background img

Articole noi

Sporturi aerobice

Sporturi aerobice
Daca alegeti sa alergati pentru a scapa de kilogramele in plus, trebuie sa respectati upmatoarele indicatii:
• sa nu mancati sau sa beti lichide in cantitati mari inainte de cursa, deoarece pot aparea dureri abdominale
• sa alergati cel putin un sfert de ora
• sa alergati cu viteza constanta
• sa nu faceti intreruperi dese si lungi
• sa nu scadeti in timp durata si distanta, ba chiar sa cresteti ambii parametri
• sa nu va odihniti imediat dupa incheierea cursei, ci faceti exercitii de respiratie
• pentru a nu face febra, scuturati picioarele puternic dupa cursa
Mersul pe jos este la indemana oricui vrea sa-si puna sangele in miscare si este foarte comod, mai ales cand locul ales pentru miscare este un parc. Indicatii:
• sa mergeti cel putin o jumatate de ora in fiecare zi (preferabil o ora)
• mersul pe panta cu inclinare de pana la 30 de grade este mai soliocitant
• cu cat cresteti viteza de mers, cu atat veti arde mai multe calorii
Gimnastica aerobica necesita un spatiu cu o minima dotare: o saltea tare si un baston, lucruri pe care nu le gasim doar intr-o sala, ci le putem procura si acasa. Exercitiile sunt prezentate fie in reviste, fie le puteti invata de la o profesoara. E preferabil ca sa le executati dimineata, c`ae 45 de minute sau o ora, asociindu-le cu mers sau alergare dupa amiaza. Gimnastica aerobica reprezinta sportul femeilor, dar nu neaparat numai al lor.
Tenisul si baschetul sunt doua sporturi care sunt invatate inca din scoala, iar executarea lor nu este dificila deloc. Datorita solicitarii psiho-fizice mari, este bine si jucati cate o ora la doua zile, daca nu urmariti sa atingeti anumite performante.
Culturismul este, fara indoiala, sportul celor puternici, nefiind chiar la indemana oricui. Spun asta, deoarece, din cauza suprasolicitarii la care ii supune pe practicantii sai, ii determina pe multi sa abandoneze. De asemenea, este un sport foarte costisitor. Mai inainte de toate, trebuie sa va confectionati gantere, haltere, un helcometru, bara pentru tractiuni din agatat si o banca reglabila, sau sa va duceti regulat la o sala, apoi sa dispuneti de o hrana suficienta, bogata in proteine (culturismul fiind sportul proteinelor), dar care sa asigure un numar mare de calorii. De fapt, culturismul nu este pentru slabit, ci mai ales pentru a castiga masa musculara superioara calitativ si cantitativ celorlalti, sau, mai bine-zis, pentru a transforma caloriile stocate in grasimea supraponderalilor (despre ei fiind vorba acum) in masa musculara activa. Masa totala poate stationa, creste sau scadea. Culturismul este dedicat in special, dar nu exclusiv, barbatilor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE