background img

Articole noi

Astigmatism

Astigmatism

Astigmatism (grec. astigma= fara stigma, sau fara punct de focar) este o boală oftalmologica manifestata printr-o deformare de cornee care atrage dupa o refractie defectuoasa a razei de lumina in globul ocular.

In cazul astigmatismului razele de lumina alba care sosesc la ochi sub forma de raze paralele vor fi suferi un proces intens si inegal de refratie, cu cat aceasta refractie diferentiata va fi mai mare, cu atât se considera astigmatismul mai grav.
La om ochiul cu un astigmatism de pana la 0,5 dioptrii (1 dpt = 1-1) este considerat normal.

Forme de manifestare

Sunt forme regulate de astigmatism, cand cele două imagini virtuale formate pe retina care pot fi situate la distante diferite între ele dupa gravitatea bolii, dar imaginile sunt intotdeauna amplasate pe o axa verticala, pe cand la formele neregulate imaginile se afla în pozitia a unui de unghi de 90° sau asezate oblic una fata de alta.

Cauze

Frecvent bombarea corneii are o forma anormala elipsoidala, aceasta deformare poate determina miopie (vedere scurta), sau keratoconus sau keratoglobus are apare frecvent la ambii ochi manifestându-se frecvent ca miopie mai rar ca prezbitism (raport femei/barbati fiind 1:2).

Urmari

Imaginea formata pe retina este neclara la ochiul care sufera de aceasta afectiune care poate sa apara la nastere, Amblyopie care apare frecvent numai la un ochi, sau sa apara mai tarziu fiind o forma ireversibila.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE