cereale si utilizarea lor in medicina naturista
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
despre cereale si utilizarea lor in medicina naturista
Floarea soarelui (HELIANTHUS ANNUUS)
#
Se folosesc boabele (semintele) prãjite, dar mai Floarea soareluiales uleiul extras din floare, iar turtele rezultate se folosesc la alimentatia animalelor.
Contine: acizi grasi nesaturati acid oleic, linoleic, palmitic, stearic, arahic, vitamine, fosfatide, gliceride, acizi grasi polinesaturati.
#
Graul (TRITICUM VULGARE)
#
Contine: sãruri minerale, elemente catalitice, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, Graulzinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grãsime fosforatã, amidon, vitaminele A, B, E, K, D, PP, fermenti, diastaze.
PROPRIETÃTI :
* Graul este baza alimentatiei datoritã fãinii obtinute .
* Graul încoltit este administrat în stãri de demineralizare, anemie, astenie, crestere, rahitism, tuberculozã, sarcinã, alãptare.
* Sub formã de paine coaptã, ca aliment de bazã.
* Sub formã de terci sau plãcinte de grau.
* Sub forma tãratei de grau.
#
Hrisca (POLYGONUM FARAPYRUM SAU POLYGONUM TATARICUM)
Contine: proteine, materii amilacee, materii grase, vitamina P, rutinã, sãruri minerale, calciu, fosfor, magneziu.
PROPRIETÃTI:
Energetic, nutritiv, ocrotitor vascular. Hrisca
RECOMANDARE:
Alimentatie generalã, în caz de fragilitate vascularã.
MOD DE FOLOSIRE:
* Plãcinte, clãtite.
* Ghiveci, în combinatie cu alte legume (ca lintea).
*
Soia (SOYA HISPIDA)
Contine: protide, lipide, glucide, sãruri minerale, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, vitaminele A, B, D, E, F, diastaze, lecitina, ceara, rãsina, celuloza, cazeina.
PROPRIETÃTI:
* Aliment complet, usor digestibil.
* Energetic viguros, remineralizant, echilibrant celular.
RECOMANDARE:
* Completarea alimentatiei la copii, la persoanele demineralizate, surmenate, nervoase.
MOD DE FOLOSIRE:
* Boabe sau fãinã.
*"Laptele de soia" se pregãteste înmuind boabele în apã, timp de 36 de ore (150 gr. la 1 litru de apã), se separã lichidul de partea maloasã, care se reia pentru o nouã culturã. Laptele se consumã în maxim 24 de ore.
* Uleiul de soia reduce colesterolul.
* Fãina de soia este de 4 ori mai bogatã în azot decat fãina de grau si de 20 de ori mai bogatã în matereii prime.
In continuare va invit sa cititi un articol excelent:
Cerealele in terapie
In cartea "Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, fructelor fructelor si cerealelor" veti gasi descrierile, continutul in substante minerale, proprietatile, indicatiile terapeutice si modul de folosire pentru toate fructele, legumele, cerealele si plantele medicinale, aranjate in ordine alfabetica.
In aceasta carte sunt prezentate:
* 34 de fructe (incepand cu afina, aluna, ananasul, anghinarea si terminand cu smochina, strugurii si zmeura)
* 21 de legume (arahida, arpagicul, bostanul ... telina, usturoiul, varza)
* 12 cereale (floarea soarelui, graul, hrisca ... orzul, ovazul, secara)
* 98 de plante medicinale (anasonul, asmatuiul, albastrelele, arnica ... urzica, vascul, valeriana, volbura)
De asemenea, in cartea mentionata veti mai gasi:
* 30 de ceaiuri medicinale de larga circulatie (antiastmatic, antibronsitic, anticolitic ... sedativ, sudorific, tonic)
* zeci de retete de bauturi (sucuri, siropuri, infuzii, decocturi) avand proprietati terapeutice deosebite in tratarea unor afectiuni diverse (cardiovasculare, respiratorii, digestive, urinare etc.)
* 149 de termeni de specialitate definiti pe intelesul tuturor (abces, acnee, acuitate, acut, analgezic .... varice, venotonic, vasodilatator)
* 32 de plante medicinale folosite in industria farmaceutica (aloe, angelica, brandusa, ciumafaie .... spanzul, toporasii, vinarita)
* index alfabetic al afectiunilor, descrierea plantelor medicinale utilizate in fiecare caz si actiunea lor (abcese, acnee, aftoza bucala, amigdalite ... ulcer, urticarie, varice, viermi intestinali)
#
Se folosesc boabele (semintele) prãjite, dar mai Floarea soareluiales uleiul extras din floare, iar turtele rezultate se folosesc la alimentatia animalelor.
Contine: acizi grasi nesaturati acid oleic, linoleic, palmitic, stearic, arahic, vitamine, fosfatide, gliceride, acizi grasi polinesaturati.
#
Graul (TRITICUM VULGARE)
#
Contine: sãruri minerale, elemente catalitice, calciu, magneziu, sodiu, potasiu, clor, sulf, siliciu, Graulzinc, mangan, cobalt, cupru, iod, arsenic, grãsime fosforatã, amidon, vitaminele A, B, E, K, D, PP, fermenti, diastaze.
PROPRIETÃTI :
* Graul este baza alimentatiei datoritã fãinii obtinute .
* Graul încoltit este administrat în stãri de demineralizare, anemie, astenie, crestere, rahitism, tuberculozã, sarcinã, alãptare.
* Sub formã de paine coaptã, ca aliment de bazã.
* Sub formã de terci sau plãcinte de grau.
* Sub forma tãratei de grau.
#
Hrisca (POLYGONUM FARAPYRUM SAU POLYGONUM TATARICUM)
Contine: proteine, materii amilacee, materii grase, vitamina P, rutinã, sãruri minerale, calciu, fosfor, magneziu.
PROPRIETÃTI:
Energetic, nutritiv, ocrotitor vascular. Hrisca
RECOMANDARE:
Alimentatie generalã, în caz de fragilitate vascularã.
MOD DE FOLOSIRE:
* Plãcinte, clãtite.
* Ghiveci, în combinatie cu alte legume (ca lintea).
*
Soia (SOYA HISPIDA)
Contine: protide, lipide, glucide, sãruri minerale, calciu, fier, fosfor, potasiu, sodiu, sulf, vitaminele A, B, D, E, F, diastaze, lecitina, ceara, rãsina, celuloza, cazeina.
PROPRIETÃTI:
* Aliment complet, usor digestibil.
* Energetic viguros, remineralizant, echilibrant celular.
RECOMANDARE:
* Completarea alimentatiei la copii, la persoanele demineralizate, surmenate, nervoase.
MOD DE FOLOSIRE:
* Boabe sau fãinã.
*"Laptele de soia" se pregãteste înmuind boabele în apã, timp de 36 de ore (150 gr. la 1 litru de apã), se separã lichidul de partea maloasã, care se reia pentru o nouã culturã. Laptele se consumã în maxim 24 de ore.
* Uleiul de soia reduce colesterolul.
* Fãina de soia este de 4 ori mai bogatã în azot decat fãina de grau si de 20 de ori mai bogatã în matereii prime.
In continuare va invit sa cititi un articol excelent:
Cerealele in terapie
In cartea "Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, Tratarea bolilor cu ajutorul legumelor, fructelor fructelor si cerealelor" veti gasi descrierile, continutul in substante minerale, proprietatile, indicatiile terapeutice si modul de folosire pentru toate fructele, legumele, cerealele si plantele medicinale, aranjate in ordine alfabetica.
In aceasta carte sunt prezentate:
* 34 de fructe (incepand cu afina, aluna, ananasul, anghinarea si terminand cu smochina, strugurii si zmeura)
* 21 de legume (arahida, arpagicul, bostanul ... telina, usturoiul, varza)
* 12 cereale (floarea soarelui, graul, hrisca ... orzul, ovazul, secara)
* 98 de plante medicinale (anasonul, asmatuiul, albastrelele, arnica ... urzica, vascul, valeriana, volbura)
De asemenea, in cartea mentionata veti mai gasi:
* 30 de ceaiuri medicinale de larga circulatie (antiastmatic, antibronsitic, anticolitic ... sedativ, sudorific, tonic)
* zeci de retete de bauturi (sucuri, siropuri, infuzii, decocturi) avand proprietati terapeutice deosebite in tratarea unor afectiuni diverse (cardiovasculare, respiratorii, digestive, urinare etc.)
* 149 de termeni de specialitate definiti pe intelesul tuturor (abces, acnee, acuitate, acut, analgezic .... varice, venotonic, vasodilatator)
* 32 de plante medicinale folosite in industria farmaceutica (aloe, angelica, brandusa, ciumafaie .... spanzul, toporasii, vinarita)
* index alfabetic al afectiunilor, descrierea plantelor medicinale utilizate in fiecare caz si actiunea lor (abcese, acnee, aftoza bucala, amigdalite ... ulcer, urticarie, varice, viermi intestinali)
0 comments :
Trimiteți un comentariu