background img

Articole noi

Iata si cateva principii Montignac

Iata si cateva principii ale domnului Montignac,dintre care unul va va soca:

1.Teoria caloriilor este falsa.
2.Proastele obisnuinte alimentare.
3.Deosebirea grasimilor binefacatoare de cele daunatoare.
4.Trebuie sa ne imbogatim alimentatia cu fibre-fructe,legume verzi,legume uscate si paine integrala.

Clasificarea alimentelor:
A.Proteinele-de origine animala (carne, peste,branza,oua, lapte)
-de origine vegetala(soia,migdale,alune,cereale integrale si unele leguminoase)

B.Glucidele (hidratii de carbon)
Glucide rele:zaharul de masa,faina alba,orezul alb,alcoolul,cartoful,porumbul.
Glucide bune:fructe,legume,cereale brute.
C. Lipidele -de origine animala (carnea,pestele,untul, branza, smantana proaspata)
-de origine vegetala(ulei de arahide,margarina etc)
Regimul Montignac are doua faze,va scriu deocamdata despre faza 1.
Iata regulile fazei 1:
Nu amestecati niciodata glucidele rele cu lipidele!
Evitati toate elementele glucido-lipidice
Eliminati in totalitate zaharul din alimentatie
Nu mancati decat faina nerafinata.
Uitati de cartofi,in special cei prajiti.
Uitati de orezul alb. Mancati numai orez integral.
Renuntati provizoriu la alcool,sub toate formele lui.
Evitati cafeaua,obisnuiti-va sa beti decofeinizata.
Nu sariti niciodata peste o masa.
Limitati consumul de lipide "rele".
Incercati sa beti cat mai putin in timp ce mancati,pentru a evita diluarea sucurilor gastrice.
Nu mancati in graba.
Preparati-va singuri sucurile de fructe. Evitati bauturile acidulate si sucurile fabricate industrial,care contin zahar.
Asteptati 3 ore dupa o masa glucidica inainte de a ingera lipide.
Asteptati 5 ore dupa o masa lipidica pentru a ingera glucide.
Mancati multe fibre alimentare-salata,legume verzi,fructe.
Consumati fructele cu cel putin o jumatate de ora inaintea unei mese principale.
LIPIDELE:carne,mezeluri,pasare,iepure,peste,crab,ou,branzeturi,uleiuri,margarine.
GLUCIDELE BUNE:cereale brute,faina nerafinata,paine integrala,orez integral,germeni de grau,paste din faina integrala,linte,fructe,telina,nap,germeni de soia,vinete,dovlecei,castraveti,rosii,ridichi,ciuperci,varza,conopida,fasole verde,praz,ardei gras,spanac,alata verde,mazare uscaa,fasole sucata,ciocolata cu min 60 % cacao.
Alimentele glucido-lipidice sunt preferabil de evitat in faza 1,singurul permis fiind iaurtul.
FRUCTE:cu cel putin o jumatate de ora inainte de masa.
MIC DEJUN GLUCIDIC:cereale integrale,paine integrala,branza cu 0 % grasime,lapte degresat,caea decofeinizata,orez integral,castraveti,vinete,dovlecei,rosii,ciuperci,varza alba,salata verde,ardei gras,conopida etc.
MIC DEJUN PROTEINO-LIPIDIC: oua,sunca,branza,smantana(o lingura),mezeluri,peste
PRANZ:cruditati,peste,carne,salta,branza,oua,mezeluri,rosii,castraveti,conopida,vinete,varza,ardei gras,ciuperci,ceapa,usturoi,maioneza(facuta in casa),dovlecei etc.
CINA PROTEINO-LIPIDICA - la fel ca pranzul+un iaurt cu 0 % grasime.
CINA GLUCIDICA: fara grasimi (nu sunt permise untul,maioneza,smantana) si se poate consuma orez integral,salata,legume.
Nu exista interdictii cantitative,insa nu depasiti limitele normale,totusi.
O sa vi se para greu la inceput,pentru ca lista cu alimente trebuie invatata pe dinafara,dar eu dupa doua zile nu mai am probleme.
Mezelurile nu trebuie sa contina amidon sau zahar!
Nu e asa de greu cum pare si cu acest regim nu veti avea niciodata senzatia de foame.
In general,din ce am aflat de la persoane care tin regimul, se dau jos 4 kg in prima saptamana,iar dupa aceea cate un kg pe saptamana,insa nu e o regula, se poate slabi si mai mult!
Chiar daca va veti abate de la regim,puteti face acest lucru,insa cu moderatie, adica o data,de doua ori pe saptamana.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE