Lotiuni pentru tenul normal si uscat
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
Retete naturiste de preparare a produselor cosmetice pentru tenul normal si uscat
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Retete naturiste de preparare a produselor cosmetice pentru tenul normal si uscat Lotiuni pentru tenul normal si uscat
Retete naturiste de preparare a produselor cosmetice pentru tenul normal si uscat
Lotiuni pentru tenul normal si uscat
- Galbenele (4 linguri) + apa (250ml) - infuzie
- Sâmburi de gutui (2 linguri) + apa (250ml) - macerat
- Morcovi (2 buc) + apa (500ml). Se fierb morcovii 20 de minute dupa care se strecoara.
- Mac salbatic petale (20 buc) + apa (250ml) - infuzie cu care se spala fata de 2-3 ori pe saptamâna.
- Menta (5g) + apa (100ml) - infuzie (compresa)
- Frunze de salata (1 buc) + apa (500ml) - decoct
- Flori de arnica (1 lingura) + apa (100ml) - infuzie pentru tenul palid
- Tarâte de grâu (1 pahar) + sucul unei lamâi + miere de albine (20g) + apa de ploaie (1 litru). Se fierb tarâtele in apa, se filtreaza, se adauga sucul si mierea. Recomandata tenului normal sau uscat cu porii dilatati.
- Lapte de vaca (125ml) + suc de lamâie (10g). Laptele fiert se amesteca cu sucul de lamâie. Se utilizeaza seara. Recomandata tenului normal sau uscat cu porii dilatati.
- Miere de albine (5g) + apa de roze (60 ml) + apa de flori de portocale (20g) + alcool (15g). Mierea se dizolva in maestecul de ape aromatice si se adauga peste alcool. Se filtreaza. Dupa folosire de unge fata cu crema.
Masti pentru tenul uscat
- Tarâte de grâu (15g) + miere (5g) + infuzie de musetel sau tei + caolin. Caolinul se amesteca cu tarâta si mierea, apoi se adauga infuzia pâna la obtinerea unei paste.
- Lapte (2 linguri) + miere (1 lingura) + tarâte de grâu (1 lingurita).
- Lapte praf (1 lingurita) + miere (1 lingurita) + infuzie de musetel. Laptele praf se amesteca cu o cantitate mica de infuzie de musetel, se adauga mierea, apoi restul de infuzie pâna la obtinerea unei paste.
- Smântâna (1 lingura) + miezul unei banane + suc de portocale (2 lingurite) - indicata in special tenului palid, ofilit.
- Suc de morcovi sau morcov ras pe razatoarea mica + caolin. In functie de uscaciunea tenului se poate adauga o lingurita de smântâna.
- 1 galbenus de ou + ulei floarea soarelui (1 lingurita) + suc de fructe (1 lingurita)
- Lapte caldut (1 lingurita) + polen (1 lingurita) + 1 galbenus de ou. Persoanele alergice la polen sa nu foloseasca aceasta masca!
- Drojdie de bere (25g) + miere (1 lingurita) + caolin (1 lingurita) + infuzie de musetel. Se tritureaza drojdia de bere cu mierea, se adauga caolinul, apoi infuzia de musetel pâna la obtinerea unei paste.
- Drojdie de bere (15g) + 1 galbenus de ou + suc de lamâie (2 lingurite) - indicata pentru albirea tenului uscat.
- Fulgi de ovaz (1 lingurita) + smântâna (4 lingurite) - se amesteca si se lasa sa se umfle timp de o ora.
Explicatii:
Infuzia - se marunteste planta, se pun din ea 1-2 lingurite intr-un vas si se toarna peste aceasta apa circa 200-300 g. Vasul se tine acoperit timp de 20 minute dupa care continutul se strecoara prin tifon sau vata.
Decoctul - 1-2 lingurite din planta maruntita se pune peste apa in fiebere (cca. 250 g) dupa care se continua fierberea timp de 20-30 minute, apoi se filtreaza. Daca apa a scazut prea mult, completam cu apa la cantitatea dorita. Se poate prepara de asemenea si punând planta in apa rece , se fierbe 20-30 minute dupa care se strecoara imediat.
Maceratul - planta este pusa in contact cu apa (fiarta si racita).
Lotiuni pentru tenul normal si uscat
- Galbenele (4 linguri) + apa (250ml) - infuzie
- Sâmburi de gutui (2 linguri) + apa (250ml) - macerat
- Morcovi (2 buc) + apa (500ml). Se fierb morcovii 20 de minute dupa care se strecoara.
- Mac salbatic petale (20 buc) + apa (250ml) - infuzie cu care se spala fata de 2-3 ori pe saptamâna.
- Menta (5g) + apa (100ml) - infuzie (compresa)
- Frunze de salata (1 buc) + apa (500ml) - decoct
- Flori de arnica (1 lingura) + apa (100ml) - infuzie pentru tenul palid
- Tarâte de grâu (1 pahar) + sucul unei lamâi + miere de albine (20g) + apa de ploaie (1 litru). Se fierb tarâtele in apa, se filtreaza, se adauga sucul si mierea. Recomandata tenului normal sau uscat cu porii dilatati.
- Lapte de vaca (125ml) + suc de lamâie (10g). Laptele fiert se amesteca cu sucul de lamâie. Se utilizeaza seara. Recomandata tenului normal sau uscat cu porii dilatati.
- Miere de albine (5g) + apa de roze (60 ml) + apa de flori de portocale (20g) + alcool (15g). Mierea se dizolva in maestecul de ape aromatice si se adauga peste alcool. Se filtreaza. Dupa folosire de unge fata cu crema.
Masti pentru tenul uscat
- Tarâte de grâu (15g) + miere (5g) + infuzie de musetel sau tei + caolin. Caolinul se amesteca cu tarâta si mierea, apoi se adauga infuzia pâna la obtinerea unei paste.
- Lapte (2 linguri) + miere (1 lingura) + tarâte de grâu (1 lingurita).
- Lapte praf (1 lingurita) + miere (1 lingurita) + infuzie de musetel. Laptele praf se amesteca cu o cantitate mica de infuzie de musetel, se adauga mierea, apoi restul de infuzie pâna la obtinerea unei paste.
- Smântâna (1 lingura) + miezul unei banane + suc de portocale (2 lingurite) - indicata in special tenului palid, ofilit.
- Suc de morcovi sau morcov ras pe razatoarea mica + caolin. In functie de uscaciunea tenului se poate adauga o lingurita de smântâna.
- 1 galbenus de ou + ulei floarea soarelui (1 lingurita) + suc de fructe (1 lingurita)
- Lapte caldut (1 lingurita) + polen (1 lingurita) + 1 galbenus de ou. Persoanele alergice la polen sa nu foloseasca aceasta masca!
- Drojdie de bere (25g) + miere (1 lingurita) + caolin (1 lingurita) + infuzie de musetel. Se tritureaza drojdia de bere cu mierea, se adauga caolinul, apoi infuzia de musetel pâna la obtinerea unei paste.
- Drojdie de bere (15g) + 1 galbenus de ou + suc de lamâie (2 lingurite) - indicata pentru albirea tenului uscat.
- Fulgi de ovaz (1 lingurita) + smântâna (4 lingurite) - se amesteca si se lasa sa se umfle timp de o ora.
Explicatii:
Infuzia - se marunteste planta, se pun din ea 1-2 lingurite intr-un vas si se toarna peste aceasta apa circa 200-300 g. Vasul se tine acoperit timp de 20 minute dupa care continutul se strecoara prin tifon sau vata.
Decoctul - 1-2 lingurite din planta maruntita se pune peste apa in fiebere (cca. 250 g) dupa care se continua fierberea timp de 20-30 minute, apoi se filtreaza. Daca apa a scazut prea mult, completam cu apa la cantitatea dorita. Se poate prepara de asemenea si punând planta in apa rece , se fierbe 20-30 minute dupa care se strecoara imediat.
Maceratul - planta este pusa in contact cu apa (fiarta si racita).
0 comments :
Trimiteți un comentariu