plante medicinale
·
Proprietatile terapeutice ale agrisului
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Proprietatile terapeutice ale agrisului
Proprietatile terapeutice ale agrisului
Denumire stiintifica: Ribes grosularia Fam Saxifragaceae.
Denumire populara: coacaz
In traditia populara: se folosesc in alimentatie, preparandu-se cu ele sosuri si supe.
Compozitia chimica a fructelor de agris: acid citric, acid malic, acid tartric, celuloza, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri. Vitaminele A, B1, B2, C, P, saruri minerale.
Se pot folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni hepatice, artritism, astenii, atonie digestiva, constipatie, convalescenta, guta, hidropizie, hipertensiune, litiaze, inflamarea cailor urinare, obezitate, remineralizare, reumatism.
Administrare: in toate cazurile se pot consuma fructe proaspete cate 100- 500 g la fiecare masa. Acei care doresc sa slabeasca sau care doresc sa-si dezintoxice organismul, vor putea face o cura de fructe, caz in care se va consuma intr-o zi doar fructe din acestea fara nimic altceva. Este util apoi sa se continue cu cate 100- 500 g la masa impreuna cu alte alimente si o data pe saptamana sa se consume doar aceste fructe in acea zi. Cei care au guta le ajuta foarte mult aceasta cura. Este un mijloc rapid de redresare a organismului.
Se pot de asemenea folosi sub forma de suc. Este unul din fructele cu care se poate face cel mai rapid dezintoxicarea in primavara.
In afectiunile hepatice in afara de consumul fructelor se mai poate adauga o serie de ceaiuri din: armurariu, anghinare, rostopasca- din acestea se vor consuma cate 2 ceaiuri pe zi, unul dimineata si unul seara
Denumire stiintifica: Ribes grosularia Fam Saxifragaceae.
Denumire populara: coacaz
In traditia populara: se folosesc in alimentatie, preparandu-se cu ele sosuri si supe.
Compozitia chimica a fructelor de agris: acid citric, acid malic, acid tartric, celuloza, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri. Vitaminele A, B1, B2, C, P, saruri minerale.
Se pot folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni hepatice, artritism, astenii, atonie digestiva, constipatie, convalescenta, guta, hidropizie, hipertensiune, litiaze, inflamarea cailor urinare, obezitate, remineralizare, reumatism.
Administrare: in toate cazurile se pot consuma fructe proaspete cate 100- 500 g la fiecare masa. Acei care doresc sa slabeasca sau care doresc sa-si dezintoxice organismul, vor putea face o cura de fructe, caz in care se va consuma intr-o zi doar fructe din acestea fara nimic altceva. Este util apoi sa se continue cu cate 100- 500 g la masa impreuna cu alte alimente si o data pe saptamana sa se consume doar aceste fructe in acea zi. Cei care au guta le ajuta foarte mult aceasta cura. Este un mijloc rapid de redresare a organismului.
Se pot de asemenea folosi sub forma de suc. Este unul din fructele cu care se poate face cel mai rapid dezintoxicarea in primavara.
In afectiunile hepatice in afara de consumul fructelor se mai poate adauga o serie de ceaiuri din: armurariu, anghinare, rostopasca- din acestea se vor consuma cate 2 ceaiuri pe zi, unul dimineata si unul seara
0 comments :
Trimiteți un comentariu