background img

Articole noi

Masajul reflexogen pe ureche

Masajul reflexogen pe ureche

0 alta zona reflexogena, folosita în scopuri terapeutice dar si diagnostice, este pavilionul urechii. Prima sa cartografie, completa, apartine medicului francez Paul Nogie considerat si parintele auriculoterapiei moderne, cel care a pus bazele teoretice si practice ale acestei metode. Nogier a fost cel dintâi care a intuit proiectia, pe fata interna a pavilionului urechii, a unui fat cu capul în jos. Tot el a întocmit si prima cartografie completa pavilionului urechii. Ulterior, J. Bossy a întocmit reprezentarea inervatiei somatice si viscerale pe pavilionul urechii. Pe ureche sunt proiectate toate organele corpului. Stimularea punctelor de proiectie ale organelor respective, prin masaj cu un stilet metalic sau din sticla, subtiri, cu ace speciale, cu anumiti curenti electrici, generati de aparate speciale, poate produce ameliorarea unor suferinte: dureri de orice fel, rinita alergica, astm bronsic, migrena, insomnie etc.

Urechea este si ea oglinda sanatatii noastre: lobul inferior bine dezvoltat înseamna o vitalitate crescuta; un lob inferior subtire si brazdat pe centru înseamna scaderea vitalitatii; un lob inferior umflat si rosu semnifica o proasta circulatie periferica, mai ales cea a limfei; o ureche rotunda si mare este întâlnita la persoane cu activitate intelectuala intensa. Manevre reflexogene la îndemâna oricui: tragerea de lobul urechii si purtarea de inele mici, stimuleaza acuitatea vizuala; tragerea de lobul urechii mareste atentia (manevra folosita la unii scolari); tragerea în sus a pavilionului urechii, de partea sa superioara, creste forta membrelor inferioare; tragerea înapoi, din partea mijlocie, creste forta bratelor; ciupirea marginii pavilionului produce revigorarea organismului, ca si frecarea întregului pavilion.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE