie de dorinta. Cel mai bine este sa se combine cu suc de morcovi in parti egale cate 100 ml din fiecare, la care se adauga si 20 ml suc obtinut din patrunjel.
Cerasus vulgaris. Fam. Rosaceae.
In traditia populara: fructele se consuma crude, prelucrate (marmelada, dulceata, sirop, compot, lichioruri, etc) frunzele sunt folosite la pregatirea muraturilor.
Cleiul de visin muiat in rachiu de drojdie, se punea la taieturi, pentru a opri sangele si a vindeca ranile.
Ceaiul din cozi se ia in boli de rinichi, ca diuretic.
Compozitie chimica: flavonozide si sunt bogati in saruri de potasiu.
Actiuni farmaceutice:
fructele elimina anemia, curata organismul de toxine atat fructele cat si coditele. Previn procesul reumatic. Sunt diuretice, intaresc capilarele venoase, scad presiunea sangelui. Intaresc imunitatea organismului, stopeaza hemoragiile, cresc secretia sucului gastric si biliar.
Se folosesc la urmatoarele afectiuni: afectiuni biliare, afectiuni renale, arterite de orice fel, ateroscleroza, astenii, boli de ficat, batranete, boli psihice, boli nervoase, cancer in forma incipienta, cistite, colite de fermentatie, colesterol in exces, constipatie, crize migrenoase, diverse stari de slabire a imunitatii, demineralizare, depresii, diaree, guta, hipertensiune, intarzieri de crestere, litiaze de orice localizare, nefropatii, obezitate, pielite, pletora, reumatism, senectute, varice.
Preparare:
-1 lingurita de codite se pun la 250 ml apa si se fierb timp de 15 minute. Se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi.
-Praf din codite obtinut cu rasnita de cafea. Se ia un varf de cutit, se tine sub limba timp de 10 minute, dupa care se inghite cu putina apa. Se face de 3 ori pe zi inainte de mese cu 30 minute.
-Fructe consumate zilnic sub forma de cura timp de 30 de zile cate 1 kg zilnic.
-Suc obtinut din fructele din care s-au scos samburii. Se va consuma zilnic cate 100 ml de 3 ori pe zi inainte de mese cu 30 minute. Este bine sa se faca aceasta cura 30 zile. Se pot combina si cu alte sucuri in functie de dorinta. Cel mai bine este sa se combine cu suc de morcovi in parti egale cate 100 ml din fiecare, la care se adauga si 20 ml suc obtinut din patrunjel.
0 comments :
Trimiteți un comentariu