background img

Articole noi

Trucuri de make-up pentru fetele care poartă ochelari sau lentile

Trucuri de make-up pentru fetele care poartă ochelari sau lentile!


Dacă în şcoala generală ai auzit cel puţin o dată şoptindu-se răutăcios pe lângă tine "aragaz cu patru ochi", acum descoperi cu plăcere că ochelarii pot fi extrem de sexy!

Unii bărbaţi spun că fetele care poartă ochelari par mult mai interesante, mai misterioase şi mai atrăgătoare decât altele, iar asta nu poate fi decât un motiv de bucurie pentru tine! Dacă acum 10 ani, faptul că purtai ochelari era o povară şi o ruşine, acum, după ce ai mai crescut, dezavantajul se transformă într-unul din cele mai puternice atuu-uri ale tale!

Purtatul ochelarilor de vedere sau a lentilelor nu este nicidecum incompatibil cu machiajul. Ba dimpotrivă, chiar este recomandat să ştii cum să-ţi pui în valoare ochii prin machiaj!

Nu e rău să urmezi tendinţele în machiaj, dar şi mai bine e să ai un stil personal, în armonie cu personalitatea ta! Ochelarii pe care îi porţi trebuie să te reprezinte în totalitate, la fel şi culorile pe care le foloseşti la machiaj:

- culorile calde (roz, galben, bordo, maro) sunt mai dinamice şi jucăuşe
- culorile reci (belu, verde, violet) dau impresia de prospeţime şi de linişte
- culorile neutre (bej, alb, negru, gri) reflectă dorinţa de discreţie

* Pentru a avea un machiaj spectaculos, încearcă să armonizezi culorile de make-up cu cele ale ochilor tăi sau cu nuanţa monturii ochelarilor!

Dacă porţi ochelari pentru miopie, trebuie neapărat să te machiezi astfel încât să „măreşti” ochiul. O tuşă de creion dermatograf alb la interiorul ochiului, un creion de nuanţă închisă în colţul exterior, rimel şi, cât despre fardul de pleoape, alege tonuri luminoase – şampanie, bej sau roz pal.

Dacă porţi ochelari pentru hipermetropie, ar fi bine să creezi iluzia de micşorare a ochiului prin machiaj. Fooseşte un eyeliner maro, verde închis sau negru (cum preferi) pentru conturul ochilor şi aplică apoi un fard de pleoape mat.

Dacă ai astigmatism şi porţi ochelari cu lentile cilindrice, cel mia potrivit tip de machiaj pentru tine e următorul: trebuie să îţi intensifici privirea cu ajutorul eyeliner-ului şi al rimelului. Fardul de pleoape e de preferat să fie discret, în ton cu nuanţa irisului.

Dacă suferi de prezbitie şi ai ochelari cu lentile progresive, e nevoie să-ţi pui în valoare ochii prin culori vii, să foloseşti mascara pentru volum şi bineînţeles, creion pentru conturul ochilor.

Dacă porţi lentile, e recomandat să te machiezi după ce ţi le pui şi să ţi le scoţi înainte să te demachiezi. Pentru machiaj, alege produse cosmetice speciale pentru purtatul lentilelor de contact. De asemenea, e recomdabil să foloseşti fardurile cremoase, să le eviţi pe cele în formă de pudră şi să nu foloseşti rimel, cel puţin nu prea des!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE