1/20/2009

Apa la genunchi (hidartrita, hidartroza)

Apa la genunchi (hidartrita, hidartroza)


Pentru umflăturile la genunchi cu acumulare de apă, recomand în primul rând compresele cu bitterul suedez. înainte se întinde alifie de gălbenele.
Un cunoscut, în vârstă de peste 85 de ani avea genunchiul umflat, îl durea tare şi umflătura parcă era o pernă cu apă.
I-am recomandat să folosească frunze proaspete de brânca ursului. Acestea, spălate, se zdrobesc pe o planşetă de bucătărie, se obţine un terci care se pune pe locul bolnav, se leagă cu o bucată de pânză. Se repetă procedura două-trei zile la rând.
în prima zi au dispărut durerile, apoi după alte trei zile umflătura s-a redus până a dispărut. în paralel i-am recomandat să bea ceai de coada calului, câte trei căni zilnic, iar în fiecare zi câte o cană cu ceai din frunze de mesteacăn.
O altă metodă folosită constă în a lua un pumn de flori de muşeţel la un litru cu apă clocotită. Se acoperă bine vasul, se lasă 15 minute, se strecoară şi apoi se încălzeşte uşor şi se aplică comprese pe genunchiul bolnav.
In fine, dacă genunchiul doare şi punga de apă jenează, se pun comprese cu coada calului, extras la abur. Se pune un vas cu apă să fiarbă în clocot, deasupra se pune o strecurătoare în care este un pumn cu coada calului. Când vaporii au încins plantele, se răstoarnă conţinutul din sită pe o pânză curată şi se leagă strâns compresa pe genunchiul bolnav.

0 comments:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imparte informatia cu prietenii tai !

Cautari frecvente

sanatate verde plante medicinal terapii naturiste leacuri babesti tratatement pentru dictionar plante medicinale plante medicinale.ro terapii complementare plante medicinale romanesti psoriazis tratament naturist referat plante medicinale tratament naturist plante medicinale poze plante medicinale galbenele remedii pentru hemoroizi tratament pentru matreata alifie pentru hemoroizi remediu pentru cosuri tratament remedii pentru diabet totul despre hemoroizi remedii diabet alifie Avertisment: sanatateverde.blospot.com va ofera informatii despre terapii complementare, naturiste, care vin în ajutorul bolnavului, si care nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale(decat daca este optiunea dvs. strict personala), ci le completeaza. Noi nu suntem responsabili pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament. Va multumim tuturor ca folositi sanatateverde.blospot.com !
//SEO SCRIPT POWERED BY www.alltechbuzz.in