background img

Articole noi

ORGASMUL TANTRIC

ORGASMUL TANTRIC

In experienta tantrica, orgasmul e transformat prin inversia rolurilor si polaritatilor la parteneri: barbatul fiind activ in timp ce femeia se abandoneaza, apoi femeia activa, in timp ce barbatul primeste si absoarbe. Aceasta experienta depinde de perceptia constienta a expansiunii si a contractiei energiilor in actul sexual si de o mare capacitate de control si abandon la cei doi parteneri, deci de o perfecta intelegere mutuala.

Barbatul trebuie sa stie sa-si pastreze controlul suscitind in acelasi timp un grad de tensiune/placere ridicat pentru ca partenera sa sa atinga orgasme repetate. Aceasta trebuie sa se concentreze in intregime asupra senzatiilor sale corporale. Prin contractii si relaxari succesive, ea suscita si incurajeaza expansiunea vibratiilor in sexul sau in tot corpul pana la orgasmul total.

In timp ce femeia atinge primul orgasm si se abandoneaza, barbatul imobil, se retine si prinde "creasta valului de extaz", ceea ce induce un schimb bio-electric subtil intre lingam si yoni. Barbatul vizualizeaza atunci absorbtia energiei feminine eliberate care se amesteca cu a sa. Apoi isi stimuleaza partenera si o conduce spre un al doilea orgasm.

Rolurile sunt atunci inversate. Barbatul, pana atunci activ, abandoneaza momentan controlul pentru a se topi in valul descendent al energiei feminine, in timp ce femeia mentine si prelungeste "platoul" stabilit de energia paroxistica a extazului. In momentul in care barbatul este pe punctul de a se lasa inundat de valul descendent al energiei feminine, femeia isi antreneaza partenerul spre o noua urcare a energiilor care converg firesc si se ridica impreuna pana la un nou extaz, mai inalt si mai transcendent (la acest nivel s-ar situa capacitatea poli-orgasmica a barbatului care poate simti orgasmul fara ca totusi sa ejaculeze).

Acest proces care consta pentru fiecare in a calari activ sau pasiv curentul, poate fi repetat in valuri succesive, energia ridicandu-se mereu mai sus si sprijinindu-se pe valul precedent, mentinuta la cel mai inalt nivel al sau ("in platou") de femeie in timpul fazelor intermediare (absorbtia energiei femeii catre barbat). Efectul de "platou" al fiecarui orgasm e astfel prelungit de catre femeie si intensificata de schimbul de roluri in momentul in care incepe coborarea. Astfel, in momentul reinceperii urcusului, femeia "aspira" in yoni energiile subtile (virya: eficienta) ale barbatului pe care le amesteca cu ale sale "inainte de a face sa treaca in barbat, inapoi (in timpul coborarii), aceasta energie care a facut obiectul unei transsubstantializari".

Femeia trebuie deci sa stie sa stimuleze, apoi sa emita un maximum de energie sexuala in ea insasi si in partenerul ei, fara a-si pierde controlul. Dar ea trebuie de asemenea, in alte momente, sa fie capabila sa se abandoneze complet orgasmului. La fel barbatul trebuie sa poata controla voluntar reflexul de emisie a spermei in timpul orgasmului, dar si sa se abandoneze complet valului descendent de energie emisa de partenera sa in timpul orgasmului, pentru a-l absorbi in el. Sunt patru nivele distincte de ascendenta, asociate celor patru chakre (ombilic, inima, gat si cap); celor patru faze mistice ale unirii numite "varietate", "dezvoltare", "perfectiune", si "transcendenta" si evolutie celor pantru bucurii.

La nivelul al patrulea (...) nu subzista nici un sentiment de "sine" sau de alteritate, de inceput sau de sfarsit, de gand sau de subiect gandind. Magia sexualitatii nu poate fi revelata decat celor care au depasit teama si care au inteles perfect, si-au purificat emotiile si stiu sa le controleze constient. Emotiile nu trebuiesc suprimate, ci dirijate, canalizate". (Schema Cele patru Bucurii).
Si se pare ca numai plecand de la experienta orgasmului "complet" sau total de care vorbesc sexologii, se poate considera aceasta experienta a imbratisarii inversate. Sa amintim totusi ca la acest nivel, "orice explicatie nu e decat o reprezentare simbolica a ceea ce nu este explicabil". Intr-adevar, cu cat te apropii de inexplicabil - locul insusi al acestei experiente simbolizate prin cele "patru Bucurii" - cu atat mai mult se vede ca nu este nimic de explicat. Caci "viata e un mister: poti sa-l traiesti, nu poti sa-l intelegi...".

JOCUL POLARITATILOR IN IMBRATISAREA TANTRICA

Se poate spune ca aceasta experienta a celor "patru Bucurii" tinde sa stabileasca o "lume fara frontiere" in care "plinul si vidul se opun...potrivit schemei oricarei dialectici". Plinul barbatului e "activ" si totusi dizolvant pana la a "deveni pasiv", in timp ce, invers, vidul femeii "este pasiv, dar e de asemenea atractiv, el cheama activitatea".

Trecerea de la unul la altul se produce exact in echilibrul lor imobil, dar "animat in taina" de acest "dublu schimb bipolar" prin care "activul satureaza pasivul care devine activ, si pasivul e saturat de activul care devine pasiv".

Dinamica acestor treceri se stabileste in raportul inversat al polilor sex-creier barbatesc si femeiesc. In viziunea obisnuita raporturile dintre polaritatile sexuale ale diadei se stabilesc astfel: barbatul este activ-pasiv, femeia este pasiv-activa. Barbatul este "o plenitudine care tinde sa se evacueze", femeia este "o vacuitate care tinde sa se umple". Barbatul "actioneaza prin expulzare pentru a patrunde", femeia "se supune seducand, pentru a absorbi".

DINAMIZARE

Jocul tantric propune deci sa trecem de la o lectura orizontala (orgasm ejaculator perceput in corp si de scurta durata) la o lectura verticala (dinamizare verticala a raporturilor sex-creier, orgasm ne-ejaculator, iesire din timp si din corp, extaz resimtit mai degraba la nivelul creierului decat in zonele genitale).

E vorba deci pentru fiecare din parteneri, in Tantra:

1. De a-si asuma cu usurinta alternanta receptor/emitator - barbat/femeie (in Tantra numita "de mana stanga", de exemplu femeia este initiatoarea ritului sexual, activa la inceput).
2. De a sti sa controleze ejacularea la barbat si orgasmul de tip explosiv la femeia; dar acest control trebuie sa fie deja dobandit prin anumite practici pentru a permite abandonarea dincolo de efortul voluntar - si continuand retentia - intr-un orgasm de tip imploziv: energiile inversate spre interiorul corpului sunt mobilizate printr-o dubla presiune interioara spre interior prin retinerea suflului si alte metode care impiedica explozia. Este ceea ce creste considerabil intensitatea si "incalzeste" Kundalini care se ridica atunci spre creier.
3. Sa aiba deschise cele Trei Porti sau sa aiba purificate chakrele pentru ca Kundalini sa poata trece.

Fiti asemenea copiilor si veti intra in imparatia lui Dumnezeu...

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE