background img

Articole noi

CERCUL

CERCUL

Acest cerc de care vorbeste Bhagwan este, retranspunerea moderna si ne-ritualizata a traditionalei imbratisari inversate din Maithuana tantrica. Se pune accentul pe aspectul esential al abandonului total care produce transubstantializarea energiilor. Se pune problema de a sti daca se poate atinge aceasta stare arzand etapele unei foarte mari stapaniri de sine la toate nivelele.

In ceea ce priveste aceste etape preliminare sunt utilizate in masura in care acest abandon provine dintr-o veritabila stiinta/constiinta de sine care ridica actul sexual la nivelul unei arte subtile. Nu e mai putin adevarat ca aceasta trecere in Tantra, de la placere la extaz comporta mai multe nivele.

Alchimia tantrica care permite sa facem, aceasta experienta a cercului implica, intr-un prim timp, controlul constient, prin barbat si femeie al respiratiei, mentalului si semintei (ejacularea, pentru barbat si orgasmul exploziv la femeie).

Controlul, care implica deja o anumita detasare care transforma dorinta-pasiune posesiva si dorinta-nevoie, in non-dorinta. Aceasta stare de "prezenta" esentialmente receptiva, in acelasi timp plenitutdine a vidului interior (a constiintei) si vacuitate a plenitutidinii, corespunde cu "a merge nicaieri", a considera actul sexual ca pe un scop in sine si nu un mijloc.

Aceasta detasare e produsa de dezvoltarea martorului interior, acest loc in care constiinta interiorizeaza experienta, observand ceea ce se petrece (reactii psihologice, emotii, pulsiuni, ginduri) fara sa se identifice ("eu" nu sunt corpul meu, emotiile mele) cu aceste manifestari.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE