anemie
·
diabet
·
glandele endocrine
·
gusa
·
obezitate
·
pancreatita
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
sistemul imunitar
·
terapii naturiste
remedii si tratamente naturiste pentru glandele endocrine
Fortificarea sistemului imunitar
Fortificarea sistemului imunitar
Se pune intr-o ceasca drojdie de bere alimentara cat o nuca si o cantitate egala de miere, deasupra. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se amesteca bine.
Se mananca dimineata si seara inainte de mese 4 zile/luna.
top
Anemie
Se prepara un lapte tonifiant:
Intr-un vas de sticla se pun urmatoare alimente: 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine.
Se amesteca pana se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte prospat. Se bea o cana intre mese si una seara la culcare.
Cantitatea ajunge pentru 2 zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata.
Tratamentul se face cate 10 zile cu 10 zile pauza.
top
Tonic general
Se umple o sticla de 0,5 litri cu usturoi pisat peste care se adauga alcool. Se pastreaza preparatul doua saptamani la caldura, dupa care se strecoara.
Doza: o data/zi, inainte de masa incepand cu 2 picaturi si adaugand in fiecare zi cate o picatura pana se ajunge la 25 de picaturi. Apoi se micsoreaza doza descrescand in fiecare zi cu o picatura pana se ajunge la 0 picaturi. Tratamentul se face de 2 ori/an.
top
Tonic pentru sistemul imunitar
Tonic pentru sistemul imunitar
- Timp de 3 saptamani se bea in fiecare dimineata sucul obtinut prin mixare de la 3 catei de usturoi pe stomacul gol. Nu se mananca nimic pana la pranz.
Se face cura o data pe an, de preferat iarna.
- Se prepara un macerat din usturoi astfel: se curata 2 catei mari de usturoi, se piseaza bine si se pun in 250 ml vin alb. Se lasa la macerat o saptamana.
Se ia in fiecare dimineata timp de o saptamana cate o lingurita de macerat pe stomacul gol.
top
Tonic general si imbunatatirea circulatiei sangvine
Se face un suc (mixat) din 2 morcovi mari, 2 catei de usturoi si o radacina de patrunjel. Se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol timp de 10 zile.
top
Tonic pentru sistemul imunitar si pentru intarirea memoriei
Se pun intr-un borcan de 800 gr : 1/2 kg miere, 100 gr samburi de nuca maruntiti si 3 linguri de polen. Se lasa borcanul la intuneric 7 zile.
Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi dupa fiecare masa.
top
Carente vitaminice, anemie, rahitism, convalescenta, batranete, boli grave
Sucul din 2 kg de lamai se amesteca cu pulberea obtinuta din rasnirea a 10 coji de oua de tara. Se pastreaza intr-un borcan la loc intunecos timp de 10 zile, amestecandu-l o data pe zi cu o spatula de lemn. Dupa aceasta perioada, se strecoara prin tifon.
Separat se sparg 10 oua, se bat bine si se toarna peste sucul proaspat strecurat. Se mai tin inca 5 zile amestecandu-l o data pe zi. Apoi, se va turna in borcan 1 kg miere poliflora amestecandu-se zilnic de 2-3 ori cu o spatula de lemn. Spuma care se formeaza se arunca timp de 3 zile. Se adauga apoi 1 kg de nuca macinata, 100 ml alcool de 40°. Se va pune amestecul in borcane mici care se inchid ermetic si se pastreaza la frigider. Produsul se va consuma in 30 de zile. Ce nu s-a consumat se va arunca.
Se administreaza :
- la copii : o lingurita de 3 ori/zi
- la adulti : o lingura de 3 ori/zi
Cei slabi vor lua la 30 de minute dupa masa.
Cei grasi vor lua chiar inainte de masa, taind in acest fel pofta de mancare.
Singurii care nu au voie sa consume produsul sunt bolnavii de diabet.
top
Scaderea colesterolului
De 3 ori/zi se inghite cate o lingurita de boabe de mustar cu 30 minute inainte de masa. Dupa 3 saptamani, colesterolul ajunge la limita normala, iar dupa 3 luni se normalizeaza lipidele. Acest tratament cu seminte de mustar, este foarte bun si in tratarea ulcerului gastric.
top
Diabet
- Infuzie din urmatorul amestec: 4 linguri coacaze negre, 3 linguri frunze de mesteacan, 3 linguri fumarita si 3 linguri de eucalipt. O lingurita de amestec se opareste in 200 ml apa si se infuzeaza 3 minute. Se bea dimineata pe stomacul gol.
- Decoct 5 minute la 200 ml apa din: 3 linguri sclipeti, 2 linguri teci de fasole. Se bea cantitatea pe parcursul unei zile.
- Se bea zilnic, pe stomacul gol, timp de 10 zile sucul de la 3 cartofi cruzi. Se face o pauza de 20 de zile, apoi tratamentul se reia.
In zilele de pauza, se consuma sucurile urmatoare alternativ, o zi unul, o zi altul:
- 750 ml suc de morcov + mar
- 750 ml suc de morcov + varza
top
Pancreatita
Se pune o lingurita de radacina de obligeana sfaramata in 1/4 litru de apa rece si se lasa de seara pana dimineata. Continutul se incalzeste dimineata in „bain-marie“, se strecoara si se bea cate o inghititura inainte si dupa mese. O cura dureaza 3 saptamani, dupa care se face pauza 10 zile si se poate relua.
Principalul element chimic al pancreasului este potasiul, deci, se recomanda consumul de legume bogate in potasiu: telina, patrunjel, dovleac, fasole verde-sub forma de supe sau piureuri.
top
Obezitate
Se amesteca intr-un vas de portelan 440 gr miere lichida cu 500 ml otet de mere si 9 catei de usturoi curatati si pisati. Se lasa totul la macerat 5 zile. Preparatul se agita zilnic si vasul se tine acoperit.
Se ia cate o lingura de preparat dimineata si una seara inainte de masa.
Acest tratament dureaza minimum 6 luni, timp in care nu se consuma paine.
top
Gusa
- Se pun frunze de varza zdrobite pe gat si se tin toata noaptea.
- Se beau 2 cani (500 ml) suc de varza dimineata, pe stomacul gol, in decurs de 2 ore.
- Se pun cataplasme groase de argila pe gat si se tin toata noaptea.
- Se bea un litru de ceai de sanziene/zi.
top
Hipocalcemie
- Se consuma zilnic 1 litru de suc din: 750 ml suc de gulioara + 250 ml suc de morcov, dimineata pe stomacul gol, intr-un interval de 2 ore. Dupa terminarea de ingerat a sucului, pentru ca el sa se asimileze bine, timp de o ora nu se consuma nimic.
- Se face cura cu argila timp de 3 luni.
- Se beau ceaiuri simple sau combinate in parti egale din: catina, macese, zmerura, coada-calului.
- Se face o cura cu grau incoltit 4-5 linguri/zi, cel putin 3 luni.
- Se consuma zilnic o salata de cruditati din: radacina de telina, morcov, putin mar, putina zeama de lamaie, o legatura de patrunjel la care se adauga doua linguri de orez fiert. Salata nu se consuma cu paine.
top
Fortificarea sistemului imunitar
Se pune intr-o ceasca drojdie de bere alimentara cat o nuca si o cantitate egala de miere, deasupra. Se lasa sa stea 10 minute, apoi se amesteca bine.
Se mananca dimineata si seara inainte de mese 4 zile/luna.
top
Anemie
Se prepara un lapte tonifiant:
Intr-un vas de sticla se pun urmatoare alimente: 1/2 litru lapte dulce, 4 linguri drojdie de bere, o ceasca de lapte praf degresat, o lingura de miere de albine.
Se amesteca pana se dizolva mierea complet. Se mai adauga 1/2 litru lapte prospat. Se bea o cana intre mese si una seara la culcare.
Cantitatea ajunge pentru 2 zile. Drojdia folosita trebuie sa fie proaspata.
Tratamentul se face cate 10 zile cu 10 zile pauza.
top
Tonic general
Se umple o sticla de 0,5 litri cu usturoi pisat peste care se adauga alcool. Se pastreaza preparatul doua saptamani la caldura, dupa care se strecoara.
Doza: o data/zi, inainte de masa incepand cu 2 picaturi si adaugand in fiecare zi cate o picatura pana se ajunge la 25 de picaturi. Apoi se micsoreaza doza descrescand in fiecare zi cu o picatura pana se ajunge la 0 picaturi. Tratamentul se face de 2 ori/an.
top
Tonic pentru sistemul imunitar
Tonic pentru sistemul imunitar
- Timp de 3 saptamani se bea in fiecare dimineata sucul obtinut prin mixare de la 3 catei de usturoi pe stomacul gol. Nu se mananca nimic pana la pranz.
Se face cura o data pe an, de preferat iarna.
- Se prepara un macerat din usturoi astfel: se curata 2 catei mari de usturoi, se piseaza bine si se pun in 250 ml vin alb. Se lasa la macerat o saptamana.
Se ia in fiecare dimineata timp de o saptamana cate o lingurita de macerat pe stomacul gol.
top
Tonic general si imbunatatirea circulatiei sangvine
Se face un suc (mixat) din 2 morcovi mari, 2 catei de usturoi si o radacina de patrunjel. Se bea in fiecare dimineata pe stomacul gol timp de 10 zile.
top
Tonic pentru sistemul imunitar si pentru intarirea memoriei
Se pun intr-un borcan de 800 gr : 1/2 kg miere, 100 gr samburi de nuca maruntiti si 3 linguri de polen. Se lasa borcanul la intuneric 7 zile.
Se ia cate o lingurita de 3 ori/zi dupa fiecare masa.
top
Carente vitaminice, anemie, rahitism, convalescenta, batranete, boli grave
Sucul din 2 kg de lamai se amesteca cu pulberea obtinuta din rasnirea a 10 coji de oua de tara. Se pastreaza intr-un borcan la loc intunecos timp de 10 zile, amestecandu-l o data pe zi cu o spatula de lemn. Dupa aceasta perioada, se strecoara prin tifon.
Separat se sparg 10 oua, se bat bine si se toarna peste sucul proaspat strecurat. Se mai tin inca 5 zile amestecandu-l o data pe zi. Apoi, se va turna in borcan 1 kg miere poliflora amestecandu-se zilnic de 2-3 ori cu o spatula de lemn. Spuma care se formeaza se arunca timp de 3 zile. Se adauga apoi 1 kg de nuca macinata, 100 ml alcool de 40°. Se va pune amestecul in borcane mici care se inchid ermetic si se pastreaza la frigider. Produsul se va consuma in 30 de zile. Ce nu s-a consumat se va arunca.
Se administreaza :
- la copii : o lingurita de 3 ori/zi
- la adulti : o lingura de 3 ori/zi
Cei slabi vor lua la 30 de minute dupa masa.
Cei grasi vor lua chiar inainte de masa, taind in acest fel pofta de mancare.
Singurii care nu au voie sa consume produsul sunt bolnavii de diabet.
top
Scaderea colesterolului
De 3 ori/zi se inghite cate o lingurita de boabe de mustar cu 30 minute inainte de masa. Dupa 3 saptamani, colesterolul ajunge la limita normala, iar dupa 3 luni se normalizeaza lipidele. Acest tratament cu seminte de mustar, este foarte bun si in tratarea ulcerului gastric.
top
Diabet
- Infuzie din urmatorul amestec: 4 linguri coacaze negre, 3 linguri frunze de mesteacan, 3 linguri fumarita si 3 linguri de eucalipt. O lingurita de amestec se opareste in 200 ml apa si se infuzeaza 3 minute. Se bea dimineata pe stomacul gol.
- Decoct 5 minute la 200 ml apa din: 3 linguri sclipeti, 2 linguri teci de fasole. Se bea cantitatea pe parcursul unei zile.
- Se bea zilnic, pe stomacul gol, timp de 10 zile sucul de la 3 cartofi cruzi. Se face o pauza de 20 de zile, apoi tratamentul se reia.
In zilele de pauza, se consuma sucurile urmatoare alternativ, o zi unul, o zi altul:
- 750 ml suc de morcov + mar
- 750 ml suc de morcov + varza
top
Pancreatita
Se pune o lingurita de radacina de obligeana sfaramata in 1/4 litru de apa rece si se lasa de seara pana dimineata. Continutul se incalzeste dimineata in „bain-marie“, se strecoara si se bea cate o inghititura inainte si dupa mese. O cura dureaza 3 saptamani, dupa care se face pauza 10 zile si se poate relua.
Principalul element chimic al pancreasului este potasiul, deci, se recomanda consumul de legume bogate in potasiu: telina, patrunjel, dovleac, fasole verde-sub forma de supe sau piureuri.
top
Obezitate
Se amesteca intr-un vas de portelan 440 gr miere lichida cu 500 ml otet de mere si 9 catei de usturoi curatati si pisati. Se lasa totul la macerat 5 zile. Preparatul se agita zilnic si vasul se tine acoperit.
Se ia cate o lingura de preparat dimineata si una seara inainte de masa.
Acest tratament dureaza minimum 6 luni, timp in care nu se consuma paine.
top
Gusa
- Se pun frunze de varza zdrobite pe gat si se tin toata noaptea.
- Se beau 2 cani (500 ml) suc de varza dimineata, pe stomacul gol, in decurs de 2 ore.
- Se pun cataplasme groase de argila pe gat si se tin toata noaptea.
- Se bea un litru de ceai de sanziene/zi.
top
Hipocalcemie
- Se consuma zilnic 1 litru de suc din: 750 ml suc de gulioara + 250 ml suc de morcov, dimineata pe stomacul gol, intr-un interval de 2 ore. Dupa terminarea de ingerat a sucului, pentru ca el sa se asimileze bine, timp de o ora nu se consuma nimic.
- Se face cura cu argila timp de 3 luni.
- Se beau ceaiuri simple sau combinate in parti egale din: catina, macese, zmerura, coada-calului.
- Se face o cura cu grau incoltit 4-5 linguri/zi, cel putin 3 luni.
- Se consuma zilnic o salata de cruditati din: radacina de telina, morcov, putin mar, putina zeama de lamaie, o legatura de patrunjel la care se adauga doua linguri de orez fiert. Salata nu se consuma cu paine.
top
0 comments :
Trimiteți un comentariu