background img

Articole noi

Acneea rozacee

Acneea rozacee

Acneea rozacee este o dermatoza cronica ce se caracterizeaza printr-o roseata permanenta a fetei si papulopuscule acneiforme. Afectiunea este mai frecventa la femei dupa 40 de ani, este foarte rara in perioada adolescentei si in acest caz este mai des observata la baieti decat la fete.

Sunt incriminati diferiti factori care determina declansarea si evolutia prelungita a bolii : factorul ereditar, factori neoropshici (socuri emotionale) , factori digestivi si alimentari , factori edocrini. Focarele de infectie (amigdalian, sunuzal, dentar) pot avea un rol in agravarea si evolutia prelungita a bolii. Viermii intestinali probabil ca joaca un rol in intretinerea afectiunii; se citeaza cazuri de vindercare dupa tratarea acestora.

Factorii climatici sub forma frigului, vantului, caldurii , soarelui excesiv pot agrava eruptia cutanata.

Afectiunea debuteaza printr-o roseata difuza trecatoare a fetei sau placarde rosii ziolate, care apar dupa mese, expuneri la soare, temperaturi ridicate sau scazute, vant, sau fara o cauza evidenta. In timp roseata devine permanenta realizand forma numita rozacee. Boala evulueaza pe un ten gras, uscat sau normal.
Subiectiv bolnavii acuza senzatia de caldura, arsuram intepaturi sau prurit,
Uneori boala se localizeaza si la ochi realizand asa numita keratita rozacee caracterizata prin : fotofobiem hiperimie, a conjunctivelor si corneei.

Un comentariu : Leave Your Comments

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE