background img

Articole noi

Supraponderalitatea - solutii

Supraponderalitatea - solutii
Cum sa scapam de kilogramele in plus
Atunci cand se cunosc informatii despre metabolism, se pot lua masuri nu numai pentru tratarea supraponderalitatii, ci si pentru prevenirea ei: prin echilibrarea cantitatii de calorii ingerate si a celei de calorii arse. Ca sa incepi un program de slabit este foarte usor, ca sa perseverezi pana vezi rezultatele este putin mai greu, dar sa ajungi sa realizezi ce ti-ai propus, anume sa ai o silueta frumoasa, devine o munca sisifica, deoarece in cadrul tesutului adipos se afla stocate cantitati de ordinul a 50.000 - 60.000 de kilocalorii. Cel ce vrea cu adevarat sa slabeasca trebuie sa devina, in caz ca nu este inca, un luptator adevarat. Trebuie sa se gandeasca la faptul ca face ceea ce face doar pentru el si nu pentru ceilalti carora prea putin le-ar pasa de silueta lui. De aceea va vom prezenta cele XVI legi ale unei cure de slabire:
I. Gandeste-te la viata ta ca la o evolutie continua de la cu arati acum la cum vrei sa arati in viitor.
II. Fii o persoana dinamica. Sedentarismul este dusmanul tau cel mai de temut.
III. Fa sport. Miscarea este un bun consumator de calorii si, combinata cu un regim hipocaloric moderat, va ajuta la reciclarea kilogramelor in plus.
IV. Consulta un tabel, pe care poti sa ti-l faci singur-a, cu continutul produselor alimentare in calorii. Acesta va fi indrumatorul tau in alegerea dietei.
V. Consuma produse bogate in fibre. Prin imbibare cu lichide, acestea se vor umfla si-ti vor da senzatia de satul. De asemenea, vor absorbi toxinele din tubul digestiv si vor impiedica unele toxiinfectii alimentare. Alimentele mai bogate in fibre sunt de origine vegetala: painea neagra, legumele, ceapa verde, fructele etc.
VI. Bea multe lichide. Lichidele necarbogazoase, impreuna cu fibrele celulozice, iti vor produce senzatia de satul si iti vor absorbi toxinele.
VII. Acorda o mare atentie unui regim lacto-vegetarian. Carnea, in special cea de porc, contine o cantitate crescuta de lipide si colesterol, care te vor impiedica sa slabesti.
VIII. Imagineaza-ti cum vei arata peste o perioada de timp. Nu dispera daca nu vei ajunge rapid la o silueta de invidiat, deoarece lupta cu kilogramele in plus este o investitie pe termen lung.
IX. Ia 5-6 mese moderate pe zi. Este numarul optim care sa asigure o continuitate energetica pe parcursul unei zile intregi.
X. Mananca putin si des. Asa vei asiguraun aport caloric constant, iar organismul tau nu va mai avea de ce sa-si asigure rezervele de grasime.
XI. Redu treptat cantitatea de calorii consumate. Corpul nu este obisnuit cu salturi bruste nici intr-un sens, nici in celalalt.
XII. Consuma produse cu un procent redus de grasime. Fiind hipercalorice, grasimile iti sunt piedici in calea unui regim de slabire.
XIII. Ia cina cu doua ore inainte sa te culci. In timpul somnului se depune cea mai mare cantitate de grasime.
XIV. Permite-ti din cand in cand o masa mai bogata. Regimul te poate deprima si te face sa renunti. Presarind cate o masa delicioasa, vei scapa de aceste stari.
XV. Macar o data la trei luni tine o zi post negru. Acesta iti va oferi sansa sa-ti cureti organismul, mai ales daca bei apa in acea zi.
XVI. Autocomplimenteaza-te pentru fiecare pas facut inainte. Chiar daca este mic, tu l-ai facut si ai evoluat spre ceea ce-ti doresti. Acest lucru iti va mari increderea in fortele proprii.
Responsabili in mare parte pentru infatisarea noastra suntem noi insine, prin stilul nostru de viata.
Personal, consider ca dieta lacto-vegetariana este cea mai indicata pentru persoanele care doresc sa tina cura de slabire, din urmatoarele motive:
• nu contine cantitati mari de grasimi solide (saturate) si se digera relativ usor,
• contine proteine de calitate superioara, complete sub aspectul numarului de aminoacizi (cazeina din lapte si branzeturi,
• asigura organismului cantitati optime de carbohidrati complecsi prntru a-si satisface nevoile energetice,
• vegetalele contin fibre care absorb toxinele, lichidele, creeaza senzatia de satul, scad viteza de absorbtie a substantelor nutritive, asigurand un nivel optim de absorbtie si ajuta la vindecarea leziunilor tubului digestiv,
• este bogata in vitamine si minerale,
• nu contine colesterol, asa incat organismul trebuie sa sintetizeze singur cantitatea de care are nevoie, fara sa existe pericolul sa creasca prea mult concentratia sa in sange, contin multe lichide.
Nu in ultimul rand as invoca motivatia morala, precum ca nu este drept sa chinuim si sa ucidem niste animale acaror singura vina este ca s-au nascut in captivitate. Carnea lor atat de apreciata contine, pe langa proteinele binefacatoare, multe grasimi saturate (mai ales cea de porc), dar si un procent mai mic sau mai mare de substante toxice: acid lactic, acid piruvic, adrenalina secretata din belsug in stressul agoniei etc., multe cu efecte cancerigene. De altfel, carnea prajita constituie un factor de risc in epidemiologia cancerului si toxiinfectiilor alimentare.
Mezelurile sunt alt factor anti-slabire, prin concentratia mare de lipide continute (parizerul - 20%, salamul - 30%); ar mai fi de adaugat ca, pentru a le mentine culoarea rosie, tehnologia de productie include azotitul de sodiu, NaNO2 (E250, E450), o substanta cu un oarecare grad de toxicitate in prezenta acizilor sucurilor digestive. Asociata unei diete corespunzatoare, in lupta cu kilogramele in plus, este miscarea. Deoarece majoritatea covarsitoare ducem o viata sedentara, este foarte necesar sa facem sport. Putem opta pentru o sala de gimnastica aerobica, unde sa lucram cat mai eficient. Dansul este un sport pe care-l recomand nu numai celor care vor sa slabeasca, ci tuturor.
Iata un tabel cu cateva sporturi aerobice si numarul de calorii pe care le ard in functie de timpul pe care il petrecem desfasurandu-le:

Sportul 15 minute 30 de minute 45 de minute 60 de minute
Alergare 180 365 550 730
Baschet 140 280 430 560
Culturism 190 375 575 755
Tenis de masa 115 225 340 455
Mers cu bicicleta 175 355 530 705
Patinaj pe role 150 300 445 600
Mers pe jos 80 160 240 320
Gimnastica aerobica 170 340 510 680
Pana la urma, nu conteaza ce sport facem, atata timp cat facem miscare intensa, deci eficienta. Totodata, vom castiga o pofta de viata si o incredere in noi insine capabile sa ne ajute sa iesim invingatori in lupta cu problemele unei societati agitate.

DIETA PENTRU FIBRARE MUSCULARA
In aceasta perioada, culturistul este interesat sa scape de grasimea care s-a depus inevitabil odata cu masa musculara castigata si sa-si reliefeze cat mai bine musculatura. Pentru asta, el va recurge la un antrenament special, care ii va consuma o cantitate crescuta de energie. Exercitiile vor ramane in mare parte aceleasi, dar numarul de repetari va fi indiscutabil mai mare, in paralel cu scaderea greutatii de lucru. Astfel, in loc sa execute W repetari cu X kilograme, el va face W+n sau chiar 2W repetari cu X-m sau X/2 kilograme, ceea ce ii va consuma un numar mai mare de calorii.
Asociat acestui program, culturistul va avea o dieta diferita decat pana acum, in sensul ca va tine un regim hipocaloric (asta nu va insemna ca se va infometa), prin reducerea cantitatii de carbohidrati si de lipide totale, dar va consuma mai des alimente bogate in fibre, va scadea foarte mult cantitatea de apa pe care o va ingera, pentru a nu se balona sau a castiga in masa adipoasa prea mult.
Unul dintre cele mai utilizate trucuri de catre culturisti este acela de a face antrenament aerobic. De obicei, alergarea este cel mai utilizat exercitiu aerobic in faza de fibrare. Dimineata, cate trei sferturi de ora si seara cate o jumatate de ora de alergare sunt extrem de bine venite pentru a pierde o parte dintre caloriile in plus.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE