background img

Articole noi

Tratamente pentru stranut si alergie

Tratamente pentru stranut si alergie

Stranutul este modul prin care corpul reactioneaza pentru a elimina iritatiile sau toxinele din traiectul nazal. Oamenii stranuta atunci cind sint raciti pentru a ajuta la curatarea nasului. Ei stranuta, de asemenea, daca sint alergici la anumiti factori. Stranutul ocazional nu trebuie sa ne ingrijoreze. Stranutul care se datoreaza unei raceli va trece o data cu aceasta, in aproximativ o saptamina. Oricum, stranutul persistent sau cel asociat cu simptomele unei alergii (nas congestionat care curge, dureri de git, ochi care curg) pot fi indicii ale altor boli si trebuie sa consultati un medic.

Stranutul are drept cauze iritarea pasajului nazal

Tratamentul stranutului, daca acesta este rezultatul unei alergii poate fi tratat si cu ajutorul medicinei naturiste.

Specialistii in terapiile ce utilizeaza plantele recomanda ceaiurile fierbinti din trifoi rosu sau urzica datorita capacitatii lor de a alina simptomele alergiei, usurind respiratia si reducind inflamatiile.

Homeopatia va poate ajuta in functie de simptomele specifice de care suferiti; homeopatul poate prescrie una din urmatoarele remedii: Nux vomica, Pulsatilla sau Natrum muriaticum. Acestea sint remedii foarte bune impotriva alergiilor datorate polenului sau altor factori.

Pentru episoadele de stranut fara nici o cauza aparenta se pot prescrie Arsenicum album, Sabadilla, Euphrasia, Allium cepa sau Dulcamara.

Consideratii asupra dietei dumneavoastra

Este bine sa consultati sfatul unui specialist care sa va indrume la acest capitol. Incercati totusi sa eliminati produsele lactate, alimentele bogate in aditivi sau alte mincaruri care vi se pare ca va fac rau. Unii nutritionisti recomanda doze mari de vitamina C datorita proprietatilor ei antihistaminice.

Este bine sa apelati la sfaturile unui specialist atunci cind stranutatul apare alaturi de alte simptome ale unei alergii

Ingrijirea personala este o cale sigura de usurare a stranutului cronic

Eliminarea alergiilor prin ingrijirea acasa este una dintre cele mai sigure cai de usurare a stranutului cronic.

Ceaiurile de cimbru si eucalipt ajuta la usurarea congestiei. Puneti 30 de grame de frunze intr-o ceasca de apa fierbinte. Cataplasma facuta din aceste plante va reduce inflamarea pielii. Amestecati frunze proaspete de cimbru cu putina apa pina obtineti o pasta, aplicati-o pe piele si acoperiti cu un prosop curat. Stati linistit circa 30 de minute si apoi spalati-va. Mai intii testati pe o mica portiune a pielii sa vedeti daca nu sinteti alergic la aceasta planta.

Alergiile apar ca o reactie a corpului la diversi factori

Alergiile sint o sensibilitate la o substanta care poate produce unor oameni diverse probleme.

Simptomele apar in zona corpului expusa la factorii alergogeni.

- stranutatul, respiratia greoaie, congestia nazala si tusea pot fi indicii ale astmului sau alergiei respiratorii

- mincarimea ochilor, gurii sau gitului sint simptome ale alergiei respiratorii

- durerea de stomac, indigestiile frecvente, arsuri la stomac si diaree sint semne ale unei sensibilitati la mincare

- iritare, mincarime, inrosirea si inflamarea pielii sint asociate cu alergiile la medicamente, alimente si intepaturile insectelor

- intepenirea, durerea si inflamarea articulatiilor pot fi indicii ale alergiei la medicamente sau alimente

Se pare ca ereditatea este foarte importanta in dezvoltarea alergiilor

Alergiile apar intr-o varietate de forme si se pare ca ereditatea joaca un rol important in dezvoltarea lor.

Sistemul imunitar protejeaza corpul de substantele straine – cunoscute ca antigeni – prin producerea anticorpilor care pot lupta cu acestea. In mod normal, sistemul imunitar ignora substantele usoare si lupta numai impotriva bacteriilor periculoase din alimente.

O persoana dezvolta o reactie alergica atunci cind sistemul imunitar nu poate selecta ce este bine de ce este rau si elibereaza un tip de substanta chimica, numita histamina pentru a ataca substantele inofensive ca si cum ar fi o amenintare. Histamina produce multe simptome asociate cu alergia. Substante care pot declansa reactii alergice pot fi de diferite proveniente, incepind cu polenul, animalele de casa si terminind cu penicilina.

Alergiile apar in multe forme distincte si sint grupate in categorii generale in functie de tipul de substanta care le poate cauza sau raportate la partea de corp care este afectata.

Tratamentele naturiste cu plante, minerale si vitamine

Galbenelele au darul de a stimula sistemul imunitar, refacerea tesuturilor si pot, de asemenea, proteja impotriva infectiilor.

Usturoiul, datorita proprietatilor lui antibacteriene, este benefic in vindecarea curgerii cronice a nasului.

Un tratament eficient al tuturor afectiunilor legate de sinusuri, inclusiv alergie, astm si febra mare se obtine cu ajutorul unui extract derivat din scoarta stejarului alb – quercus alba. Acesta are rolul de a stabiliza membranele celulelor care elibereaza histaminele, care sint cele responsabile de reactiile alergice.

Calciul si magneziul – elementele nutritive de baza pentru alergici

Mineralele foarte importante pentru suferinzii de alergii sint calciul si magneziul datorita elemente nutritive. Ele ajuta la relaxarea sistemul nervos superactiv. Aceste minerale ajuta persoanele cu alergii sa lupte impotriva stresului cauzat in corp de reactiile alergice.

Sulful ajuta in tratamentul contra alergiilor, in special in cele cauzate de praf, par animal, dar si in cele datorate alimentelor si medicamentelor. Persoanele care sint alergice la anumite alimente sau au reactii alergice la unele medicamente prezinta o scadere a acestor reactii sau chiar o toleranta completa cind iau sulf.

Zincul este un antioxidant care creste imunitatea. El ajuta corpul la mentinerea sanatoasa a functiunii celulelor. Ajuta, de asemenea, corpul sa-si refaca celulele sistemului imunitar si sa se apere contra infectiilor virale, vindecind ranile. Este important in producerea colagenului, iar combinat cu vitamina A ajuta la mentinerea sanatoasa a functiunii ochilor.

Nu neglijati aportul de vitamine Vitamina E

Un puternic antioxidant este vitamina E, care protejaza corpul de radicalii liberi. Ea usureaza problemele respiratorii si creste abilitatea sistemul imunitar de a lupta contra infectiilor. Cind se combina cu vitamina E, seleniul este un excelent antioxidant care va proteja corpul de radicalii liberi. Seleniul are un rol important in activitatea alergica si este bine sa se asocieze cu vitamina E, un alt element important al sistemului imunitar.

Vitamina A

Zincul si vitamina A sint cheia sanatatii sistemului imunitar. Ele joaca un rol important in producerea unui anticorp cu rol important in traiectul intestinal, prevenind absorbtia in singe, suplinind si fortind eliminarea din corp.

Beta-carotenul este folosit de corp pentru producerea vitaminei A. Ajuta, de asemenea, in alinarea iritarii membranelor de pe traiectul nazal.

Vitamina B

Una din vitaminele B, acidul pantothenic, joaca un rol important in functionarea corecta a glandelor suprarenale si ajuta corpul la producerea naturala a cortizonului care neutralizeaza factorii alergici reducind efectele neplacute ale alergiei. Corectind modul de functionare a glandelor suprarenale, se reduce si reactivitatea alergica.

Vitamina C

Vitamina C este un antihistaminic natural ale carei proprietati fac din ea o favorita in tratamentul alergiilor. O doza zilnica de 1.000 pina la 4.000 de miligrame ar trebui sa ajute la desfundarea nasului care curge.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE