background img

Articole noi

Apiterapia – Terapia naturala cu miere

Apiterapia – Terapia naturala cu miere

Apiterapia, adica terapia prin produse apicole (produse ale albinelor), are o istorie foarte veche, ea fiind cunoscuta si utilizata cu succes de vechii egipteni si de mesopotamieni. Mierea avea efecte excelente in vindecarea si tratarea ranilor,in imbalsamarea corpurilor neinsufletite, propolisul era utilizat la mumificare iar ceara la producerea lumanarilor sau figurinelor cu semnificatie religioasa.

Dintre produse apicole in apiterapie mai des folosite sunt:

Laptisorul de matca
ce se recomanda pentru bolnavii slabiti, pentru tratarea asteniei de primavera, intarirea sistemului imunitar, pentru refacerea dupa interventii chirurgicale sau rani mai serioase si pentru tratamentul secundar al nervozitatii si al starilor depressive. NU SE RECOMANDA in cazul alergiei, al hiperactivitatii glandelor cu secretie interna, al imbolnavirilor tumorale si al diabetului.

Ceara se utilizeaza pentru afectiuni ale aparatului respirator, pentru inflamatii ale cavitatii bucale si calmarea inflamarii amigdalelor si ingredient de baza in produsele cosmetice.

Polenul se recomanda pentru intarirea organismului slabit, impotriva lipsei poftei de mancare pentru ameliorarea cresterii parului si reinnoirii tesuturilor. Persoanele predispuse la ingrasare trebuie sa evite consumul acestui produs.

Propolisul are efecte excelente de dezinfectare fiind un bacterigen, virulocid si fungicid; propolisul este antiinflamator, scade inflamatiile deja existente, este un anestezic local, regenereaza pielea, amelioreaza vindecarea ulcerului, reduce sangerarea si intareste sistemul imunitar al organismului.

Se poate administra sub forma de tablete, crema si picaturi. NU SE RECOMANDA bolnavilor cardiaci, cu insuficiente renale si probleme ale ficatului,si nici persoanelor alergice,sensibile la polen.

Veninul albinelor se poate folosi cu success pentru tratarea durerilor reumatice ale artritei, inflamatiilor articulatiilor, durerilor musculare dar NU SI IN CAZUL insuficientei cardiace, al diabetului si tulburarilor pshice si nici femeilor insarcinate.

Mierea este o hrana valoroasa care ar trebui sa figureze in alimentatia noastra in mod regulat dar si un produs terapeutic, cu efecte in tratarea bolilor cardiovasculare si de stomac, a ranilor cauzate de arsuri sau de obiecte ascutite.

Putem utiliza mierea pentru: stari de raceala, tuse, gripa (ghimbir amestecat cu zeama de lamie si miere, hrean cu miere, ceaiuri de flori de salcam, chimion, lamaita), fortificarea sistemului imunitar (suc proaspat cu miere si otet de mere), boli cardiace (ceai de paducel indulcit cu miere, insomnii (lapte indulcit cu miere), intarirea gingiilor (miere cu fagure).

NU SE RECOMANDA persoanelor cu hiperactivitate a unor glande cu secretie interna, celor alergice si celor cu aciditate gastrica.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE