Atentie la hotdog
·
despre sanatate
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
tratament
Atentie la hotdog
Atentie la hotdog
Hotdogii pot cauza mutatii genetice, cunoscute pentru a fi responsabile de diferite tipuri de cancer, afirma un studiu efectuat de Centrul medical al Universitatii din Nebraska.
Studiul efectuat de cercetatorul si chimistul Sidney Mirvish a testat capacitatea mutagena a carnaciorilor din hotdogi. "Am extras din hotdogi o solutie apoasa purificata la care am adaugat nitriti pentru a obtine o substanta concentrata in nitrosamin", a explicat chimistul. El a precizat ca se stie deja, fara sa fi dovedit, ca nitrosaminul, rezultat din contactul nitritilor utilizati pentru conservarea alimentelor cu diverse amine provenite din descompunerea carnii, este capabil sa altereze materialul genetic si sa conduca la cancere.
In cazul studiului, extrasul apos a fost pus in contact cu o bacterie, salmonella, care a suferit imediat o mutatie importanta a codului sau genetic.
"Capacitatea mutagena a solutiei de nitrosamin purificata dupa adaugarea nitritilor ar putea ajuta la explicarea legaturii dovedite intre consumul de produse din carne conservate cu nitriti si cauza cancerelor de colon", indica studiul.
"Daca vom arata ca metoda de fabricare a hotdogilor este periculoasa, poate se va schimba ceva", a afirmat profesorul. American Meat Institute (AMI), care reprezinta companiile ce proceseaza circa 70% din carnea din SUA, a criticat rezultatele acestui studiu, care "nu reflecta in nici un caz realitatea fabricarii hotdogilor".
Organizatia denunta gradul ridicat de nitriti utilizat in solutia profesorului Mirvish, "mult mai mare decat in carnea tratata din zilele noastre". "Acest studiu nu poate fi folosit pentru a pune in chestiune siguranta" acestor produse, a indicat presedintele AMI, James Hodges, intr-un comunicat.
Hotdogii pot cauza mutatii genetice, cunoscute pentru a fi responsabile de diferite tipuri de cancer, afirma un studiu efectuat de Centrul medical al Universitatii din Nebraska.
Studiul efectuat de cercetatorul si chimistul Sidney Mirvish a testat capacitatea mutagena a carnaciorilor din hotdogi. "Am extras din hotdogi o solutie apoasa purificata la care am adaugat nitriti pentru a obtine o substanta concentrata in nitrosamin", a explicat chimistul. El a precizat ca se stie deja, fara sa fi dovedit, ca nitrosaminul, rezultat din contactul nitritilor utilizati pentru conservarea alimentelor cu diverse amine provenite din descompunerea carnii, este capabil sa altereze materialul genetic si sa conduca la cancere.
In cazul studiului, extrasul apos a fost pus in contact cu o bacterie, salmonella, care a suferit imediat o mutatie importanta a codului sau genetic.
"Capacitatea mutagena a solutiei de nitrosamin purificata dupa adaugarea nitritilor ar putea ajuta la explicarea legaturii dovedite intre consumul de produse din carne conservate cu nitriti si cauza cancerelor de colon", indica studiul.
"Daca vom arata ca metoda de fabricare a hotdogilor este periculoasa, poate se va schimba ceva", a afirmat profesorul. American Meat Institute (AMI), care reprezinta companiile ce proceseaza circa 70% din carnea din SUA, a criticat rezultatele acestui studiu, care "nu reflecta in nici un caz realitatea fabricarii hotdogilor".
Organizatia denunta gradul ridicat de nitriti utilizat in solutia profesorului Mirvish, "mult mai mare decat in carnea tratata din zilele noastre". "Acest studiu nu poate fi folosit pentru a pune in chestiune siguranta" acestor produse, a indicat presedintele AMI, James Hodges, intr-un comunicat.
0 comments :
Trimiteți un comentariu