background img

Articole noi

Apa la genunchi (hidartrita, hidartroza)

Apa la genunchi (hidartrita, hidartroza)


Pentru umflăturile la genunchi cu acumulare de apă, recomand în primul rând compresele cu bitterul suedez. înainte se întinde alifie de gălbenele.
Un cunoscut, în vârstă de peste 85 de ani avea genunchiul umflat, îl durea tare şi umflătura parcă era o pernă cu apă.
I-am recomandat să folosească frunze proaspete de brânca ursului. Acestea, spălate, se zdrobesc pe o planşetă de bucătărie, se obţine un terci care se pune pe locul bolnav, se leagă cu o bucată de pânză. Se repetă procedura două-trei zile la rând.
în prima zi au dispărut durerile, apoi după alte trei zile umflătura s-a redus până a dispărut. în paralel i-am recomandat să bea ceai de coada calului, câte trei căni zilnic, iar în fiecare zi câte o cană cu ceai din frunze de mesteacăn.
O altă metodă folosită constă în a lua un pumn de flori de muşeţel la un litru cu apă clocotită. Se acoperă bine vasul, se lasă 15 minute, se strecoară şi apoi se încălzeşte uşor şi se aplică comprese pe genunchiul bolnav.
In fine, dacă genunchiul doare şi punga de apă jenează, se pun comprese cu coada calului, extras la abur. Se pune un vas cu apă să fiarbă în clocot, deasupra se pune o strecurătoare în care este un pumn cu coada calului. Când vaporii au încins plantele, se răstoarnă conţinutul din sită pe o pânză curată şi se leagă strâns compresa pe genunchiul bolnav.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE