background img

Articole noi

Slabeste natural cu Infuzie de soc

Slabeste natural cu Infuzie de soc

Infuzia se prepara din 3 lingurite cu flori de soc uscate la 250 ml de apa clocotita; se lasa la infuzat 10-15 minute. Se consuma neindulcita, pana la trei cani/zi , timp de doua saptamani cu o saptamana pauza, deoarece socul are rol depurativ.

Nu doar ca vei determina functionarea corecta a organismului, ci vei scapa si de edeme si de aspectul de coaja de portocala al pielii, prin eliminarea toxinelor si a apei retinute in corp.


Pentru persoanele care doresc un efect mai rapid, se recomanda asocierea cu tinctura din fructe de soc, care este obtinuta din fructele de soc macerate in alcool de cereale dublu rafinat; o lingurita (diluata) inainte de fiecare cana de ceai consumat.

Tratamentul se va urma pe durata a 1-3 luni, in functie de numarul de kilograme in plus. Dupa o luna de cura cu ceai si tinctura vei observa o scadere in greutate de circa 7 pana la 9 kilograme.

Aceasta combinatie de ceai si tinctura are un efect diuretic, laxativ, sudorific, favorizeaza arderile metabolice, dizolva grasimile si elimina surplusul de apa din organism.

TINCTURA DE SOC, EFICIENTA IMPOTRIVA OBEZITATII

In cura de slabire, tinctura de fructe de soc va fi asociata cu o alimentatie din care se exclud carnea (se admite carnea de peste de 2-3 ori/saptamana), mezelurile, prajelile si pe cat posibil produsele cu aditivi alimentari, zaharul, margarina si bauturile carbogazoase dulci. Sunt indicate in mod special cerealele integrale, ca atare sau sub forma de fulgi, fructele si legumele proaspete consumate ca atare, sub forma de salata sau suc.

Pentru a combate obezitatea, in prima zi se ia 1 lingurita diluata intr-un pahar cu apa, la ora 18; in a doua zi se iau 2 lingurite diluate intr-un pahar cu apa la aceeasi ora s.a.m.d., pana in ziua a saptea, cand se ajunge la 7 lingurite luate odata. Se mentine aceasta doza vreme de 30 de zile. Dozele progresive se iau pentru a nu crea un soc tranzitului intestinal, care va fi foarte mult accelerat, la fel ca si diureza si procesele de eliminare pe ansamblu. Daca pe masura ce se creste doza apare diareea, se revine la doza anterioara sau se iau remedii contra diareii, iar daca aceasta persista, atunci se reduce doza sau chiar se intrerupe tratamentul.

Atentie! Tinctura de fructe de soc nu se administreaza niciodata nediluata, ci numai in combinatie cu apa. Preparatul este contraindicat in diaree acuta sau cronica, colita de fermentatie.

Atentie la toxicitatea acestei plante!

Fructele de soc sunt foarte puternice ca si remediu; in cazul ingerarii unei cantitati mari (peste 200 de grame de fructe sau 200ml de tinctura) pot aparea simptomele intoxicatiei: voma, arsuri gastrice, diaree, deshidratare, stare generala alterata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE