despre sanatate
·
mierea
·
mierea de albine
·
mierea un medicament natural
·
reteta cancer monica tatoiu
·
sanatateverde
Mierea – Un medicament natural
Mierea – Un medicament natural
Produsul cel mai cunoscut si de altfel, cu cele mai multe beneficii al albinelor este mierea.
Mierea s-a bucurat de o apreciere exceptionala inca din vremuri foarte indepartate. In piramidele din Egipt, arheologii au gasit miere si prajituri cu miere iar in Roma in urma cu 2000 de ani, apicultorilor li se asigurau o piata separata.
Mierea este un lichid transparent, iar culoarea ei depinde de floarea din care au cules albinele nectarul. Mierea poliflora este o sursa exceptionala de carbohidrati, deoarece zaharurile simple sunt usor asimilate, nu incarca ficatul. Pentru absorbtia zaharului din fructe nu este nevoie nici de insulina, in acest fel mierea usurand si munca pancreasului.
Mierea de salcam este mierea cea mai dulce si datorita continutului mai mare de zahar de fructe; mierea de salcam poate sa ramana lichida chiar si 2 ani, fara a se cristaliza (adica nu se zahariseste).
Mierea este nu numai un aliment gustos si hranitor, dar are si efecte terapeutice. Astfel, ea se recomanda ca tratament complementar pentru tratarea bolilor cardiovasculare si de stomac, a inflamatiilor sinusurilor etc. Se foloseste si la tratarea ranilor cauzate de arsuri sau de obiecte ascutite.
Remedii practice de utilizare a mierii pentru ameliorarea vindecarii:
* Daca ne supara tusea, aplicam urmatorul remediu, recomandat de medicina populara: se fierbe o lamaie la foc mic timp de 10 minute. Prin fierbere lamaia se inmoaie, astfel incat se va obtine din ea o cantitate mai mare de suc. Apoi, lamaia se taie in doua si se stoarce bine intr-un pahar. La sucul obtinut se adauga 2 linguri de glicerina (30 g). Amestecul se agita bine, apoi paharul se umple cu miere. Daca avem un acces in timpul zilei, luam o lingurita din acest sirop, dupa ce amestecam bine continutul.
* Pentru cei care sufera de dureri de stomac, se recomanda ceaiurile cu miere. Ceaiul va fi preparat dintr-un amestec de flori de salcam, de chimionde, lamaita (numai pentru copiii care au peste 6 ani), din flori de soc sau folosind numai doua componente din aceste substante. Cand se raceste si poate fi consumat, ceaiul se va amesteca cu miere si se va bea pe loc. Este necesar sa ramanem in pat timp de 1-2 zile, sa consumam fructe si mult ceai cu miere.
* Pentru bolnavii cardiaci se recomanda ceai de paducel indulcit cu miere, cate 1-2 pahare pe zi. Paducelul intareste inima, iar mierea furnizeaza energie. Persoanele supraponderale trebuie sa consume cantitati mai mici din celelalte alimente indulcite (bomboane,prajituri,ciocolata). In acest fel exista mai putine sanse sa se ingrase de la 1-2 linguri de miere consummate zilnic.
* Pentru intarirea gingiilor copiilor se recomanda mestecarea fagurilor de miere. Se ofera copilului cate o bucatica de fagure apoi cateva felii de mar.
* Impotriva insomniei, a problemelor de somn poate fi de folos o cana de lapte indulcit cu miere.
* Pentru copiii mici, ca si pentru adulti sucul proaspat cu miere si otet de mere se recomanda ca fortificator al sistemului imunitar. Intr-un pahar de apa se pune o lingura de otet de mere si se indulceste cu miere dupa gust, pana vom obtine o bautura cu gust placut. Consumul a 200 de ml de suc are un efect foarte bun iar vara, in timpul caldurilor mari, este o bautura racoritoare excelenta.
* Pentru raceala sau gripa,se poate consuma miere amestecata cu hrean ras (la 2 linguri de miere o lingura de hrean ras).
Diferite soiuri de miere se consuma nu numai datorita savoarei lor unice ci si datorita efectelor speciale terapeutice.
* Mierea de salcam – calmant de tuse; se recomanda si in cazul hiperaciditatii gastrice.
* Mierea de cimbru – are efecte calmante antispastice.
* Mierea de brad – extrem de bogata in substante minerale, se recomanda copiilor care sufera de anemie.
* Mierea de tei - excelenta pentru tratarea bolilor cailor respiratorii.
* Mierea de castanet – pentru ameliorarea varicelor, pentru stoparea predispozitiei spre tromboza; are efecte de intarirea peretilor vaselor de sange, completeaza nivelul de fier in organism.
* Mierea de levantica – are efecte bune la tratamentul complementar pentru bolile renale; are efecte calmante.
NU SE RECOMANDA consumul de miere persoanelor care sufera de hiperactivitatea unor glande cu secretie interna. Diabeticilor li se recomanda consumul numai in cantitati mici, calculate la cantitataa zilnica de carbohidrati. Cand avem de-a face cu hiperaciditate gastrica, se recomanda consumul de miere de salcam, de rapita si de lucerna. Copiilor sub 1 an nu li se recomanda mierea!
Produsul cel mai cunoscut si de altfel, cu cele mai multe beneficii al albinelor este mierea.
Mierea s-a bucurat de o apreciere exceptionala inca din vremuri foarte indepartate. In piramidele din Egipt, arheologii au gasit miere si prajituri cu miere iar in Roma in urma cu 2000 de ani, apicultorilor li se asigurau o piata separata.
Mierea este un lichid transparent, iar culoarea ei depinde de floarea din care au cules albinele nectarul. Mierea poliflora este o sursa exceptionala de carbohidrati, deoarece zaharurile simple sunt usor asimilate, nu incarca ficatul. Pentru absorbtia zaharului din fructe nu este nevoie nici de insulina, in acest fel mierea usurand si munca pancreasului.
Mierea de salcam este mierea cea mai dulce si datorita continutului mai mare de zahar de fructe; mierea de salcam poate sa ramana lichida chiar si 2 ani, fara a se cristaliza (adica nu se zahariseste).
Mierea este nu numai un aliment gustos si hranitor, dar are si efecte terapeutice. Astfel, ea se recomanda ca tratament complementar pentru tratarea bolilor cardiovasculare si de stomac, a inflamatiilor sinusurilor etc. Se foloseste si la tratarea ranilor cauzate de arsuri sau de obiecte ascutite.
Remedii practice de utilizare a mierii pentru ameliorarea vindecarii:
* Daca ne supara tusea, aplicam urmatorul remediu, recomandat de medicina populara: se fierbe o lamaie la foc mic timp de 10 minute. Prin fierbere lamaia se inmoaie, astfel incat se va obtine din ea o cantitate mai mare de suc. Apoi, lamaia se taie in doua si se stoarce bine intr-un pahar. La sucul obtinut se adauga 2 linguri de glicerina (30 g). Amestecul se agita bine, apoi paharul se umple cu miere. Daca avem un acces in timpul zilei, luam o lingurita din acest sirop, dupa ce amestecam bine continutul.
* Pentru cei care sufera de dureri de stomac, se recomanda ceaiurile cu miere. Ceaiul va fi preparat dintr-un amestec de flori de salcam, de chimionde, lamaita (numai pentru copiii care au peste 6 ani), din flori de soc sau folosind numai doua componente din aceste substante. Cand se raceste si poate fi consumat, ceaiul se va amesteca cu miere si se va bea pe loc. Este necesar sa ramanem in pat timp de 1-2 zile, sa consumam fructe si mult ceai cu miere.
* Pentru bolnavii cardiaci se recomanda ceai de paducel indulcit cu miere, cate 1-2 pahare pe zi. Paducelul intareste inima, iar mierea furnizeaza energie. Persoanele supraponderale trebuie sa consume cantitati mai mici din celelalte alimente indulcite (bomboane,prajituri,ciocolata). In acest fel exista mai putine sanse sa se ingrase de la 1-2 linguri de miere consummate zilnic.
* Pentru intarirea gingiilor copiilor se recomanda mestecarea fagurilor de miere. Se ofera copilului cate o bucatica de fagure apoi cateva felii de mar.
* Impotriva insomniei, a problemelor de somn poate fi de folos o cana de lapte indulcit cu miere.
* Pentru copiii mici, ca si pentru adulti sucul proaspat cu miere si otet de mere se recomanda ca fortificator al sistemului imunitar. Intr-un pahar de apa se pune o lingura de otet de mere si se indulceste cu miere dupa gust, pana vom obtine o bautura cu gust placut. Consumul a 200 de ml de suc are un efect foarte bun iar vara, in timpul caldurilor mari, este o bautura racoritoare excelenta.
* Pentru raceala sau gripa,se poate consuma miere amestecata cu hrean ras (la 2 linguri de miere o lingura de hrean ras).
Diferite soiuri de miere se consuma nu numai datorita savoarei lor unice ci si datorita efectelor speciale terapeutice.
* Mierea de salcam – calmant de tuse; se recomanda si in cazul hiperaciditatii gastrice.
* Mierea de cimbru – are efecte calmante antispastice.
* Mierea de brad – extrem de bogata in substante minerale, se recomanda copiilor care sufera de anemie.
* Mierea de tei - excelenta pentru tratarea bolilor cailor respiratorii.
* Mierea de castanet – pentru ameliorarea varicelor, pentru stoparea predispozitiei spre tromboza; are efecte de intarirea peretilor vaselor de sange, completeaza nivelul de fier in organism.
* Mierea de levantica – are efecte bune la tratamentul complementar pentru bolile renale; are efecte calmante.
NU SE RECOMANDA consumul de miere persoanelor care sufera de hiperactivitatea unor glande cu secretie interna. Diabeticilor li se recomanda consumul numai in cantitati mici, calculate la cantitataa zilnica de carbohidrati. Cand avem de-a face cu hiperaciditate gastrica, se recomanda consumul de miere de salcam, de rapita si de lucerna. Copiilor sub 1 an nu li se recomanda mierea!
0 comments :
Trimiteți un comentariu