background img

Articole noi

Masajul tesutului muscular

Masajul tesutului muscular

Ţesutul muscular striat reprezinta una din principalele componente ale aparatului locomotor, indispensabil tuturor mobilizarilor active si pasive.

Muschilor scheletici li se pot adresa (si aplica) toate procedeele si tehnicile de masaj.

Manevrele de netezire se executa în lungul fibrelor musculare, între zonele de insertie tendinoasa, exercitând o presiune mai mare pe portiunile de masa musculara. Regiunea anatomica a mâinii executantului si presiunea folosita la masaj se adapteaza stratului de profunzime prelucrat: pentru straturile superficiale se utilizeaza fetele palmare ale degetelor si palmele, pentru straturile profunde folosim fata dorsala a degetelor, muchia mâinii si nodozitatile (dorsale) ale pumnului.

Framântatul este un procedeu de baza. Adaptat de la regiune la regiune, se aplica în forma de cerc, de „bratara". serpuit sau în cuta. Bineînteles, pe tendoane, fascii sau pe formatiile fibroase, nu se aplica. Cernutul si rulatul produc o relaxare musculara semnificativa (ca si netezirea si vibratiile). Manevrele de frictiune vor prelucra mai ales zonele tendinoase (cu miscari liniare) si de insertii musculare (cu miscari circulare). Masajul musculaturii striate scheletice are variate si multiple indicatii si efecte: atrofii si hipotrofii musculare, contracturi, retracturi musculo-tendinoase, oboseala musculara din cadrul diferitelor stari patologice, reumatismale, post-traumatice, neurologice, boli de colagen, suprasolicitari fizice etc.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE