background img

Articole noi

Abcesul (buboiul)

Abcesul (buboiul)

Este o colecţie de puroi sub piele, sub forma unei umflături dureroase, roşie, cu un punct galben în mijloc.
Remedii
 pentru durere
- băi sau comprese calde cu infuzie caldă de muşeţel;
- cataplasme calde cu frunze de nalbă.
 pentru maturare
- cataplasme calde cu: usturoi zdrobit, ceapă coaptă, foi de varză fierte în apă, frunze de soc zdrobite fierte în apă cu puţin oţet şi sare, frunze de tutun muiate în alcool, măcriş amestecat cu făină şi untură de porc, terci de făină pus între doua bucăţi de pânză, miez de pâine amestecat cu suc de praz sau lapte.
 după maturare
- în lipsa medicului, în condiţii de izolare, abcesul va fi deschis pentru evacuarea puroiului, după dezinfecţie locală cu alcool sau rachiu, prin înţepare cu un ac gros sau cu o lamă de bărbierit, trecute prin flacără şi răcite; evacuarea puroiului prin apăsare uşoară în jurul abcesului, cu două degete, apoi aplicarea unui pansament.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE