background img

Articole noi

Lupus [eritematos, tuberculos]

Această reţetă este pentru 2 tipuri de Lupus [eritematos, tuberculos].
Preparaţi următorul ceai : rostopască 5gr, mărul lupului 3gr, gălbenele 70gr, plop negru 40gr, toate aceste plante se amestecă bine după care se fierbe în 3 litri de apă timp de 30 minute. Se fac spălături locale şi se pun compresii de 2-3 ori pe zi. Lupus [eritematos, tuberculos]
Intern : preparaţi următorul ceai : rostopască 3gr, mărul lupului 1gr gălbenele 10gr, plop negru 21gr. Amestecul se fierbe întru-n litru şi jumătate de apă, vreme de 30 minute. Se strecoară şi se bea câte 50ml de ceai, de 3 ori pe zi, înaintea meselor cu 30 minute. Ca unguent folosiţi următoarea compoziţie : se amestecă 30gr rostopască uscată şi pisată ca să se transforme în pulbere, cu 15gr lanolină, 10gr vaselină şi 10 picături de acid fenic. Se ung locurile bolnave şi se lasă pansate 3 zile. Se continuă până la vindecare.
----------------------------------------------------------------------------------------------------- Lupus : această cumplită boală este considerată ca fiind o boală a pielii şi a mucoaselor. Cauzele sunt necunoscute şi este considerată colagenoasă şi autoimună. Apar fie erupţii cutanate pe faţă pe piept pe spate şi pe pielea capului, dar şi viscerale pe intestine. Practic în jurul acestor erupţii ţesutul se necrozează şi putrezeşte de viu. Binenţeles că şi pshicul este afectat bolnavul având stări depresive, de somnolenţă şi dureri articulare.
Mai întâi trebuie ‚curăţat’ organismul
Pentru cei ce vor reţetele de ceaiuri iată adresa : GIUREA MARIN str. aleea Nucului 18 cod 0559, PIATRA OLT, judeţul Olt.
------------------------------------------------------------------------------------------------------

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE