background img

Articole noi

SUTRA TREI

SUTRA TREI

Transformarea, prin simpla amintire a unirii.

Dupa ce ai simtit acestea poti sa intri in unire fara partener. E suficient sa-ti amintesti experienta. E putin dificil dar e posibil.
Atit timp cit aceasta nu s-a produs, ramineti dependent de celalalt. In experienta cercului, atunci cand nu mai sunteti decat o energie vibranta, partenerul(a) nu mai exista caci sentimentul unitatii este in voi si voi va odihniti unificati in voi insiva.

Daca utilizati aceasta tehnica, pastrati ochii inchisi, pentru a simti mai bine aceasta impresie de cerc, de unitate. E sufcient atunci sa va reamintiti unirea. Lungiti-va ca si cum ati fi cu partenerul vostru. Simtiti fiorul dragostei risipindindu-se ca un suflu puternic in corpul vostru care incepe sa tremure si lasati-va prada lui.
Uitati ca celalalt nu e acolo, faceti ca si cum ar fi prezent. Daca sunteti obisnuit cu el, veti avea impresia ca celalalt este acolo.
Faceti “ca si cum” ati face intr-adevar dragoste. Faceti tot ce ati face cu partenerul dumneavoastra. Miscati-va, strigati, tremurati. In curand veti simti ca cercul se stabileste in voi insiva. Dar el nu mai este creat din unirea dintre un barbat si o femeie. Daca sunteti un barbat, universul intreg devine un barbat. Acum poarta – celalalt – nu mai e acolo si totusi sunteti intr-o comuniune profunda cu existenta insasi.

Tantra utilizeaza sexul ca pe un vehicul. O energie care poate sa va transforme, sa va faca sa atingeti stari transcedentale. Dar noi folosim sexul atit de gresit incat acest lucru ni se pare dificil. Am fost pervertiti de aceasta notiune, repetata si impusa in mod constant ca sexul inseamna pacat. De aceea v-ati separat de voi insiva, divizati. Nu va dati voie niciodata sa va lasati in voie total. E totdeuna ceva care ramane exterior si care condamna, chiar in ce priveste noile generatii care se vor eliberate. Nu te debarasezi atat de usor de inconstient. El s-a constituit de-a lungul secolelor; contine tot trecutul uman.

Chiar daca nu condamnati sexul constient ca pe un pacat, inconstientul este acolo si nu inceteaza sa o faca. Astfel ceva din noi-insine ramane in exterior si creaza diviziunea.

Tantra spune: uitati civilizatia, cultura, ideologia uitati-va pe voi.
Uitati tot. Plonjati total in actul sexual, nu lasati nimic in exterior. Deveniti total ne-ganditor. Numai atunci poate sa apara constiinta unitatii voastre cu celalalt. Apoi acest sentiment de unitate poate sa fie detasat de partener, pentru a include intreg universul. Puteti sa creati acest cerc in interiorul vostru, caci barbatul este in acelasi timp barbat si femeie, si femeia este in acelasi timp femeie si barbat. Voi sunteti amandoua caci ati fost creat de amandoi.

Acest cerc din voi nu e altceva decat unirea barbatului si a femeii interioare, ati interiorizat imbratisarea. Veti atinge atunci adevarata castitate. Toate celelalte forme de castitate nu sunt decat perversiune, si suscita probleme. Cand s-a stabilit acest cerc in voi, sunteti eliberat.

Tantra spune: Sexul este sclavia cea mai profunda dar si vehiculul celei mai inalte eliberari. Otrava poate fi transformata in remediu, dar e nevoie aici de intelepciune. De aceea nu condamnati nimic. Cautati mai degraba sa utilizati si transformati lucrurile.

Tantra e o profunda, e o totala acceptare a vietii. Este singura apropiere de acest fel. Tantra spune: nu respingeti nimic, nu creati conflicte caci in conflict, oricare ar fi el, va distrugeti pe voi insiva. Toate religiile sunt impotriva sexului, lor le e teama de aceasta imensa si salbaica energie. Atunci cand ea va cuprinde, nu mai sunteti acolo, curentul ei poate sa va duca nu conteaza unde. In timp ce religiile creaza o bariera care va separa de curent, pentru a stapani aceasta energie vitala si a o impiedica sa intre in posesia voastra.

Numai Tantra spune ca aceasta opresie e arbitrara, daunatoare, patologica, caci intr-adevar nu va puteti separa de acest curent. Voi sunteti insusi curentul, asa cum valul face parte din ocean. Orice separare va pietrifica. Este ca o moarte. Nu va transformati in iceberg-uri, in greutati care plutesc in voia apelor, ci dizolvati-va in valul care va contine.
Uniti cu raul, inecati in el, ramaneti constient si veti fi transformat. Transformarea nu se face prin conflict ci prin constiinta.

Prin aceste tehnici, sexul devine o experienta total diferita. El nu mai e o descarcare momentana, o pierdere de energie. El devine un cerc, o meditatie care deschide portile infinitului.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE