background img

Articole noi

Avort spontan

Avort spontan

Pierderea sarcinii semnifica eliminarea produsului de conceptie – embrionul care este fara viata .
Pierderea sarcinii in primele doua pana la patru luni de graviditate se numeste pierdere de sarcina in stadiu mic de dezvoltare . Unul din primele semne este cu siguranta sangerarea vaginala iar in aceasta situatie se poate vorbi despre o predispozitie pentru pierdere de sarcina. Numai in jumatatea cazurilor se produce cu adevarat o pierdere de sarcina , in celelalte situatii altele fiind cauzele sangerarii vaginale.

Termenul medical pentru pierderea sarcinii este de avort spontan iar pentru intreruperea de sarcina – avort provocat. Termenul de avort incomplet este folosit de catre medici in situatia in crare o parte din tesuturi a fost eliminata de la sine iar o alta parte a produsului de conceptie a ramas in uter. Tesutul din uter trebuie evacuat. Mai departe vorbim de pierdere de sarcina in stadiu avansat de dezvoltare in cazul in care sarcina se sfarseste dupa patru luni de graviditate . Aceste pierderi tarzii de sarcina din fericire nu se produc prea des .

Cauza producerii avortului spontan in primele trei luni de graviditate este aproape intotdeauna o anormalitatea cromozomiala ceea ce inseamna ca embrionul nu este tocmai bine format iar natura are in acest sens o rezolvare logica si anume : produsul de conceptie se opreste din evolutie si atunci este eliminat .

O sarcina este formata dintr - un sac embrional si embrionul care intr – o sarcina normala se dezvolta pana la stadiul de copil . La o pierdere de sarcina de multe ori se formeaza numai sacul embrional fara embrion , de fapt exista si un embrion dar care insa inca din faza de inceput nu – a evoluat tocmai bine . Deci embrionul nu se dezvolta sau nu creste mai departe din cauza unor anormalitati ce au avut loc la momentul formarii acestuia .

Cauza este de cele mai multe ori o anormalitate cromozomiala . Nu este vorba despre o anormalitate ereditara asa incat nu are nici un fel de consecinte pentru urmatoarea sarcina .

La prima pierdere de sarcina nu exista nici un motiv care sa impuna examinarea cauzelor , abia dupa mai multe sarcini pierdute se ia in considerare acest lucru , si chiar si dupa examinare in marea parte a cazurilor nu exista explicatii limpezi referitoare la cauzele pierderii sarcinii .


RISCUL PIERDERII DE SARCINA

Pierderile de sarcina au loc relativ des : cel putin una la zece sarcini .
Riscul de a pierde o sarcina creste o data cu varsta femeii ; pentru femeile sub 35 de ani, riscul este de 1 la 10, intre 35 si 40 de ani riscul este de 1 la 5 pana la 6, iar intre 40 si 45 de ani riscul este 1 la 3 sarcini .

Femeile care au pierdut deja o sarcina, sunt expuse minimului risc de a pierde o alta , insa cu toate acestea sansa de a duce la bun sfarsit o sarcina este foarte mare.

Se poate preveni o urmatoare pierdere de sarcina ? Daca doriti sa ramaneti din nou insarcinata , este bine sa aveti cat se poate de mult grija de dumneavoastra. Aceasta inseamna sa va hraniti cat mai sanatos si mai variat , fara abuz de alcool , fara tutun si nici un fel de medicamente fara avizul medicului. Chiar daca va supuneti regulilor de mai sus , prevenirea pierderii sarcinii nu este de fapt posibila . Oricarei femei care doreste sa ramana din nou insarcinata i se recomanda in fiecare zi acid folic ( 0,4 mg ). In situatia in care inainte de pierderea sarcinii nu ati luat acid folic nu trebuie sa va simtiti vinovata. Acidul folic nu micsoreaza riscul pierderii sarcinii ci riscul de a da nastere unui copil cu spina bifida.

SEMNELE AVORTULUI SPONTAN

Semnele care de obicei insotesc o sarcina ca de exemplu : sani tensionati si raul de dimineata isi pierd cateodata din prezenta . La o sarcina in primele trei luni , sangerarile vaginale si cateodata crampe asemanatoare celor menstruale pot fi primele semne ale avortului spontan . Insa jumatate din femeile cu mici sangerari si care au dureri abdominale nu au nimic din fericire si duc sarcina fara probleme la bun sfarsit . Deasemenea nu trebuie sa va speriati pentru anormalitati sau alte complicatii .

ALTE CAUZE ALE SANGERARII VAGINALE

Sangerarile in primele trei luni de sarcina nu duc mereu la pierderea sarcinii. Poate fi vorba de o anormalitate a uterului , de exemplu un polip sau o infectie si din a caror cauza acesta sangereaza cu usurinta. Deasemenea sangerarile se mai produc dupa consumarea actului sexual sau dupa un scaun tare (constipatie) .

O alta cauza care poate duce la sangerari vaginale – din fericire nu se produce prea des – este sarcina extrauterina . In aceasta situatie oul, in loc sa se implanteze si sa se dezvolte in uter, creste de obicei in trompa uterina iar volumul embrionului poate cauza o ruptura a trompei. Riscul unei sarcini extrauterine este mai mare dupa o infectie a trompelor uterine sau dupa o operatie a acestora .
Deasemenea o sarcina aparuta in prezenta steriletului poate fi iarasi o sarcina extrauterina. Sarcina extrauterina se poate manifesta prin durei abdominale insuportabile.

Cauze mai rar intalnie ale sangerarii in primele trei luni de sarcina sunt de exemplu pierderea celui de – al doilea embrion la o sarcina gemelara si prezenta unui cheag de sange in uter langa sacul embrional.

Daca dupa examinare nu este foarte limpede care sunt cauzele sangerarii, atunci se poate vorbi despre o sangerare in urma fixarii produsului de conceptie in straturile uterului.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE