background img

Articole noi

Sindrom ochi uscat

Sindrom ochi uscat

În mod normal suprafaţa ochiului (corneea) trebuie să fie permanent umedă.
Sindromul de ochi uscat (keratita sicca) apare datorită lipsei îndelungate de lubrifiere şi umidificare a ochiului. În consecinţă, părţile anterioare ale ochiului suferă o iritaţie constantă până la inflamaţie.

Semnele sindromului de ochi uscat sunt: senzaţia permanentă de uscăciune, de mâncărime şi de arsură la nivelul ochilor. Aceste simptome pot fi de ajuns pentru oftalmologul dumneavoastră să pună diagnosticul de ochi uscat. Uneori s-ar putea să dorească să măsoare cantitatea de lacrimi din ochi.(test Schirmer)

Lacrimile acoperă ochiul, spălând praful şi secreţiile şi păstrând ochiul umed. Lacrimile mai conţin enzime care neutralizează microbii care pătrund în ochi. Sindromul de ochi uscat are mai multe cauze:
- Survine ca parte a procesului de îmbătrânire
- Apare ca efect secundar la unele medicamente ca antialergice, antidepresive, anticoncepţionale, multivitamine
- Traiul într-un climat uscat, cu vânt şi praf
- Ochii uscaţi reprezintă şi un simptom al unor boli generale, cum sunt lupusul, artrita reumatoidă, sindromul Sjogren
- Purtare îndelungată de lentile de contact
- Închiderea insuficientă a pleoapelor
- Diverse boli ale pleoapelor
- Fumatul
Sindromul de ochi uscat apare mai frecvent la femei, probabil datorită variaţiilor hormonale.

Sindromul de ochi uscat nu poate fi tratat cauzal, dar simptomele lui (uscăciunea, mâncărimea şi arsura) pot fi ameliorate. Oftalmologul vă poate prescrie lacrimi artificiale, picături de ochi lubrifiante (pe bază de metilceluloză, etc.), care pot ameliora senzaţia de uscăciune şi mâncărime.Există în ultimul timp pentru tratament şi colire pe bază de hialuronat de sodiu, o substanţă foarte apropiată din punct de vedere al caracteristicilor de lacrimile naturale.

Dacă sindromul de ochi uscat apare ca efect secundar al unui tratament medical, oprirea acestuia rezolvă în general problema. Alteori, schimbarea tratamentului ameliorează sindromul de ochi uscat.
De asemenea tratarea bolii de bază a pleoapelor, atunci când există, ajută in cazul sindromului de ochi uscat. Aceasta poate necesita tratament local antibiotic sau steroidian şi curăţirea frecventă a pleoapelor cu un şampon antibacterian special.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE