background img

Articole noi

Recomandări generale

Recomandări generale : stressul şi grăsimile fac mintea grea, fumatul, alcoolul, nopţile nedormite şi viaţa dezordonată nu ne vor duce niciodată la creşterea performanţelor intelectuale. Presupunând că organismul este sănătos ce trebuie să facem pentru a avea o gândire mai clară, capacitatea de concentrare mai bună şi îndelungată. O condiţie de bază este evitarea pe cât posibil a stressului, plimbări în aer liber, activităţi casnice plăcute etc. Un alt factor care influenţează în mod deosebit evoluţia noastră este alimentaţia. Marele duşman al sănătăţi noastre este grăsimile mai ales cele care nu se văd, cum ar fi cele din mezeluri.
Gândirea clară : ea este asigurată de o alimentare bună a creierului cu oxigen. Acest lucru este realizat de vitamina E, potasiu şi sulf.
1. Vitamina E: ea se găseşte în soia, germeni de grâu, cereale integrale, ouă, spanac şi alte verdeţuri, ulei de porumb, ulei de măsline, ulei de floarea soarelui.
2. Potasiu : are şi el rolul de a alimenta creierul cu oxigen. El se găseşte în citrice, pepene galben, mere, banane, frunze de mentă, cartofi, seminţe de floarea soarelui.
3. Sulful : el se găseşte în carne slabă de vită, peşte, ouă, varză, fasole uscată, usturoi.
4. Ceapa : se poate mânca o jumătate de ceapă pe zi.
5. Ghimbirul : o salată care conţine ghimber este suficientă pentru o zi.
6. Chimenul : stimulează gândirea creativă, cei care au nevoie de inspiraţie pot bea constant ceai de chimen [2 linguriţe de seminţe zdrobite se opăresc cu o cană de apă clocotită].
Capacitatea de concentrare şi buna funcţionare a creierului: este asigurată în primul rând de vitaminele din complexul B, ele măresc puterea de concentrare şi menţin sănătatea sistemului nervos.
1. Vitamina B1 : are efect asupra sistemului nervos, asigurând creşterea randamentului intelectual.
2. Vitamina B6 : îmbunătăţeşte funcţiile mentale, ajutând şi la producerea de transmiţători nervoşi.
3. Vitamina B12 : sporeşte capacitatea de învăţare, în special în privinţa asimilării de material nou. Deficitul de B12 poate duce la unele boli mentale.
4. Vitamina C: contribuie la creşterea coeficientului de inteligenţă.
5. Zincul : asigură vioiciunea mentală. Alimentele bogate în zinc sunt carnea, ficat, peşte, germeni de grâu, drojdie de bere, seminţe de dovleac, ouă, muştar.
6. Fosforul : este necesar pentru transmiterea impulsurilor nervoase. El se găseşte în peşte, carne de pui, cereale integrale, ouă, nuci, seminţe, rădăcină de ţelină.
7. Acid folic : sporeşte capacitatea de concentrare, al se găseşte în : germeni de grâu, spanac, seminţe de floarea soarelui, produse lactate, avocado.
8. Lisina : este un aminoacid esenţial care asigură dezvoltarea capacităţii de concentrare. Dacă sunteţi obosiţi şi incapabili să vă concentraţi, aveţi ameţeală şi greaţă, sigur aveţi lipsă de lisină. Ea se găseşte în peşte, lapte, carne, brânză, drojdie de bere, ouă, produse di soia şi toate alimentele bogate în proteine.
9. De asemenea, scoicile şi creveţii reprezintă o hrană ideală pentru creier, facilitând atenţia şi puterea îndelungată de concentrare, 100gr de creveţi pe zi sunt suficienţi.
Memoria : întărirea memoriei este determinată în primul rând de vitamina C. Ea combate stressul şi întăreşte organismul. Se găseşte în : floarea soarelui, ouă, cereale integrale, citrice, kiwi, ananas, vegetale cu frunze verzi [păpădiea]. Manganul este un alt element care întăreşte memoria. El se găseşte în nuci, mazăre, sfeclă, vegetale cu frunze verzi. Persoanele care suferă de pierdere de memorie trebuie să-şi asigure cantităţi suficiente de mangan.

1. Morcovi : sporesc capacitatea de memorizare, o salata de morcovi cruzi , cu undelemn şi lămâie pe zi este foarte indicata .
2. Ananasul : este fructul ideal, cine trebuie sa tina minte texte lungi ori partituri muzicale are nevoie de multa vitamina C . Ananasul mai conţine mangan si are extrem de puţine calorii . Se recomanda un pahar de suc pe zi .

Plantele şi inteligenţa : ceai pentru stimularea gândiri
Aveţi nevoie de următoarele plante : cătină + măceşe + traista ciobanului + mătase de porumb. Prepararea ceaiului : se pune la fiert 1litru de apă, când acesta clocoteşte, se pun 2 linguri de măceşe zdrobite. Se lasă să fiarbă 5 minute. Se adaugă apoi 2 linguriţe de fructe de cătină, se ia de pe foc şi se mai adaugă 1 linguriţă de traista ciobanului şi 1 linguriţă de mătase de porumb. Se lasă apoi acoperit 10 minute. Se beau 3-4 căni pe zi pe o perioadă de 3 săptămâni. Acest ceai conţine vitamine, acizii şi aminoacizii necesari creierului pentru creşterea performanţelor intelectuale.
O altă planta care întăreşte memoria este roiniţa [meliiisa officinalis]. Se pot bea 3 căni de ceai pe zi sub formă de infuzie, făcut dintr-o linguriţă de plantă la o cană de apă. Tot pentru întărirea memoriei poate fi folosita ventrilica [veronica officinalis] în perioadele cu activitate intelectuală deosebita.
Un bun stimulent al memoriei este şi uleiul de coriandru. Se pot lua 3-5 picături, de 3 ori pe zi, după mese.
Se recomandă cura cu suc de ţelină, morcovi şi păstârnac sau cura cu suc de mere. Toate sucurile se beau cu înghiţituri mici, înainte de mase, pe nemâncate şi nu se păstrează de pe o zi pe altă.
Cura cu polen : câte o linguriţă de trei ori pe zi, cu 30 de minute înainte de fiecare masă. Polenul se poate consuma ca atare sau amestecat cu puţină miere. Durata curei este de 30 de zile, iar după o pauză de 2 luni se reia. Se fac maximul 3 cure pe an.
Concluzi şi recomandări : pentru a spera în performanţe ale activităţi intelectuale este necesar ca alimentaţi noastră să conţină preponderent alimente de origine marină [peşte, scoici, creveţi etc.] organe [ficat, rinichi, inimă, creier] carne slabă de pasăre, legume cu frunze verzi, cereale integrate [pâine neagră, graham] ouă, brânzeturi, seminţe de floarea soarelui, dovleac, alune etc. Zilnic se pot lua 2 linguri ulei de porumb, dimineaţa şi seara, pentru necesarul vitaminei E. De asemenea cure de drojdie proaspătă de bere 1-2 linguriţe pe zi.
Înaintea unui examen se recomanda să se bea dimineaţa un pahar de suc de lămâie îndulcit cu miere de albine. Afinele sunt, de asemenea un aliment ideal pentru perioada cu studiu îndelungat, se pot consuma ca atare sau suc. 2-3 pahare trebuiesc mâncate de mai multe ori pe zi.
Morcovi sporesc capacitatea de memorare, este foarte bună o salată de morcovi cruzi cu lămâie şi puţin ulei consumată înaintea de a începe să memoreze un curs sau o lecţie. Cu efect asemănător este şi salata de varză crudă sau consumul de nuci. Foarte bun este şi uleiul de peşte care se găseşte în farmacii şi sub formă de pastile.
Foarte indicat în anumite perioade de efort intelectual este revitalizantul natural HERCULES care conţine : cătină, polen, miere naturală, vitaminele A, B1, B5, B6, B9, B12, P, PP, C, D, acid folic, lecitină, inozitol şi 10 minerale şi oligoelemente printre care : mangan, calciu, cupru, fier, siliciu, magneziu, zinc. Acest revitalizant înlătură stressul, oboseală, întăreşte memoria, ajută la vindecarea multori boli şi stimulează în mod deosebit irigarea creierului. Dozele sunt variate intre 2-3 linguriţe până la 1-2 linguri pe zi după mese. Nu se recomandă seara şi celor ce au diabet.


Fericire

Ardeii iuti : cu cat sânt mai iuti cu atât mai bine . Substanţele aromatice pe care le conţin stimulează hormonul fericirii . Preferaţi ardeii roşi .
Căpşunile : au gust bun si atenuează stressul , dau un sentiment de confort
spiritual consumaţi circa 150gr pe zi .

Învăţătura

Varza : înlătură nervozitatea , procesul de învăţare decurge fără stress . Se recomanda sub forma de salate din abundenta mai ales in perioada examenelor.
Lămâia : împrospătează memoria, sporeşte capacitatea de memorare. Se recomanda un pahar de suc de lămâie cu miere de albine înainte de teze sau examene .
Afinele : sunt un ideal aliment pentru perioada de studii . Trebuie mâncate de mai multe ori pe zi , pentru a activa irigarea creierului cu sânge . Cele mai indicate sunt fructele proaspete doua trei căni pe zi.

Concentrarea

Ceapa : se recomanda contra oboseli pshice, a surmenajului intelectual . Ceapa subţiază sângele, îmbunătăţeşte compoziţia de oxigen a creierului . Recomandat cel puţin o jumătate de ceapa pe zi .
Nucile : întăresc nervi.
Ghimbirul : este o planta rădăcinoasă din care se face un rachiu medicinal . În occident este considerată ca o planta minune, substanţele ce conţin aceasta planta eliberează mintea pentru noi idei . Sângele se subţiază, creierul este oxigenat mai bine
Se recomanda o jumătate de rădăcină de ghimbir pe zi pregătită in salata .
Chimenul : poate provoca fulgere de gândire, substanţele conţinute stimulează întreg sistemul nervos al creierului . Cine are nevoie de inspiraţie sa bea constant ceai de chimen . Doua linguriţe zdrobite de chimen se opăresc cu o cana de apa clocotita .
Alte produse

Uleiul de peste : este indicat uleiul de peste in capsule care se poate lua foarte uşor, şi se găseşte în Farmacii. Este indicat in perioadele de stress intelectual si înaintea examenelor
Soia : este considerata O BOMBA NATURALA DE LECITINA se găseşte in toate magazinele particulare arăbeşti .
Zaharul natural : creierul are nevoie de multa glucoza pentru a funcţiona Nu folosiţi zahar industrial, preferaţi zahar din hidranţi de carbon .

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE