background img

Articole noi

Cu bebelusul in concediu: vara

Cu bebelusul in concediu: vara
Discutii pe aceasta tema

Continutul articolului:
In miezul verii, ne pomenim gandindu-ne la albastrul marii cu nisipul aferent sau la cararile ozonate ale muntilor. Multi dintre noi am planuit deja unde vom petrece concediul si asteptam nerabdatori ziua plecarii. Peste cateva zile sau saptamani, nu e niciodata prea devreme sa intocmim o lista amanuntita cu cele necesare petrecerii unui concediu fara probleme. Iar cel mai important dintre toate este desigur, siguranta si confortul celui mic. Iata, alaturi de voi, www.desprecopii.com va ajuta sa planificati o vacanta perfecta. Daca e vacanta, atunci vacanta sa fie...!








Fiind mamica unei fetite de trei ani , voi incerca sa va dau cateva sfaturi pentru a evita micile neplaceri ce pot aparea in timpul concediului, in cazul in care veti omite unele lucruri, aparent lipsite de importanta. Nu pretind ca sunt atoatestiutoare asa ca, daca aveti alte sfaturi si idei pentru petrecerea unui concediu perfect, le puteti adauga celor de mai jos.
1. Pentru a evita orice neplacere,procurati-va din timp biletele la hotel si asigurati-va ca agentia turistica la care ati apelat este de incredere...
2. In cazul in care optati pentru o gazda,ar fi de preferat ca aceasta sa fie o cunostinta mai veche si de incredere.
3. Daca sunteti genul romantic si doriti sa va petreceti concediul in camping, trebuie sa faceti in asa fel incat sa va asigurati strictul de confort - un cort in care sa nu ploua, saltele in stare buna sau paturi pliante. Evident, patul sau salteaua cea mai buna o va ocupa cel mic.
4. Din bagaje nu trebuie sa lipseasca: cerealele sau biscuitii preferati ai celui mic, precum si laptele praf, in cantitati suficiente pe durata intregului sejur.
5. Borcanele cu mancare pentru copii, cu termenul de valabilitate. Daca nu ati mai folosit niciodata astfel de preparate, nu este insa indicat sa o faceti acum. Incercati in schimb sa preparati piureurile cu care cel mic este obisnuit, sa le portionati in borcanele mici, pe care le veti inchide ermetic sub vid (in bain-marie). De foarte mare ajutor vor fi preparatele instant din cereale cu legume sau fructe. Sunt usor de preparat si foarte bine tolerate de copii.
6. Scutecele pe care le folositi, s-ar putea sa nu le gasiti si in statiunea unde va veti petrece concediul, de aceea este bine sa luati cu dvs. un numar suficient de scutece-pentru a nu risca un eritem fesier in cazul schimbarii marcii scutecelor. Nu uitati nici de servetelele umede.
7. Daca bebe are o suzeta, luati una identica de rezerva.
8. Un biberon in plus, este de asemenea necesar, precum si o solutie de sterilizare pentru biberoane, tetine etc.
9. Folositi la prepararea laptelui,a ceaiului si a piureurilor doar apa plata imbuteliata. (fiti siguri ca e veritabilia!)
10. Pentru plaja aveti nevoie de o crema sau lotiune pentru copii cu factor de protectie cel putin 15(ceea ce inseamna ca doar o raza din 15 ajunge pe piele in interval de 15 minute de plaja). EVITATI expunerea copilului in soarele dintre ora 11 dimineata pina la 16.00. In acest interval soarele este mult prea puternic pentru pielea copilasului - indiferent de crema protectoare pe care i-o aplicati pe piele.
11. Bonete de soare si bluzite albe care nu atrag razele soarelui, umbrela de soare, colac de salvare cu chilotei (cele prin care copilul isi poate introduce piciorusele) sau, daca este ceva mai mare-o vesta gomflabila de calitate. Nu uitati!chiar daca copilul este dotat cu aceste vestute sau colaci,nu trebuie lasat nici o clipa singur in apa .
12. Nu in ultimul rand, va trebui sa aveti la dvs. o mini-trusa de prim-ajutor din care sa nu lipseasca: Solutie pe baza de paracetamol impotriva febrei sau durerilor dintilor, plasturi, bandaje, crema antiseptica, un medicament pentru deranjamente stomacale (Smecta de exemlpu), o crema pe baza de hidrocortizon (pentru inflamatii si mancarimi), spray sau crema impotriva muscaturilor de insecte (se aplica doar preventiv-Johnson are o intreaga gama de astfel de produse ),un termometru. Luati doar medicamente pe care le-ati mai administrat copilului(sub prescriptia medicului).
13. Este bine sa aveti in agenda dvs. si numarul de telefon al medicului pediatru, care va cunoaste copilul.
14. Nu uitati in nici un caz, de jucariile preferate ale copilului (ursuletul sau paturica de care copilul s-a atasat), precum si altele mai noi: galetuse, lopatele si forme pentru nisip.
15. Pentru a avea un concediu nu doar placut, ci si odihnitor, ar fi bine sa nu uitati din "bagaje" si o bunicuta iubitoare, care v-ar mai scapa de griji si v-ar lasa timp si pentru o plimbare la rasaritul soarelui,pe tarmul marii,doar VOI DOI.
Inarmati cu acest adevarat arsenal de lupta, grijile si problemele nu-si vor mai face aparitia in aceasta vacanta, astfel incat va veti putea bucura in voie de zilele minunate de vara,alaturi de cel mai mic membru al familiei.
Va doresc un concediu placut si lipsit de griji

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE