background img

Articole noi

DIETA ATKINS

DIETA ATKINS

Doctorul Atkins si-a publicat prima carte, intitulata “Dieta Revolutionara a Dr. Atkins”, in anul 1972. Esenta programului Atkins este aceea de a oferi, printr-o dieta ce se bazeaza pe consumul de proteine, o serie de faze, in care corpul va avea anumite reactii, una dintre consecinte fiind reducerea kilogramelor.
O descriere sumara a regulilor Atkins include (a) restrictionarea aportului de carbohidrati, de toate tipurile (paine, paste, cereale, legume, fructe, produse ce contin zahar), (b) incurajarea consumului de carne de toate tipurile si (c) promovarea suplimentelor alimentare (vitamine si minerale). Astfel, carbohidratii sunt limitati la 20 de grame pe zi, in primele 2 saptamani, urmand sa cresti ratia cu 5 grame pe saptamana, pana ajungi la o valoare maxima.
Faza 1 - Inductia - 14 zile
Scopul este de a induce o anumita stare corpului, in care acesta este obligat sa produca si sa elimine cetone. In aceasta perioada poti observa o reducere mai rapida a greutatii corporale.
Sunt interzise toate fructele si marea majoritate a legumelor, carbohidratii sunt restrictionati la 20 de grame pe zi.
Faza 2 – Pierderea greutatii – continua pana iti atingi scopul
Aceasta faza va determina, in continuare, o reducere a greutatii corporale, devenind totusi mai putin restrictiva decat Faza 1. Se va permite consumul limitat de legume, iar aportul de carbohidrati va creste, pana la 40 de grame pe zi.
Faza 3 – Pre-mentinerea – incepe cand mai ai 2-5 kilograme, pana la scopul propus
Ratia de carbohidrati creste pana la “nivelul critic”, reducand simtitor ritmul in care slabesti. Cu cat pierzi aceste kilograme mai lent, cu atat mai bine, te pregatesti pentru ultima faza.
Faza 4 - Mentinerea
Scopul este de a iti mentine greutatea ideala pe tot parcursul vietii, continuan un control permanent al aportului de carbohidrati.
Grasimea, Proteinele si Exercitiile fizice sunt toate incurajate. Zaharul este chiar interzis, impreuna cu stricta limitare a carbohidratilor de oric natura.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE