cresterea performantelor intelectuale
·
MEMORIA
·
Memoria – cresterea performantelor intelectuale
·
sanatateverde
Memoria – cresterea performantelor intelectuale
Memoria – cresterea performantelor intelectuale
Recomandari generale : stressul si grasimile fac mintea grea,
fumatul, alcoolul, noptile nedormite si viata dezordonata nu ne vor duce niciodata la
cresterea performantelor intelectuale. Presupunând ca organismul este sanatos ce
trebuie sa facem pentru a avea o gândire mai clara, capacitatea de concentrare mai
buna si îndelungata. O conditie de baza este evitarea pe cât posibil a stressului,
plimbari în aer liber, activitati casnice placute etc. Un alt factor care influenteaza în
mod deosebit evolutia noastra este alimentatia. Marele dusman al sanatati noastre
este grasimile mai ales cele care nu se vad, cum ar fi cele din mezeluri.
Gândirea clara : ea este asigurata de o alimentare buna a creierului cu
oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu si sulf.
1. Vitamina E: ea se gaseste în soia, germeni de grâu, cereale
integrale, oua, spanac si alte verdeturi, ulei de porumb, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui.
2. Potasiu : are si el rolul de a alimenta creierul cu oxigen. El se
gaseste în citrice, pepene galben, mere, banane, frunze de menta,
cartofi, seminte de floarea soarelui.
3. Sulful : el se gaseste în carne slaba de vita, peste, oua, varza, fasole
uscata, usturoi.
4. Ceapa : se poate mânca o jumatate de ceapa pe zi.
5. Ghimbirul : o salata care contine ghimber este suficienta pentru o
zi.
6. Chimenul : stimuleaza gândirea creativa, cei care au nevoie de
inspiratie pot bea constant ceai de chimen [2 lingurite de seminte
zdrobite se oparesc cu o cana de apa clocotita].
Capacitatea de concentrare si buna functionare a creierului:
este asigurata în primul rând de vitaminele din complexul B, ele maresc puterea de
concentrare si mentin sanatatea sistemului nervos.
1. Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând
cresterea randamentului intelectual.
2. Vitamina B6 : îmbunatateste functiile mentale, ajutând si la
producerea de transmitatori nervosi.
3. Vitamina B12 : sporeste capacitatea de învatare, în special în
privinta asimilarii de material nou. Deficitul de B12 poate duce la
unele boli mentale.
4. Vitamina C: contribuie la cresterea coeficientului de inteligenta.
5. Zincul : asigura vioiciunea mentala. Alimentele bogate în zinc sunt
carnea, ficat, peste, germeni de grâu, drojdie de bere, seminte de
dovleac, oua, mustar.
6. Fosforul : este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
El se gaseste în peste, carne de pui, cereale integrale, oua, nuci,
seminte, radacina de telina.
7. Acid folic : sporeste capacitatea de concentrare, al se gaseste în :
germeni de grâu, spanac, seminte de floarea soarelui, produse
lactate, avocado.
8. Lisina : este un aminoacid esential care asigura dezvoltarea
capacitatii de concentrare. Daca sunteti obositi si incapabili sa va
concentrati, aveti ameteala si greata, sigur aveti lipsa de lisina. Ea
se gaseste în peste, lapte, carne, brânza, drojdie de bere, oua,
produse din soia si toate alimentele bogate în proteine.
9. De asemenea, scoicile si crevetii reprezinta o hrana ideala pentru
creier, facilitând atentia si puterea îndelungata de concentrare,
100gr de creveti pe zi sunt suficienti.
Memoria : întarirea memoriei este determinata în primul rând de
vitamina C. Ea combate stressul si întareste organismul. Se gaseste în : floarea
soarelui, oua, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi
[papadiea]. Manganul este un alt element care întareste memoria. El se gaseste în
nuci, mazare, sfecla, vegetale cu frunze verzi. Persoanele care sufera de pierdere de
memorie trebuie sa-si asigure cantitati suficiente de mangan.
1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi
cruzi , cu undelemn si lamâie pe zi este foarte indicata .
2. Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina minte texte lungi
ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai contine mangan
si are extrem de putine calorii . Se recomanda un pahar de suc pe zi .
Plantele si inteligenta : ceai pentru stimularea gândiri
Aveti nevoie de urmatoarele plante : catina + macese + traista ciobanului + matase
de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apa, când acesta clocoteste,
se pun 2 linguri de macese zdrobite. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga apoi 2
lingurite de fructe de catina, se ia de pe foc si se mai adauga 1 lingurita de traista
ciobanului si 1 lingurita de matase de porumb. Se lasa apoi acoperit 10 minute. Se
beau 3-4 cani pe zi pe o perioada de 3 saptamâni. Acest ceai contine vitamine, acizii
si aminoacizii necesari creierului pentru cresterea performantelor intelectuale.
O alta planta care întareste memoria este roinita [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3
cani de ceai pe zi sub forma de infuzie, facut dintr-o lingurita de planta la o cana de
apa. Tot pentru întarirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în
perioadele cu activitate intelectuala deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este si uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picaturi, de 3
ori pe zi, dupa mese.
Se recomanda cura cu suc de telina, morcovi si pastârnac sau cura cu suc de mere.
Toate sucurile se beau cu înghitituri mici, înainte de mase, pe nemâncate si nu se
pastreaza de pe o zi pe alta.
Cura cu polen : câte o lingurita de trei ori pe zi, cu 30 de minute
înainte de fiecare masa. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu putina
miere. Durata curei este de 30 de zile, iar dupa o pauza de 2 luni se reia. Se fac
maximul 3 cure pe an.
Concluzi si recomandari : pentru a spera în performante ale activitati
intelectuale este necesar ca alimentati noastra sa contina preponderent alimente de
origine marina [peste, scoici, creveti etc.] organe [ficat, rinichi, inima, creier] carne
slaba de pasare, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagra, graham]
oua, brânzeturi, seminte de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2
linguri ulei de porumb, dimineata si seara, pentru necesarul vitaminei E. De
asemenea cure de drojdie proaspata de bere 1-2 lingurite pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda sa se bea dimineata un pahar de suc de lamâie
îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru
perioada cu studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc
mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc capacitatea de memorare, este foarte buna o salata de morcovi cruzi
cu lamâie si putin ulei consumata înaintea de a începe sa memoreze un curs sau o
lectie. Cu efect asemanator este si salata de varza cruda sau consumul de nuci. Foarte
bun este si uleiul de peste care se gaseste în farmacii si sub forma de pastile.
Foarte indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul
natural HERCULES care contine : catina, polen, miere naturala, vitaminele A, B1,
B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitina, inozitol si 10 minerale si
oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc.
Acest revitalizant înlatura stressul, oboseala, întareste memoria, ajuta la vindecarea
multori boli si stimuleaza în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate
intre 2-3 lingurite pâna la 1-2 linguri pe zi dupa mese. Nu se recomanda seara si
celor ce au diabet.
Fericire
Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substantele aromatice pe
care le contin stimuleaza hormonul fericirii . Preferati ardeii rosi .
Capsunile : au gust bun si atenueaza stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumati circa 150gr pe zi .
Învatatura
Varza : înlatura nervozitatea , procesul de învatare decurge fara stress . Se
recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.
Lamâia : împrospateaza memoria, sporeste capacitatea de memorare. Se
recomanda un pahar de suc de lamâie cu miere de albine înainte de teze sau examene
.
Afinele : sunt un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie
mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele
mai indicate sunt fructele proaspete doua trei cani pe zi.
Concentrarea
Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa
subtiaza sângele, îmbunatateste compozitia de oxigen a creierului . Recomandat cel
putin o jumatate de ceapa pe zi .
Nucile : întaresc nervi.
Ghimbirul : este o planta radacinoasa din care se face un rachiu medicinal . În
occident este considerata ca o planta minune, substantele ce contin aceasta planta
elibereaza mintea pentru noi idei . Sângele se subtiaza, creierul este oxigenat mai
bine
Se recomanda o jumatate de radacina de ghimbir pe zi pregatita in salata .
Chimenul : poate provoca fulgere de gândire, substantele continute stimuleaza
întreg sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiratie sa bea constant
ceai de chimen . Doua lingurite zdrobite de chimen se oparesc cu o cana de apa
clocotita .
Alte produse
Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate
lua foarte usor, si se gaseste în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress
intelectual si înaintea examenelor
Soia : este considerata O BOMBA NATURALA DE LECITINA se gaseste in
toate magazinele particulare arabesti .
Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a functiona Nu
folositi zahar industrial, preferati zahar din hidranti de carbon .
Recomandari generale : stressul si grasimile fac mintea grea,
fumatul, alcoolul, noptile nedormite si viata dezordonata nu ne vor duce niciodata la
cresterea performantelor intelectuale. Presupunând ca organismul este sanatos ce
trebuie sa facem pentru a avea o gândire mai clara, capacitatea de concentrare mai
buna si îndelungata. O conditie de baza este evitarea pe cât posibil a stressului,
plimbari în aer liber, activitati casnice placute etc. Un alt factor care influenteaza în
mod deosebit evolutia noastra este alimentatia. Marele dusman al sanatati noastre
este grasimile mai ales cele care nu se vad, cum ar fi cele din mezeluri.
Gândirea clara : ea este asigurata de o alimentare buna a creierului cu
oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu si sulf.
1. Vitamina E: ea se gaseste în soia, germeni de grâu, cereale
integrale, oua, spanac si alte verdeturi, ulei de porumb, ulei de
masline, ulei de floarea soarelui.
2. Potasiu : are si el rolul de a alimenta creierul cu oxigen. El se
gaseste în citrice, pepene galben, mere, banane, frunze de menta,
cartofi, seminte de floarea soarelui.
3. Sulful : el se gaseste în carne slaba de vita, peste, oua, varza, fasole
uscata, usturoi.
4. Ceapa : se poate mânca o jumatate de ceapa pe zi.
5. Ghimbirul : o salata care contine ghimber este suficienta pentru o
zi.
6. Chimenul : stimuleaza gândirea creativa, cei care au nevoie de
inspiratie pot bea constant ceai de chimen [2 lingurite de seminte
zdrobite se oparesc cu o cana de apa clocotita].
Capacitatea de concentrare si buna functionare a creierului:
este asigurata în primul rând de vitaminele din complexul B, ele maresc puterea de
concentrare si mentin sanatatea sistemului nervos.
1. Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând
cresterea randamentului intelectual.
2. Vitamina B6 : îmbunatateste functiile mentale, ajutând si la
producerea de transmitatori nervosi.
3. Vitamina B12 : sporeste capacitatea de învatare, în special în
privinta asimilarii de material nou. Deficitul de B12 poate duce la
unele boli mentale.
4. Vitamina C: contribuie la cresterea coeficientului de inteligenta.
5. Zincul : asigura vioiciunea mentala. Alimentele bogate în zinc sunt
carnea, ficat, peste, germeni de grâu, drojdie de bere, seminte de
dovleac, oua, mustar.
6. Fosforul : este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase.
El se gaseste în peste, carne de pui, cereale integrale, oua, nuci,
seminte, radacina de telina.
7. Acid folic : sporeste capacitatea de concentrare, al se gaseste în :
germeni de grâu, spanac, seminte de floarea soarelui, produse
lactate, avocado.
8. Lisina : este un aminoacid esential care asigura dezvoltarea
capacitatii de concentrare. Daca sunteti obositi si incapabili sa va
concentrati, aveti ameteala si greata, sigur aveti lipsa de lisina. Ea
se gaseste în peste, lapte, carne, brânza, drojdie de bere, oua,
produse din soia si toate alimentele bogate în proteine.
9. De asemenea, scoicile si crevetii reprezinta o hrana ideala pentru
creier, facilitând atentia si puterea îndelungata de concentrare,
100gr de creveti pe zi sunt suficienti.
Memoria : întarirea memoriei este determinata în primul rând de
vitamina C. Ea combate stressul si întareste organismul. Se gaseste în : floarea
soarelui, oua, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi
[papadiea]. Manganul este un alt element care întareste memoria. El se gaseste în
nuci, mazare, sfecla, vegetale cu frunze verzi. Persoanele care sufera de pierdere de
memorie trebuie sa-si asigure cantitati suficiente de mangan.
1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi
cruzi , cu undelemn si lamâie pe zi este foarte indicata .
2. Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina minte texte lungi
ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai contine mangan
si are extrem de putine calorii . Se recomanda un pahar de suc pe zi .
Plantele si inteligenta : ceai pentru stimularea gândiri
Aveti nevoie de urmatoarele plante : catina + macese + traista ciobanului + matase
de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apa, când acesta clocoteste,
se pun 2 linguri de macese zdrobite. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga apoi 2
lingurite de fructe de catina, se ia de pe foc si se mai adauga 1 lingurita de traista
ciobanului si 1 lingurita de matase de porumb. Se lasa apoi acoperit 10 minute. Se
beau 3-4 cani pe zi pe o perioada de 3 saptamâni. Acest ceai contine vitamine, acizii
si aminoacizii necesari creierului pentru cresterea performantelor intelectuale.
O alta planta care întareste memoria este roinita [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3
cani de ceai pe zi sub forma de infuzie, facut dintr-o lingurita de planta la o cana de
apa. Tot pentru întarirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în
perioadele cu activitate intelectuala deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este si uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picaturi, de 3
ori pe zi, dupa mese.
Se recomanda cura cu suc de telina, morcovi si pastârnac sau cura cu suc de mere.
Toate sucurile se beau cu înghitituri mici, înainte de mase, pe nemâncate si nu se
pastreaza de pe o zi pe alta.
Cura cu polen : câte o lingurita de trei ori pe zi, cu 30 de minute
înainte de fiecare masa. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu putina
miere. Durata curei este de 30 de zile, iar dupa o pauza de 2 luni se reia. Se fac
maximul 3 cure pe an.
Concluzi si recomandari : pentru a spera în performante ale activitati
intelectuale este necesar ca alimentati noastra sa contina preponderent alimente de
origine marina [peste, scoici, creveti etc.] organe [ficat, rinichi, inima, creier] carne
slaba de pasare, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagra, graham]
oua, brânzeturi, seminte de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2
linguri ulei de porumb, dimineata si seara, pentru necesarul vitaminei E. De
asemenea cure de drojdie proaspata de bere 1-2 lingurite pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda sa se bea dimineata un pahar de suc de lamâie
îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru
perioada cu studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc
mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc capacitatea de memorare, este foarte buna o salata de morcovi cruzi
cu lamâie si putin ulei consumata înaintea de a începe sa memoreze un curs sau o
lectie. Cu efect asemanator este si salata de varza cruda sau consumul de nuci. Foarte
bun este si uleiul de peste care se gaseste în farmacii si sub forma de pastile.
Foarte indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul
natural HERCULES care contine : catina, polen, miere naturala, vitaminele A, B1,
B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitina, inozitol si 10 minerale si
oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc.
Acest revitalizant înlatura stressul, oboseala, întareste memoria, ajuta la vindecarea
multori boli si stimuleaza în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate
intre 2-3 lingurite pâna la 1-2 linguri pe zi dupa mese. Nu se recomanda seara si
celor ce au diabet.
Fericire
Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substantele aromatice pe
care le contin stimuleaza hormonul fericirii . Preferati ardeii rosi .
Capsunile : au gust bun si atenueaza stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumati circa 150gr pe zi .
Învatatura
Varza : înlatura nervozitatea , procesul de învatare decurge fara stress . Se
recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.
Lamâia : împrospateaza memoria, sporeste capacitatea de memorare. Se
recomanda un pahar de suc de lamâie cu miere de albine înainte de teze sau examene
.
Afinele : sunt un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie
mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele
mai indicate sunt fructele proaspete doua trei cani pe zi.
Concentrarea
Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa
subtiaza sângele, îmbunatateste compozitia de oxigen a creierului . Recomandat cel
putin o jumatate de ceapa pe zi .
Nucile : întaresc nervi.
Ghimbirul : este o planta radacinoasa din care se face un rachiu medicinal . În
occident este considerata ca o planta minune, substantele ce contin aceasta planta
elibereaza mintea pentru noi idei . Sângele se subtiaza, creierul este oxigenat mai
bine
Se recomanda o jumatate de radacina de ghimbir pe zi pregatita in salata .
Chimenul : poate provoca fulgere de gândire, substantele continute stimuleaza
întreg sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiratie sa bea constant
ceai de chimen . Doua lingurite zdrobite de chimen se oparesc cu o cana de apa
clocotita .
Alte produse
Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate
lua foarte usor, si se gaseste în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress
intelectual si înaintea examenelor
Soia : este considerata O BOMBA NATURALA DE LECITINA se gaseste in
toate magazinele particulare arabesti .
Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a functiona Nu
folositi zahar industrial, preferati zahar din hidranti de carbon .
0 comments :
Trimiteți un comentariu