background img

Articole noi

Substantele minerale si sanatatea

Substantele minerale si sanatatea

Am stabilit varianta corectă a dietei pentru a determina organismul să producă eicosanoide „bune", ceea ce permite asimilarea optimă a vitaminelor. Vitaminele sunt necesare pentru sănătate şi pentru a putea opune rezistenţă bolilor specifice, dar ce rol joacă în organism substanţele minerale şi de ce avem nevoie de ele?

Substanţele minerale, la fel ca şi vitaminele, acţionează deseori drept cofactori în cataliza miliardelor de reacţii chimice, care au loc permanent în organism. Dar ele mai au şi alte obligaţii. Calciul, de exemplu, întăreşte oasele şi dinţii şi stimulează contractarea muşchilor în tot organismul; fosforul, la fel ca şi calciul, întăreşte oasele şi dinţii şi este necesar pentru un metabolism normal al proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor. El, de asemenea, acţionează în calitate de cofactor pentru multe sisteme enzimatice şi reglează utilizarea vitaminelor grupului B.

Având un deficit de substanţe minerale, vă puteţi îmbolnăvi serios. Un deficit profund poate provoca moartea. Trebuie să fiţi siguri că alimentaţia dumneavoastră conţine toate substanţele minerale necesare. Iată câteva din principalele elemente chimice considerate necesare pentru sănătatea omului, deşi lista aceasta nu este completă. Sunt şi alte substanţe minerale - zincul, cromul, seleniu!, molibdenul etc. - care sunt necesare organismului pentru funcţionare optimă, dar aici apar doar principalele elemente:
C - carbon
H - hidrogen
O - oxigen
P - fosfor
K - potasiu
I-iod
N - azot
S - sulf
Ca - calciu
Fe - fier
Mg - magneziu
F - fluor
Na - sodiu
Cl - clor

Aşadar, cunoaşteţi de acum ce minerale vă sunt necesare pentru sănătate, dar cum să le obţinem mai uşor? Consumând alimente bogate în ele? Bineînţeles, ar fi ideal dacă v-aţi alimenta conform unei diete stabilite, care v-ar asigura organismul cu aceste substanţe minerale: calciul din lactate, potasiul din broccoli, fierul din carne roşie; dar dieta aceasta alimentară este deseori nerealizabilă.

De exemplu, aveţi nevoie de calciu, dar nu suportaţi o altă substanţă minerală pentru a combate boala sau indispoziţia specifică; magneziul, în doze cu mult mai mari decât cele pe care le puteţi obţine din alimente, poate atenua astfel de simptome, cum sunt senzaţia de zgomot în urechi, spasmele musculare ale picioarelor. In acest caz veţi avea nevoie de preparate medicamentoase.

Înainte de a începe să consumaţi substanţe minerale, trebuie să cunoaşteţi câte ceva referitor la particularităţile asimilării lor de către organismul dumneavoastră, fiindcă aceşti componenţi alimentari concurează activ între ei în procesul asimilării. Consumând unele substanţe minerale în cantităţi mari, puteţi produce un deficit al altora.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE