despre sanatate
·
febra
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
remediu febra
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Febra
Febra
Trebuie combătută când atinge valori mari şi este de durată, momentul respectiv fiind hotărât de medic.
Remedii
alimente permise: ceai, cafea, sucuri de fructe, legume verzi etc.;
alimente interzise: grăsimi, ouă, conserve, băuturi alcoolice; regimul alimentar va fi în funcţie de boala care a produs febra: enterocolită, febră tifoidă, gripă etc.;
infuzie de pelin (10g flori uscate la 1 litru de apă), intern, 1 cană pe zi;
infuzie de ţintaură (1 linguriţă la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
infuzie de flori de soc (1-2 linguriţe la o cană de apă), intern, 1 cană pe zi;
infuzie de muşeţel (5-10 capete la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
infuzie de petale mici de floarea soarelui (2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
vin de coajă de salcie (40g uscată şi pisată, apoi macerată într-un litru de vin, timp de două săptămâni),intern, 2 pahare mici pe zi (pentru frison);
comprese cu apă rece şi puţin oţet, pe frunte şi pe mâini, schimbate la fiecare 20 min.
împachetări generale sau parţiale în cearşafuri muiate în apă rece şi stoarse, schimbate la 30 min., de 2-3 ori pe zi dacă febra nu scade;
băi generale, calde, cu 2-30C sub temperatura corpului;
băi la picioare cu apă caldă în care se va pune unul din următoarele preparate: esenţă de pin, decoct de fân, decoct de salvie.
De reţinut!
Febra şi simptomele care o însoţesc pot fi elemente preţioase pentru acordarea primului ajutor, în special la copii, până la sosirea medicului: bronşită acută (febră şi tuse); sinuzită (febră, dureri de cap, de frunte); otită, oreion (febră şi dureri de urechi); gripă (dureri de cap), meningită (febră dureri de cap, vărsături şi înţepenirea gâtului), angită (febră, dureri de gât cu înroşirea mucoasei şi apariţia de puncte albe); pneumonie (febră şi respiraţie greoaie), scarlatină, rujeolă, rubeolă (cu erupţii pe piele, mărunte ca mălaiul sau mai mari).
Trebuie combătută când atinge valori mari şi este de durată, momentul respectiv fiind hotărât de medic.
Remedii
alimente permise: ceai, cafea, sucuri de fructe, legume verzi etc.;
alimente interzise: grăsimi, ouă, conserve, băuturi alcoolice; regimul alimentar va fi în funcţie de boala care a produs febra: enterocolită, febră tifoidă, gripă etc.;
infuzie de pelin (10g flori uscate la 1 litru de apă), intern, 1 cană pe zi;
infuzie de ţintaură (1 linguriţă la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
infuzie de flori de soc (1-2 linguriţe la o cană de apă), intern, 1 cană pe zi;
infuzie de muşeţel (5-10 capete la 1 cană de apă), intern, 3 căni pe zi;
infuzie de petale mici de floarea soarelui (2 linguriţe la 1 cană de apă), intern, 2 căni pe zi;
vin de coajă de salcie (40g uscată şi pisată, apoi macerată într-un litru de vin, timp de două săptămâni),intern, 2 pahare mici pe zi (pentru frison);
comprese cu apă rece şi puţin oţet, pe frunte şi pe mâini, schimbate la fiecare 20 min.
împachetări generale sau parţiale în cearşafuri muiate în apă rece şi stoarse, schimbate la 30 min., de 2-3 ori pe zi dacă febra nu scade;
băi generale, calde, cu 2-30C sub temperatura corpului;
băi la picioare cu apă caldă în care se va pune unul din următoarele preparate: esenţă de pin, decoct de fân, decoct de salvie.
De reţinut!
Febra şi simptomele care o însoţesc pot fi elemente preţioase pentru acordarea primului ajutor, în special la copii, până la sosirea medicului: bronşită acută (febră şi tuse); sinuzită (febră, dureri de cap, de frunte); otită, oreion (febră şi dureri de urechi); gripă (dureri de cap), meningită (febră dureri de cap, vărsături şi înţepenirea gâtului), angită (febră, dureri de gât cu înroşirea mucoasei şi apariţia de puncte albe); pneumonie (febră şi respiraţie greoaie), scarlatină, rujeolă, rubeolă (cu erupţii pe piele, mărunte ca mălaiul sau mai mari).
0 comments :
Trimiteți un comentariu