background img

Articole noi

Cum sa ne lasam de fumat

Cum sa ne lasam de fumat
In cele ce urmeaza ma voi referi la acea “ciuma a vietii” care provoaca cele mai numeroase suferinte, cele mai numeroase victime, cele mai urate boli: aceasta ciuma este FUMATUL.
Metoda propusa de mine cere sa aveti: un instrument de scris, un caiet sau o agenda calendaristica, un ceas, tigari, un pic de vointa, un strop de inteligenta si dorinta de a scapa de acest vrajmas al sanatatii. Cum se procedeaza? In ziua stabilita de dvs. (care poate fi chiar ziua aniversara a nasterii, ca sa existe o motivatie sentimentala), insemnati-va in caiet (agenda) ora cand aprindeti prima tigara, a 2-a, a 3-a, a 4-a, etc. In ziua urmatoare, cand apare dorinta de a aprinde prima tigara, amanati acest gest cu 10-15 minute. La fel procedati si cand apare dorinta pentru a 2-a, a 3-a, a 4-a etc. tigara. La sfarsitul zilei veti constata ca din “meniul” dvs. de tigari fumate a disparut ultima tigara. In aceasta zi, inainte de culcare, faceti “o excursie” in interiorul constiintei dvs. si veti constata ca va simtiti propriul dvs. stapan. In ziua a doua, procedati la fel, dar amanand cu 10-15 minute aprinderea tigarilor fata de ziua intai. La fel procedati si in ziua a 3-a, a 4-a, a 5-a etc. Incepand cu ziua a 5-a de aplicare a acestui program, faceti un semn cu creionul pana unde veti fuma fiecare tigara. In ziua a 6-a, a 7-a, a 8-a etc. mutati acest semn cu cate 1-2 milimetri spre capatul la care aprindeti tigara. Veti constata astfel ca pe masura ce reduceti numarul de tigari fumate pe zi se reduce si marimea tigarii fumate. In felul acesta, organismul dvs. este supus unui proces lent, dar constient, de dezintoxicare nicotinica, care in final se concretizeaza prin disparitia dorintei de a mai aprinde o tigara. Atunci veti constata ca numai cine lupta poate fi invingator, ca ati devenit propriul dvs. stapan, ca inteligenta omului se afla in slujba lui.
Pe parcursul acestei lupte este bine sa va ganditi ca celulele corpului dvs. nu mai sunt supuse atacurilor celor 200 de substante toxice din tutun, cu repercusiuni negative majore asupra sanatatii intregului organism. Este suficient sa va ganditi ca acea boala groaznica numita CANCER nu va mai ameninta, ca inima dvs. nu este supusa unui viitor INFARCT, ca arterele si venele prin care circula sangele nu-si mai ingroasa peretii ca sa produca ateroscleroza, boala care impiedica sangele sa transporte oxigen si substante hranitoare la toate celulele corpului. De asemenea, este bine sa va ganditi, atunci cand auziti semnalul sonor al unei Salvari, ca o contributie la starea celui aflat in Salvare o are si tutunul. Cand vedeti un cersetor sau un trecator, cu unul sau ambele picioare amputate din cauza arteritei, tutunul isi are meritul sau si in aceasta situatie. Cand vedeti o persoana relativ tanara, dar cu figura brazdata de riduri, un merit in aceasta imbatranire timpurie il are si tutunul, care de cele mai multe ori este “prieten” cu alcoolul.
Cu toate cele mentionate mai sus, tutunului i s-a gasit, de catre un pustnic indian, si trei parti bune, care sunt urmatoarele: pe fumator nu-l ataca hotii in timpul noptii, deoarece el tuseste toata noaptea si este mereu treaz; pe fumator nu-l ataca nici cainii, deoarece el umbla mereu cu un baston, ca sa-si sprijine neputinta fizica; pe fumator nu-l vei vedea batran, deoarece el moare inainte de a imbatrani!
In finalul acestei scrisori, rog cititorii care nu vor sa-si fie propriii lor dusmani sa aplice acest program de dezintoxicare nicotinica incepand cu o luna inaintea zilei de nastere, pentru ca urarile pe care le vor primi cu aceasta ocazie sa nu fie formale si pentru ca cel mai frumos si sanatos cadou sa si-l faca singuri si sa se felicite singuri pentru victoria obtinuta contra lor insile.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE