background img

Articole noi

Cancerul mamar se vindeca - reteta Monica Tatoiu

Cancerul mamar se vindeca - reteta Tatoiu

Cancerul mamar continua sa fie a doua cauza de deces prin cancer în tarile civilizate. Spre deosebire de alte tipuri de cancer, unde se stie ca un stil de viata sanatos poate preveni 70-80% din îmbolnaviri, cancerul de sân a fost socotit întotdeauna o exceptie.
Exista foarte multi factori de risc ce duc la aparitia lui care nu pot fi influentati de deciziile noastre: vârsta peste 50 de ani, existenta unor rude de sânge (mama, sora etc.) care au suferit de aceasta boala, preexistenta unor boli ale sânului, iradierea excesiva a glandei mamare, pubertatea precoce (primul ciclu înainte de 12 ani), debutul întârziat al menopauzei (dupa 55 ani), vârsta de peste 30 de ani la nasterea primului copil sau absenta copiilor, absenta alaptarii, folosirea pilulelor anticonceptionale în ultimii 10 ani, terapia de substitutie cu estrogen administrata mai mult de cinci ani în ultimii 10 ani etc. La prima vedere nu prea ramâne loc de interventie prin corectarea stilului de viata.

Oare asa sa fie?

Desi cancerul mamar este diagnosticat de regula mai tarziu in cursul vietii, studiile arata ca el apare si se dezvolta pe parcursul unei vieti intregi. Recent s-a constatat ca obiceiurile practicate in adolescenta pot influenta semnificativ riscul de cancer mamar mai tarziu in viata.

Indiferent de localizare, cancerul este declansat de unele alterari (mutatii) ale ADN-ului din genele anumitor celule. In timpul pubertatii, nivelurile crescute de hormon estrogen duc la diviziuni rapide ale celulelor glandelor mamare. Aceasta le face mai vulnerabile la alterari ale ADN-ului si nu le da ragazul sa repare aceste stricaciuni inainte ca ele sa devina permanente.

în plus, celulele glandelor mamare nu se maturizeaza complet decât dupa ce femeia duce la termen o sarcina. Potrivit specialistilor de la Universitatea Cornell din SUA, celulele incomplet maturizate ale glandelor mamare fixeaza mult mai puternic carcinogenii (substante care cauzeaza cancer) si nu sunt la fel de eficiente in repararea ADN-ului ca celulele mamare mature.

Cu cât o femeie incepe sa aiba ciclul menstrual mai devreme in cursul vietii, cu atat va avea mai multe cicluri menstruale, ceea ce inseamna o expunere totala la estrogen mai mare pe parcursul perioadei fertile a vietii ei. Unii cercetatori au estimat chiar ca o intarziere de doi ani in debutul menstruatiei ar putea insemna o reducere cu 10% a riscului de cancer mamar mai tarziu! Fetele care fac sport (atletism de ex.) au primul ciclu menstrual la o varsta mai mare decat fetele sedentare. Exercitiile fizice regulate ar putea sa scada riscul de cancer de sân si prin intarirea sistemului imunitar. Un alt factor de care depinde varsta debutului menstruatiei este consumul de carne si oua: cu cat ingestia acestor alimente de origine animala este mai mare, cu atat varsta menarhai (primului ciclu) scade...

Pe de alta parte, desi debutul precoce al menstruatiei este un factor de risc recunoscut pentru cancerul mamar, incercarea de a-l preveni prin cure severe de slabire sau exercitii fizice excesive nu este inteleapta. Aceste metode pot duce la pierderi masive de substanta osoasa sau la declansarea unor tulburari ale comportamentului alimentar. Obiectivul trebuie sa fie si in acest caz un stil de viata sanatos, activ si echilibrat, care sa permita o dezvoltare normala.

Sunt prea putine studii care au examinat impactul fumatului in adolescenta ca factor de risc pentru cancerul mamar. Cu toate acestea, carcinogenii din fumul de tigara ajung in sângele fumatoarelor si circula prin tot corpul lor, putând fi deosebit de daunatori in cursul adolescentei, când celulele glandelor mamare se divid intr-un ritm accelerat.

Întrucât adolescentele sunt mai vulnerabile la alterarile ADN-ului care pot declansa dezvoltarea cancerului mamar, ele ar trebui sa nu neglijeze efectele protectoare ale unei diete cu multe fructe, legume si cereale integrale. Aceste alimente furnizeaza cantitati generoase de vitamine antioxidante care contribuie la protejarea ADN-ului fata de substantele toxice, continând, în plus ...
mai jos reteta Monica Tatoiu -


Diagnosticată cu recidivă de cancer de către medicii români și austrieci, Monica Tatoiu a urmat un tratament naturist și surpriză … la 3 săptămâni când și-a refăcut analizele în SUA, medicii i-au spus că nu are nimic. Monica Tatoiu a menționat că pe parcursul celor 3 săptămâni de tratament a avut o creștere a hemoglobinei de la 6 g/dl la 9 g/dl.

Rețeta minune urmată de Monica Tatoiu este:

* lăptișor de matcă – 4g
* miere de salcâm – 1.5 kg
* polen măcinat – 300 g
* tinctură de propolis – 150 ml
* ser fiziologic – 200 ml

Se amestecă bine și se păstrează la frigider. Se ia câte o linguriță dimineața, la prânz și seara. Se poate amesteca cu cafea sau ceai dacă este prea dulce.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE