background img

Articole noi

Masajul muscular reflexogen

Masajul muscular reflexogen

Cel dintâi medic care a descoperit cresterea tonusului muscular, într-o anumita zona a corpului, în cazul îmbolnavirii unui anumit organ, a fost Mackenzie. El a descoperit, în timpul palparii, o contractura neobisnuita în unele boli acute (gastrita acuta, apendicita acuta, colecistita acuta), contractura care era sensibila la miscari si persista o bucata de vreme dupa vindecare. În suferintele subacute contractura era mai putin evidenta.

Acelasi Mackenzie a mai observat ca suferintele unor organe se manifesta prin contracturi, mereu în acelasi loc, ca de exemplu în suferintele ficatului numai între omoplatul drept si coloana vertebrala.

Profesorul Kohlrausch, care studia de multa vreme acest fenomem, a reusit sa stabileasca organul bolnav si chiar suferinta sa, în functie de localizarea contracturii (hipertonie musculara), pe care o descoperea printr-o palpare minutioasa cu vârful degetului. Dupa lungi observatii, lui Kohlrausch i-a venit ideea actionarii asupra acestor contracturi prin masaj digital. În felul acesta el a obtinut ameliorarea câtorva suferinte. Asa a luat nastere masajul muscular reflexogen.

S-au mai încercat si alte mijloace pentru suprimarea contracturilor musculare în anumite zone ale corpului, în scopuri terapeutice. Cel mai eficient s-a dovedit masajul digital.

Masajul muscular reflexogen foloseste o serie de manevre, în functie de contractura.

- pentru o hipertonie limitata vibratii sau frictiuni blânde, ritmice;

- pentru o hipertonie întinsa vibratii ceva mai energice.

În foarte multe cazuri, suferinta se manifesta nu prin hipertonie locala, ci prin hipotonie (asociata cu atonia organului respectiv). În acest caz se folosesc frictiuni sau framântari energice, care au rolul de a stimula tonusul respectivelor organe.

Hipertonia musculara reflexa se întâlneste în numeroase boli: entorse, luxatii, fracturi, hernie discala, crampa scriitorului, angiospasme, varice, ulcer varicos, dureri de cap, dureri lombare, boli de inima, angina pectorala, traheo-bronsita acuta, bronsita cronica, scleroemfizem pulmonar, boli de stomac, boli de ficat , boli genito-urinare, nevralgii, paralizii etc.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE