background img

Articole noi

PRACTICI IN DOI

PRACTICI IN DOI

UNIREA SOARELUI SI A LUNII

Pe calea Tantrei deveniti calatorii dragostei, care va reveleaza la fiecare pas cele o mie si una de nopti ale nuntii soarelui si a lunii. Atunci cand focul arde apa si se cristalizeaza, cand apa atita focul si se evapora, atunci in inaltul stelelor si jos, in corpurile voastre, apa si focul se contopesc in tasnirea constiintei VOASTRE.

O carte poate sa va povesteasca toate manierele dragostei, dar nu poate sa va dea inima care le descopera, nici gestul care le exprima. Caci inima si gestul va sunt date de o eternitate. Ele poarta forta dorintei voastre si forma fericirii voastre. Fie ca aceste cateva secrete, ivite din noaptea timpurilor, sa va inspire in descoperirea luminii.
La cultivarea fericirii voastre, fiecare gest, fiecare detaliu conteaza, ele devenind meditatie, constiinta si semn: cel mai frumos dintre “semne” fiind corpul vostru...

PREGATIRI SI PURIFICARI: IGIENA CORPULUI

Mainile trebuie sa le aveti ingrijite, unghiile scurte si curate ceea ce va creste sensibilitatea tactila si va elimina riscul de a rani in timpul manipularilor delicate ale dragostei.
Faceti impreuna un dus sau o baie calduta, cu esente parfumate. Stingeti luminile si faceti baia cu muzica, la lumina unei lumanari. Apa nu trebuie sa fie prea calda si nu trebuie sa ramaneti prea mult in apa caci aceasta slabeste energia sexuala masculina.

Plutiti in apa, masati-va spatele, cintati, jucati-va impreuna ca niste copii...La iesire stropiti-va cu apa rece invioratoare. Stergeti-va reciproc si viguros apoi frectionati-va cu ulei de germeni de grau amestecat cu esente tonificante (menta, de ex). Apoi, puneti o picatura de santal sau de ylang-ylang, pe punctele corespunzand fiecarei chakre. Faceti-o incet, simtind ca va sfintiti acesti centri. unul dintre voi este in picioare si primeste, celalalt da si invers. In acelasi timp, cantati mantra (sunet) corespunzator fiecarui centru. Imbracati apoi vestminte curate, daca este posibil din fibre naturale. Ele trebuie sa fie largi, moi, confortabile. Cel mai bine este sa imbracati un asamblu (sari care se infasoara la talie sau pantaloni de tip pijama) rezervati special acestor practici. Culorile rituale sunt: alb (puritate); rosu (energie); portocaliu sau piersica (angajare spirituala).

Armonizarea mediului

Mediul este manifestarea simbolica (exterioara) a constiintei noastre. Starea noastra interioara este profund legata de calitatea mediului nostru. Locul in care sunteti este o extindere a corpului vostru, si ca si el, templul sufletului. Inaintea oricarei practici, “construiti-va templul”. Aranjati si curatati locurile. Procurati lumini discrete albe si violete, lumanari, si ardeti tamaie. Procurati, de asemenea, flori proaspete (de preferinta hibiscus sau trandafiri rosii) si plante verzi. Astfel spatiul emana o vibratie de dragoste si armonie care arata calitatea sacrului. Ideal e de a dispune de o camera de zi si de o camera de culcare. Ceea ce faciliteaza practicile individuale preliminare.

MASAJUL

Nimic nu e mai placut decat sa va faceti un masaj (reciproc). Este cea mai buna pregatire pentru Tantra. Un gaj de dragoste, un mijloc de destindere infailibil. Si aici, stilurile si metodele sunt o multime, si veti putea gasi usor pe cele care va convin.

Inainte de a incepe un masaj, este important sa faci vid in tine (meditatie) si sa amplifici respiratia, pentru a creste aportul de oxigen spre organe, ceea ce elimina toxinele. Aceste masaje au drept scop sa faca suplu si sa “deschida” corpul, pentru a creste circulatia lui ki (energia vitala) in tot organismul.

Incepe deci prin a va sincroniza respiratiile in tot organismul, astfel:
Puneti-va mainile pe plexul solar al celuilalt si “ascultati-i” ritmul. Lasati-va in voie. Fiti complet destins si fara scop. Veti simti bataile inimii si vibratiile energiei lui. Ramaneti astfel lungiti timp de 5 minute. Putin cate putin respiratiile si ritmurile voastre se vor armoniza firesc si fara efort. Nu fortati deloc. Pastrati-va respiratiile sincronizate avand grija sa cresteti presiunea mainilor la expiratie, si sa o scadeti la inspiratie. Lasati-va inspiratia sa va poarte in miscare. Procedati cu un profund respect pentru corp/templu.

Masajul este un act de dragoste, un dar neconditionat: nu trebuie sa-l facem daca nu ne simtim bine si sa nu ezitam sa-l cerem celuilalt daca ne simtim obositi, incordati sau tristi.
Oricare ar fi tipul de masaj pe care-l veti face, incepeti prin a elibera zona toracica a partenerului vostru culcat. Asezat langa el (ea), puneti-va mainile pe mijlocul pieptului si apasati ferm si progresiv la expiratie, pentru a-l ajuta sa-si goleasca complet plamanii; opriti apasarea la inspiratie, odihniti-va mainile acum.

FATA

Un masaj, in acelasi timp blind si sustinut al fetei, plecand din centru spre tample si gat procura o destindere eficace si rapida si face chiar sa dispara necazurile si grijile. Tensiunile psihologice ale zilei produc reactii fizice concomitente care se acumuleaza in partea corpului care le corespunde.
Maxilarele, de exemplu, retin acelasi tip de emotii cu pelvisul: mania si turbarea. Maxilarele ca si pelvisul (in rolul sau sexual) exprima afirmarea de sine. Astfel, el spune ca maxilarele sunt “pelvisul fetei”. La fel pentru celelalte zone de corespondenta. Este interesant de notat ca aici organele genitale corespund buzelor.

Potrivit textelor tantrice vechi, exista un nerv subtil care leaga clitorisul de buza superioara a femeii, buza care este deosebit de sensibila la stimularile erotice.


MASAJ PSIHIC

Aceasta metoda poate fi folosita ca o singura sedinta scurta si usoara sau pentru a termina o sedinta de masaj prelungita.
- Asezat pe sol, spatele drept, va frecati mainile cu putere una de alta. Cand sunt calde puneti palmele fata in fata la 10 cm distanta si simtiti energia-caldura-lumina circuland dintr-o mana in alta. Putin cate putin, mariti distanta intre palme si in acelasi timp, vizualizati un curent de energie si de lumina care pleaca din mana stanga (care emite) si este primit de mana dreapta. Puteti sa faceti la fel si cu partenerul dv. plasand palmele mainilor voastre fata in fata.

INIMA DESCHISA

Trebuie mai intai, pentru a aborda Tantra, o angajare reciproca profunda, un climat de incredere, intimitate, acceptare (de sine si a celuilalt). Fiecare respecta in celalalt manifestarea energiei divine: Shiva si Shakti. Plasandu-ti constiinta in propria inima si in a celuilalt, ii urmezi impulsul si simti daca ramin intre voi resentimente, lucruri nespuse, emotii refulate. Daca este cazul, utilizati metodele urmatoare care va vor permite sa stabiliti o comunicatie sincera si cinstita, mai ales in materie de sexualitate.

Considerati aceste practici nu ca pe o “munca”, ci ca pe un fel de joc, de abandon in care nu aveti nici un scop special de atins: pur si simplu traiti o experienta de deschidere care va va duce NU PREA STITI UNDE: dar aventura si necunoscutul sunt conditia oricarei descoperiri. O asemenea descoperire nu se afla, intr-adevar, intr-o carte: aceasta nu este decat un catalizator. In tine insuti rezida forma, miscarea justa.

Nu aveti decat sa o ascultati si cind va abandonati jocului spontan al energiilor, impulsurilor (nepremeditate) aici si acum, experienta spatiului tantric se manifesta doedata, timp de o secunda, apoi un minut si in curand timp de ore...

Prin aceste practici va veti stabili propria voastra “liturghie” sacra. Nu uitati ca risul este cea mai frumoasa dintre meditatii. Acest hohot de ras al lui Tao, daca ramine mereu prezent, chiar “in fundal”, va va face sa evitati capcana ego-ului care ia totdeauna lucrurile “in serios”.

Sunt singurul responsabil al existentei mele
si al evolutiei mele


SPRE O NOUA SEXUALITATE

Anumite metode care par ca ofera o reala pregatire pentru experienta tantrica. Dar e foarte important sa nu pierdeti niciodata din vedere ca nu este vorba aici decit de “sugestii”.

Fiecare este liber sa adapteze practica nevoilor unice ale naturii sale profunde si ale partenerei/partenerului sale/sau. Anumitor persoane le plac ritualurile si ceremoniile, altii prefera sa se lipseasca. Cel mai important este, sa cultivam cu perseverenta simtul aventurii si gustul descoperirii suscitate de aceasta cercetare. Avem in fiecare clipa optiunea de a recadea in rutina comoditatii securizante sau din contra, de a indrazni “sa riscam” pentru a descoperi “altceva”.

Aceste riscuri trebuiesc cantarite, analizate, “gandite”, pentru a nu deveni pentru celalalt o cauza de suferinta, ci din contra, de bucurie si fericire. In aceasta consta arta curtezanei sacre, a initiatoarei. Fiecare femeie o poseda, daca priveste intr-adevar in ea-insasi.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE