background img

Articole noi

Cristalele

Cristalele : pietrele semi sau preţioase, specialişti sunt de părere că pietrele preţioase trebuie primite în dar sau găsite de noi înşine. Imediat ce aţi intrat în posesia unei astfel de piatră, trebuie s-o curăţaţi lăsând-o sa stea 30-70 de ore într-un vas cu apă de mare sau apă în care s-a pus sare de mare. Mai târziu trebuie curăţată o dată la câteva săptămâni. Piatra trebuie expusă la soare , pietrele ‚opale’ trebuiesc expuse la lumina lunii în nopţile cu clar de lună. Prin acest mod ele îşi reîmprospătează puterea necontenit. Piatra trebuie ţinută mai tot timpul asupra noastră.
Ametisul : această piatră de culoare violet are puteri tămăduitoare minunate. Ea creează legătura cu intuiţia şi cu puterea de autovindecare. Este eficientă mai cu seamă împotriva insomniei, neliniştii interne şi fricii.
Acvamarina : piatră de apă ne poate ajuta împotriva răului de mare şi a tulburărilor de micţiune [urină] , dar se pare că purifică şi apa. Înlătură proastă dispoziţie şi promovează gândirea liberă.
Coralul : ajută la digestie, alină durerile de cap, vindecă afecţiunile cavităţii bucale, promovează conştiinţa de sine şi asigură echilibrul sentimental.
Cunzita : această piatră a fost descoperită abia în anul 1902. Culoarea roz saturat ajută mai ales în suferinţele femeilor, cauzate de neacceptarea feminităţii, dar este de folos şi acelor femei care n-o scot la capăt cu toate aspectele sexualităţii. Piatra calmează , vindecă şi ne sporeşte încrederea în noi înşine.
Cuarţul : forme transparente, ca de pildă cristalul de stâncă, stimulează calităţile bărbăteşti, în vreme ce speciile lăptoase, opace, posedă puteri femeieşti. Dacă nu vă puteţi împăca cu nedreptăţile vieţii, alegeţi pietrele transparente. Dacă aveţi nevoie de linişte şi înţelegere, alegeţi-le pe cele opace. Cuarţul trandafiriu este blând şi ajută la domolirea emoţilor puternice, de exemplu după o ruptură survenită între două persoane.
Diamantul : este piatră preţioasă cu puteri deosebite. Ea ne poate ajuta să ne găsim direcţia în viaţă şi ne întăreşte curajul.
Hematita : după cum arată şi numele, piatra aceasta are o acţiune benefică în cazul bolilor sângelui, cum ar fi dereglările menstruale sau emoragiile nazale. Ea ajută la primenirea sângelui şi ne învaţă, să fim mai siguri pe noi şi mai calmi atunci când dăm de greutăţi.
Granatul : are o acţiune benefică în sfera problemelor sexuale. El poate schimba şi excitabilitatea exagerată, dar şi lipsa interesului sexual. Conferă siguranţă de sine şi reglementează tensiunea arterială.
Lapislazuli : în antichitate era considerată ‚piatra regească’ culoarea sa albastră aurie era cuplată cu talentul vizionar, el creând legătura dintre lumea noastră şi lumea umbrelor. Preoţi îşi fardau pleoapele cu lapislazuli pisat şi îl purtau sub formă de podoabe. Această piatră le este de folos tuturor celor care aşteaptă o uşurare sau celor introduşi într-o religie.
Opalul : S-au spus multe lucruri rele despre această piatră , uni cred că aduce ghinion. Cu opalul trebuie umblat cu mare atenţie, pentru că se cojeşte uşor. Este o piatră de apă şi-ar trebui înmuiat cât mai des în apă rece şi expis la lumina lunii. Opalele reîmprospătează energiile spirituale şi fizice.
Perlele : perla triumfă asupra ostilităţii, a urmărilor rele şi este remediul pentru speranţă şi forţa interioară. Atunci când îşi pierde luciul, forţele acestea interne sunt şi ele iremediabil pierdute.
Safirul : ‚piatra controlului’ este eficientă împotriva tentaţilor mărunte şi poartă gândurile spre sfere mai înalte. Safirul stelar are o semnificaţie deosebita, pentru că el îi dirijează pe calea cea buna pe oameni ale căror năzuinţe ar putea fi puse în slujba întregii lumi.
Smaraldul : piatra iubiri adevărate poate clarifica relaţia de cuplu – în sensul dorit sau nedorit. Ea conferă forţa spirituală, vindecă congestiile, creează linişte interioară şi echilibru.
Peruzeaua : În antichitate simboliza cerul. Are o acţiune benefică deosebită asupra plămânilor şi gâtului. Deoarece conţine cupru, puterile sale vindecătoare sunt neobişnuite. Le este de mare folos persoanelor timide atunci când ies în lume, precum şi celor cu slăbiciune psihică şi fizică.
Turmalinul : este o piatră care se opune oricărui tip de negativism. Este permeabil, atât în sens fizic, cât şi psihic. Frumuseţea sa este un sprijin la naştere şi decese, la vârsta menopauzei şi în alte stări de tranziţiie.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE