background img

Articole noi

Exercitii Kinetoterapie

Exercitii Kinetoterapie

Exercitiul 1.Alinierea corecta a coloanei cervicale. Pacientul asezat pe un scaun priveste inainte relaxandu-se complet.Se observa o inclinare in fata a capului. Se misca incet capul,dar ferm in spate-cat permite.Este important sa mentina barbia trasa inapoi. Exercitiul este eficace daca plasam ambele maini pe barbie si impingem capul tot mai mult.

Exercitiul 2. Extensia capului in cursa maxima din pozitia sezand.Din aceasta pozitie se intoarce capul incet catre dreapta,apoi catre stanga,aproximativ 2 cm.

Exercitiul 3. Tractiunea capului din pozitia decubit dorsal.Se relaxeaza capul si umerii stand intins pe pat fara a folosi perna( prima figura).Se impinge partea din spate a capului in saltea in acelasi timp in care se tine barbia.Efectul total trebuie sa fie:capul si gatul trase cat mai mult in spate in timp ce privirea se mentine in sus.

Exercitiul 4. Intinderea gatului din pozitia decubit dorsal,dar capul,gatul si umerii se afla in afara patului. Capul se sustine cu mana si se lasa inspre podea.Se indeparteaza mana iar pacientul incearca sa vada podeaua cat mai mult posibil.Din aceasta pozitie capul se misca aproximativ 2 cm la dreapta si la stanga.Se revine la pozitia initiala urmand pasii de la inceput.

Exercitiul 5. Inclinarile laterale ale gatului.Exercitiul este mai eficient daca se foloseste mana de partea afectata,plasand-o peste varful capului si apasand capul tot mai mult pe partea dureroasa.

Exercitiul 6. Rotatiile la nivelul coloanei cervicale. Intai se alinieaza corect coloana cervicala(la fel ca in ex.1) apoi se misca cat mai mult spre stanga si apoi spre dreapta.Exercitiul este mai eficient daca se folosesc ambele maini si se trage capul tot mai mult in timpul rotirii acestuia.

Exercitiul 7. Flexia gatului in pozitia sezand. Pacientul priveste inainte si se relaxeaza complet.Se apleaca capul in fata si se lasa sa cada liber cu barbia cat mai aproape da piept.Exercitiul este mai eficient daca se pun mainile in partea din spate a capului si se impreuneaza degetele apoi se relaxeaza bratele astfel incat coatele sa fie indreptate spre podea (greutatea bratelor va apasa capul si barbia va fi foarte aproape de piept).

Exercitiile trebuie repetate de 5-10 x pe sedinta iar sedintele minim de 2 x pe zi.














graficele
Sau facut testari atat dupa terminarea recuperarii in clinica de recuparare cat si la doua luni .
Initial lotul 1 a avut un scor de:- 2 pacienti scor 5
- 8 pacienti scor 4
- 3 pacienti scor 3
Lotul 2 : - 7 pacienti scor 4
- 5 pacienti scor 3

Dupa 2 luni s-a observat o imbunatatire la lotul 1 astfel: - 5 pacienti cu scor 5
- 8 pacienti cu scor 4
in timp ce la lotul 2 o agravare apreciabila astfel:
- 1 pacient scor 4
- 5 pacienti scor 3
- 4 pacienti scor 2
- 2 pacienti scor 1


Mobilitatea articulară

Am masurat valorile fiecarui pacient si am facut media,la fel initial si la 2 luni.
Se poate observa la lotul 1 mentinerea in limite cvasinormale,chiar o imbunatatire a mobilitatii, pe cand la lotul 2 se remarca diminuarea mobilitatii in special pentru flexiile laterale ( indice tragus acromion ) .

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE