background img

Articole noi

CONTROLUL

CONTROLUL

Toate aceste practici tantrice sunt bazate pe awareness (vigilenta, constiinta de sine), si de controlul energiei sexuale pentru a ajunge la abandon.

Aceasta arta a controlului are un dublu aspect, psihologic si fiziologic. Pe de o parte trebuie sa luam hotararea ferma de a nu merge pana la orgasm orice s-ar intampla, adica de a ne opri in culmea excitatiei si de a ramine, in acest punct, martorul constient si detasat de noi-insine. Pe de alta parte, trebuie sa stapanim progresiv practicile la nivelul corpului.

Metodele de control sunt numeroase: depinde de voi sa le gasiti pe cele care va convin. De exemplu: strangeti anusul, lipiti limba de cerul gurii, inspirati profund de mai multe ori la rand. Alte metode sunt descrise mai departe.
Practicandu-le dobanditi o mare incredere in voi, in timp ce puterea vitala este decuplata. Numai dupa ce ati abandonat pana si dorinta insasi de orgasm, va fi posibil actul sexual ca meditatie.

Iata diferite exercitii si ritualuri, permitand o trecere progresiva de la sexualitatea obsinuita la metasexualitate. Alegeti pe cele care va convin si stabiliti un plan de “cercetare” precis (individual si in cuplu) pe care va angajati sa il respectati.
E recomandabil sa urmati aceste practici timp de cel putin 2 saptamani consecutive, daca este posibil in fiecare zi.

Regula de aur

1. Este esential la plecare, sa stabiliti formula de control, ritualul, fraza “magica”, gestul, mantra, care va convin si care va vor permite, in acord cu voi-insiva si cu ajutorul celuilalt, sa ramaneti pe pragul orgasmului si sa va dezvoltati controlul in timpul practicilor urmatoare. Aceasta poate fi pur si simplu repetitia unei formule ca: “Sunt capabil sa nu trec pragul orgasmului”. Sau repetarea bija-mantrelor: OM, RAH, AIM. Sau o anumita forma de respiratie. Ceea ce nu inseamna ca nu trebuie niciodata sa aveti orgasm sau sa ejaculati. Vor fi momente in care nu veti putea rezista, in care veti fi obositi si veti simti ca prea mult control este daunator. Respectati-va corpul, inima. Nu va culpabilizati daca acestea nu sunt de accord cu scopul ideal pe care vi l-ati fixat. E bine sa ai un ideal dar nu trebuie sa devenim sclavul lui. Toate practicile care urmeaza sunt inainte de toate un joc (si poate inca o iluzie de depasit?) in marele “Lila” cosmic.
2. Este indicat sa nu aveti raporturi sexuale in timpul acestor practici, decat cu partenerul/a tantrica pentru a nu va dispersa energiile si a nu crea posibile contradictii.
3. Este de asemenea preferabil, tot in masura posibilului – sa nu aveti nici un raport sexual cu partenerul dv. Cel putin 1 ora inainte si dupa aceste practici, pentru a va da timp de a observa ceea ce se petrece in dv. “A face dragoste” este adesea o fuga, care ne face sa evitam infruntarea intrebarilor delicate…
Ideal ar fi, chiar sa nu faceti dragoste deloc in afara practicilor si a meditatiilor… Voi hotarati… Cel mai bine, daca este posibil, e sa va organizati viata asa incat sa incepeti aceste practici in cele mai bune conditii de disponibilitate, pentru amandoi. Luati doua saptamani de vacanta, eliberati-va de obligatiile cotidiene pentru a fi impreuna cit mai mult posibil si pentru a va putea juca si a inventa fara nici o grija de “ceea ce trebuie facut asta seara inainte de a fi liber”.
Veti putea astfel asocia practicile care urmeaza meditatiilor precedente si stabili zile pline de jocuri si explorari. E bine sa meditati, (separat si impreuna) inainte de a incepe practicile sexuale, in scopul de a va centra. Intrarea in contact cu tine insuti si cu celalalt evita luarea in serios a temerilor si indoielilor… Le privesti trecand… asta este tot. Isi urmeaza drumul lor fara voi, daca nu le acordati “energie”: aveti lucruri mai bune de facut.
Dupa ce faceti o baie sau un dus impreuna dupa ce v-ati armonizat mediul, imbracati in vesminte rituale, va asezati fata in fata si meditati impreuna (Nadabrahma, meditatia celor trei mudre, etc.). Descoperiti impreuna placerea de a:

DANSA PENTRU CELALALT

Faceti din acest dans o ceremonie de dragoste. Shakti incepe prima, incet, mai intai imbracata, apoi goala – ceea ce ii da ocazia de a explora arta strip-tease-ului pe muzica.
Shakti isi va alege singura muzica. Sau Shiva ii va cinta (flaut, chitara, bongo…) Rind pe rind, fiecare partener ramine asezat si priveste, in timp ce celalalt intra total in dans. Dansind gol sub privirile celuilalt, vei simti in aceasta clipa dansul cosmic al lui Shiva si Shakti. Folositi toate artificiile seductiei si dragostei: un sal pretios, flori, bijuterii, un machiaj de sarbatoare…Gasiti-va ritmul, ramaneti centrat pe Hara si nu uitati sa respirati adanc!

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE