background img

Articole noi

Proprietatile terapeutice ale agrisului

Proprietatile terapeutice ale agrisului

Denumire stiintifica: Ribes grosularia Fam Saxifragaceae.
Denumire populara: coacaz

In traditia populara: se folosesc in alimentatie, preparandu-se cu ele sosuri si supe.
Compozitia chimica a fructelor de agris: acid citric, acid malic, acid tartric, celuloza, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri. Vitaminele A, B1, B2, C, P, saruri minerale.
Se pot folosi la urmatoarele afectiuni: afectiuni hepatice, artritism, astenii, atonie digestiva, constipatie, convalescenta, guta, hidropizie, hipertensiune, litiaze, inflamarea cailor urinare, obezitate, remineralizare, reumatism.

Administrare: in toate cazurile se pot consuma fructe proaspete cate 100- 500 g la fiecare masa. Acei care doresc sa slabeasca sau care doresc sa-si dezintoxice organismul, vor putea face o cura de fructe, caz in care se va consuma intr-o zi doar fructe din acestea fara nimic altceva. Este util apoi sa se continue cu cate 100- 500 g la masa impreuna cu alte alimente si o data pe saptamana sa se consume doar aceste fructe in acea zi. Cei care au guta le ajuta foarte mult aceasta cura. Este un mijloc rapid de redresare a organismului.

Se pot de asemenea folosi sub forma de suc. Este unul din fructele cu care se poate face cel mai rapid dezintoxicarea in primavara.
In afectiunile hepatice in afara de consumul fructelor se mai poate adauga o serie de ceaiuri din: armurariu, anghinare, rostopasca- din acestea se vor consuma cate 2 ceaiuri pe zi, unul dimineata si unul seara

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE