background img

Articole noi

Masajul vertebral reflexogen

Masajul vertebral reflexogen

0 metoda terapeutica mai putin cunoscuta la noi în tara, dar foarte raspândita în America de Nord si Europa de Vest, este chiroterapia. Ea mai este cunoscuta si sub alte denumiri: osteoterapie, osteopatie, chiropractica, manipulari, medicina osteopata si vertebroterapie.

Chiroterapia (gr.kheir=mana; therapia=lecuire) consta din folosirea mâinilor, cu ajutorul carora terapeutul imprima anumite miscari unei articulatii, în scopul ameliorarii sau chiar vindecarii, pe cale reflexa, a unor suferinte locale sau la distanta. Miscarile respective sunt de mai multe feluri: presiuni, împingeri, tractiuni, rasuciri si masaje.

Manipularile provoaca reflexe la distanta, care au o influenta pozitiva asupra unui organism bolnav. Despre reflexele produse cu ocazia manipularilor vertebrale s-a ocupat, la începutul secolului al XX-lea, medicul american Albert Abrams. Foarte multe dintre efectele acestor manipulari erau asemanatoare celor obtinute prin acupunctura.

Abrams a studiat, în acelasi timp, si reflexele vertebrale produse prin percutia cu vârful degetului a apofizelor spinoase sau prin exercitarea de presiuni paravertebrale.

Bazele reflexoterapiei vertebrale moderne (spondilo-terapie) au fost puse de Albert Abrams. Percutia apofizelor spinoase ale vertebrelor actioneaza asupra ganglionilor si viscerelor corespunzatoare.

Stimularea locala poate fi facuta cu vârful degetului sau prin percutia (cu marginea mâini) pe degetul aplicat pe vertebra. Percutiile vor fi blânde, regulate, într-un ritm de 65 pe minut.

Se mai folosesc presiuni cu vârful degetelor, paravertebral, unilateral sau bilateral, timp de 10 secunde, pe anumite puncte.

Manevrele vor fi alternate cu pauze: percutii (4-5 secunde), pauza de 2-3 minute, apoi presiuni paravertebrale (10-15 secunde).

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE