background img

Articole noi

Oul cel de toate zilele...

Oul cel de toate zilele...



Ouale sunt hrana cea mai ieftina si consistenta. El nu poate lipsi din preparatele noastre, cu exceptia, poate, a perioadelor de post religios.

Putini stiu, insa, ca ouale de gaina au si proprietati terapeutice extrem de interesante. Chinezii au descoperit, inca din antichitate, felul in care oul poate deveni un medicament. Stiati, de pilda, ca astfel de oua pot trata cu succes congestia ochilor, diareea sau arsurile? Desigur, multi dintre noi stiu ca celebrul chaud d'oeufs este util in calmarea durerilor provocate de laringita acuta. Dar, cati stiu ca poate inlatura senzatiile de dureri in zona inimii (angor cardiac) la gravide? Un singur ou proaspat amestecat cu 2-3 lingurite de vin de orez este reteta simpla pentru asemenea cazuri.

Vom vedea, in cele ce urmeaza, ca luate si separat albusul, respectiv galbenusul de ou pot produce preparate medicinale uimitoare. Daca ne vom referi, mai intai, la oul intreg, iata cateva retete interesante:

•Daca doriti sa va imbunatatiti acuitatea si claritatea vederii, folositi 20 oua proaspete pe care le fierbeti bine, pana devin tari. Apoi, se strivesc, cu tot cu coaja si puneti-le din nou la fiert impreuna cu 500 g soia neagra, timp de 2-3 ore, pana cand atat ouale cat si fasolea se inmoaie bine. Se indeparteaza boabele de fasole, se scurg ouale si se depoziteaza intr-un borcan curat cu capac. Se mananca 2-3 astfel de oua, curatate de coji, in fiecare zi, pana la atingerea rezultatelor dorite.

•Neurodermita si psoriazisul pot fi tratate cu un preparat din 2 oua foarte proaspete care se tin vreme de 7 zile in otet. Apoi, se scurge otetul si se sparg ouale, intr-un vas steril, amestecandu-se pana la omogenizare. Preparatul se va pastra la rece, ferit de lumina. Se unge pielea in locurile afectate, timp de 1-2 minute, de mai multe ori pe zi. Tratamentul nu trebuie intrerupt, deoarece este posibila recidivarea.

•Cantaretii si cantaretele trebuie sa mai invete o metoda de a-si "unge" si proteja gatul inainte de un concert: se pune la fiert - in apa rece - un ou; in momentul inceperii clocotului, se extrage ou, se face o mica gaura in coaja si se suge pe acolo numai albusul. Aplicand acest procedeu timp de 3-4 luni, se poate recapata o voce alterata, sau inlatura raguseala si inflamatiile faringo-laringiene.

•Un amestec de albus de ou cu vin de orez poate trata arsurile si ulceratiile pielii. Statisticile medicale chineze actuale arata ca albusul de ou, obtinut in conditii foarte sterile, da rezultate excelente in vindecarea arsurilor de gradul I si II pe suprafete de 10-20% din corp, perioada de tratament variind intre 10 si 31 zile.

•Femeile care doresc sa-si reia menstruatia normala dupa nastere pot sa bea un amestec din albusul unui ou cu 3 lingurite de otet de orez, zilnic, pana la obtinerea rezultatului.

•S-a remarcat in spitalele chinezesti un procentaj foarte bun de femei vindecate de cervicita si/sau distrugerea colului uterin prin introducerea unui tampon imbibat cu albus de ou steril, chiar in col. Tratamentul se repeta timp de 3-5 zile si nu se aplica in timpul menstruatiei.

•Un amestec in parti egale de albus de ou cu ulei de susan poate alcatui medicamentul ideal pentru tratarea otitei medii supurante, daca se toarna cate 4-5 picaturi zilnic, in urechea afectata.

•Si galbenusul de ou are proprietati la fel de surprinzatoare. Nu numai ca poate calma tusea convulsiva la copii, daca este amestecat cu lapte cald, dar uleiul extras din el poate fi un excelent unguent pentru tratarea arsurilor de gradul I si II, producand o senzatie de racorire si nelasand loc pentru cicatrici. Iata si cum se obtine uleiul din galenus: se fierb 10 oua pana devin foarte tari; se extrag galbenusurile si se strivesc, se freaca bine. Se pune amestecul intr-o tigaie bine incinsa, pe foc mare, amestecand in continuu pana se innegreste, moment in care se degaja extractul uleios. Se varsa tot continutul tigaii intr-o panza permeabila si se stoarce pentru a se separa uleiul.

•Uleiul extras din galbenusul de ou este la fel de eficient si in tratamentul ulcerului varicos.

•Sa mai adaugam ca galbenusul de ou fiert, consumat in cantitati mari, zilnic, poate ajuta pe cei ce doresc sa renunte la viciul fumatului.

Nu trebuie sa uitam nici de coaja oului de gaina, ale carei virtuti medicinale sunt cunoscute - partial - si de romani :
Amestecand 7 g de praf din coaja de ou cu un pahar de vin de orez, puteti scapa de un discomfort gastric, daca il consumati de 2 ori pe zi.
Cei care sufera de hiperaciditate gastrica, ulcer gastric si/sau duodenal pot scapa, in scurt timp, daca se bea zilnic cate un pahar de apa calduta in care s-au dizolvat 4g de praf fin de coaja de ou coapta bine in cuptor.
Amestecati bine 12 oua, bine batute, cu 500 g zahar candel si 500 g vin de orez; coaceti amestecul intr-o tigaie pana se ingalbeneste. Mancati cate o lingura din preparat, inainte de fiecare masa, pentru a scapa de spasmele gastrice.
In multe spitale din China se speculeaza calitatile hemostatice ale prafului din coaja de ou (bine sterilizata). Se obtin rezultate excelente in cazul plagilor sangerande, sau pierderilor de sange prin voma, tuse sau fecale. Se folosesc 6g de praf de coaja de ou cu putina sare si o fiola de vitamina C, care se administreaza timp de 2 pana la 7 zile.
Medicii chinezi sustin ca administrarea a cate 3g de astfel de praf, de 3 ori pe zi, poate alunga iritatia alergica a pielii, urticaria, astmul bronsic si mirosul neplacut degajat de cavitatea bucala.

Asadar, sa privim cu mai mult respect gaina si ouale ei care se dovedesc a fi... de aur.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE