background img

Articole noi

Detoxifiere de primavara in ritm cu natura

Detoxifiere de primavara in ritm cu natura


Primavara este anotimpul in care suntem predispusi la anemii si stari de epuizare fizica.

Pentru a le evita, organismul are nevoie de o cura zdravana de vitamine si minerale, eliminand in acelasi timp toxinele si surplusurile acumulate.

Specialistii spun ca nu ar trebui sa lipseasca din detoxifierea de primavara urzicile, spanacul si stevia.

Urzica joaca un rol important in protejarea sistemului imunitar al organismului.Vitaminizand si mineralizand, urzica previne aparitia anemiilor si a starilor de apatie fizica. Consumul de urzici favorizeaza distrugerea viermilor intestinali si combate diareea si anumite afectiuni ale aparatului digestiv, are o actiune general fortifianta si tonica, stimuland regenerarea tesuturilor si cicatrizarea ranilor.

Spanacul contine o cantitate importanta de fibre, acid folic, antioxidanti, fier si un complex de vitamine
precum A, C, B1, B2, B6, E, K, ceea ce conduce la fortifierea capacitatii fizice a organismului
si la remineralizarea acestuia. Una dintre proprietatile remarcabile ale spanacului este faptul ca previne o anumita afectiune a ochilor, AMD, boala care poate duce la orbire.

De asemenea, datorita continutului de iod, spanacul ajuta la combaterea diverselor afectiuni ale pielii si la intarirea imunitatii naturale a organismului. Spanacul are un continut bogat de acid folic, fiind benefic mai ales in cazul femeilor insarcinate. Consumat in stare cruda, spanacul previne aparitia celulelor canceroase.

Stevia reprezinta unul dintre substituentii naturali ai zaharului. Stevia contine glicozide, substante dulci si o cantitate importanta de substante minerale precum vitamina A, vitamina C, zinc, potasiu, magneziu sau fier. Consumata in mod frecvent, stevia constituie una dintre cele mai eficiente si rapide metode de detoxifiere a organismului. Datorita continutului sau de acid crisofanic, stevia are proprietati purgative, inlesnind eliminarea toxinelor si a kilogramelor in plus.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE