background img

Articole noi

Memoria – cresterea performantelor intelectuale

Memoria – cresterea performantelor intelectuale


Recomandari generale : stressul si grasimile fac mintea grea,

fumatul, alcoolul, noptile nedormite si viata dezordonata nu ne vor duce niciodata la

cresterea performantelor intelectuale. Presupunând ca organismul este sanatos ce

trebuie sa facem pentru a avea o gândire mai clara, capacitatea de concentrare mai

buna si îndelungata. O conditie de baza este evitarea pe cât posibil a stressului,

plimbari în aer liber, activitati casnice placute etc. Un alt factor care influenteaza în

mod deosebit evolutia noastra este alimentatia. Marele dusman al sanatati noastre

este grasimile mai ales cele care nu se vad, cum ar fi cele din mezeluri.

Gândirea clara : ea este asigurata de o alimentare buna a creierului cu

oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu si sulf.

1. Vitamina E: ea se gaseste în soia, germeni de grâu, cereale

integrale, oua, spanac si alte verdeturi, ulei de porumb, ulei de

masline, ulei de floarea soarelui.

2. Potasiu : are si el rolul de a alimenta creierul cu oxigen. El se

gaseste în citrice, pepene galben, mere, banane, frunze de menta,

cartofi, seminte de floarea soarelui.

3. Sulful : el se gaseste în carne slaba de vita, peste, oua, varza, fasole

uscata, usturoi.

4. Ceapa : se poate mânca o jumatate de ceapa pe zi.

5. Ghimbirul : o salata care contine ghimber este suficienta pentru o

zi.

6. Chimenul : stimuleaza gândirea creativa, cei care au nevoie de

inspiratie pot bea constant ceai de chimen [2 lingurite de seminte

zdrobite se oparesc cu o cana de apa clocotita].

Capacitatea de concentrare si buna functionare a creierului:

este asigurata în primul rând de vitaminele din complexul B, ele maresc puterea de

concentrare si mentin sanatatea sistemului nervos.

1. Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând

cresterea randamentului intelectual.

2. Vitamina B6 : îmbunatateste functiile mentale, ajutând si la

producerea de transmitatori nervosi.

3. Vitamina B12 : sporeste capacitatea de învatare, în special în

privinta asimilarii de material nou. Deficitul de B12 poate duce la

unele boli mentale.

4. Vitamina C: contribuie la cresterea coeficientului de inteligenta.

5. Zincul : asigura vioiciunea mentala. Alimentele bogate în zinc sunt

carnea, ficat, peste, germeni de grâu, drojdie de bere, seminte de

dovleac, oua, mustar.

6. Fosforul : este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase.

El se gaseste în peste, carne de pui, cereale integrale, oua, nuci,

seminte, radacina de telina.

7. Acid folic : sporeste capacitatea de concentrare, al se gaseste în :

germeni de grâu, spanac, seminte de floarea soarelui, produse

lactate, avocado.

8. Lisina : este un aminoacid esential care asigura dezvoltarea

capacitatii de concentrare. Daca sunteti obositi si incapabili sa va

concentrati, aveti ameteala si greata, sigur aveti lipsa de lisina. Ea

se gaseste în peste, lapte, carne, brânza, drojdie de bere, oua,

produse din soia si toate alimentele bogate în proteine.

9. De asemenea, scoicile si crevetii reprezinta o hrana ideala pentru

creier, facilitând atentia si puterea îndelungata de concentrare,

100gr de creveti pe zi sunt suficienti.

Memoria : întarirea memoriei este determinata în primul rând de

vitamina C. Ea combate stressul si întareste organismul. Se gaseste în : floarea

soarelui, oua, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi

[papadiea]. Manganul este un alt element care întareste memoria. El se gaseste în

nuci, mazare, sfecla, vegetale cu frunze verzi. Persoanele care sufera de pierdere de

memorie trebuie sa-si asigure cantitati suficiente de mangan.

1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi

cruzi , cu undelemn si lamâie pe zi este foarte indicata .

2. Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina minte texte lungi

ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai contine mangan

si are extrem de putine calorii . Se recomanda un pahar de suc pe zi .

Plantele si inteligenta : ceai pentru stimularea gândiri

Aveti nevoie de urmatoarele plante : catina + macese + traista ciobanului + matase

de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apa, când acesta clocoteste,

se pun 2 linguri de macese zdrobite. Se lasa sa fiarba 5 minute. Se adauga apoi 2

lingurite de fructe de catina, se ia de pe foc si se mai adauga 1 lingurita de traista

ciobanului si 1 lingurita de matase de porumb. Se lasa apoi acoperit 10 minute. Se

beau 3-4 cani pe zi pe o perioada de 3 saptamâni. Acest ceai contine vitamine, acizii

si aminoacizii necesari creierului pentru cresterea performantelor intelectuale.

O alta planta care întareste memoria este roinita [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3

cani de ceai pe zi sub forma de infuzie, facut dintr-o lingurita de planta la o cana de

apa. Tot pentru întarirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în

perioadele cu activitate intelectuala deosebita.

Un bun stimulent al memoriei este si uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picaturi, de 3

ori pe zi, dupa mese.

Se recomanda cura cu suc de telina, morcovi si pastârnac sau cura cu suc de mere.

Toate sucurile se beau cu înghitituri mici, înainte de mase, pe nemâncate si nu se

pastreaza de pe o zi pe alta.

Cura cu polen : câte o lingurita de trei ori pe zi, cu 30 de minute

înainte de fiecare masa. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu putina

miere. Durata curei este de 30 de zile, iar dupa o pauza de 2 luni se reia. Se fac

maximul 3 cure pe an.

Concluzi si recomandari : pentru a spera în performante ale activitati

intelectuale este necesar ca alimentati noastra sa contina preponderent alimente de

origine marina [peste, scoici, creveti etc.] organe [ficat, rinichi, inima, creier] carne

slaba de pasare, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagra, graham]

oua, brânzeturi, seminte de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2

linguri ulei de porumb, dimineata si seara, pentru necesarul vitaminei E. De

asemenea cure de drojdie proaspata de bere 1-2 lingurite pe zi.

Înaintea unui examen se recomanda sa se bea dimineata un pahar de suc de lamâie

îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru

perioada cu studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc

mâncate de mai multe ori pe zi.

Morcovi sporesc capacitatea de memorare, este foarte buna o salata de morcovi cruzi

cu lamâie si putin ulei consumata înaintea de a începe sa memoreze un curs sau o

lectie. Cu efect asemanator este si salata de varza cruda sau consumul de nuci. Foarte

bun este si uleiul de peste care se gaseste în farmacii si sub forma de pastile.

Foarte indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul

natural HERCULES care contine : catina, polen, miere naturala, vitaminele A, B1,

B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitina, inozitol si 10 minerale si

oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc.

Acest revitalizant înlatura stressul, oboseala, întareste memoria, ajuta la vindecarea

multori boli si stimuleaza în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate

intre 2-3 lingurite pâna la 1-2 linguri pe zi dupa mese. Nu se recomanda seara si

celor ce au diabet.

Fericire

Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substantele aromatice pe

care le contin stimuleaza hormonul fericirii . Preferati ardeii rosi .

Capsunile : au gust bun si atenueaza stressul , dau un sentiment de confort

spiritual consumati circa 150gr pe zi .

Învatatura

Varza : înlatura nervozitatea , procesul de învatare decurge fara stress . Se

recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.

Lamâia : împrospateaza memoria, sporeste capacitatea de memorare. Se

recomanda un pahar de suc de lamâie cu miere de albine înainte de teze sau examene

.

Afinele : sunt un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie

mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele

mai indicate sunt fructele proaspete doua trei cani pe zi.

Concentrarea

Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa

subtiaza sângele, îmbunatateste compozitia de oxigen a creierului . Recomandat cel

putin o jumatate de ceapa pe zi .

Nucile : întaresc nervi.

Ghimbirul : este o planta radacinoasa din care se face un rachiu medicinal . În

occident este considerata ca o planta minune, substantele ce contin aceasta planta

elibereaza mintea pentru noi idei . Sângele se subtiaza, creierul este oxigenat mai

bine

Se recomanda o jumatate de radacina de ghimbir pe zi pregatita in salata .

Chimenul : poate provoca fulgere de gândire, substantele continute stimuleaza

întreg sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiratie sa bea constant

ceai de chimen . Doua lingurite zdrobite de chimen se oparesc cu o cana de apa

clocotita .

Alte produse

Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate

lua foarte usor, si se gaseste în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress

intelectual si înaintea examenelor

Soia : este considerata O BOMBA NATURALA DE LECITINA se gaseste in

toate magazinele particulare arabesti .

Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a functiona Nu

folositi zahar industrial, preferati zahar din hidranti de carbon .

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE