background img

Articole noi

Necesarul zilnic de calorii

Necesarul zilnic de calorii
Inainte de a afla cite calorii are fiecare aliment, ar trebui sa stiti care este necesarul zilnic al fiecarei persoane. Consumul energetic mediu se calculeaza in functie de categoria de virsta, sex, ocupatie si de starea fiziologica. Cu ajutorul calculatorului de calorii aveti acum posibilitatea sa aflati care este necesarul dumneavoastra zilnic de caloriii. In medie, un adult tinar are o nevoie bazala de o calorie pe ora pentru fiecare kilogram. La copii, cifra variaza intre 1,5 si 2,5 kcal/kgc/h, iar dupa 45 de ani, nevoile scad sub o calorie.
De exemplu, un copil de trei ani, sanatos, in greutate de 15 kg, are nevoie de 750 kcal pe zi, numai pentru crestere. La aceasta se adauga un spor de pina la 100%, copilul fiind extrem de vioi, in comparatie cu celelalte categorii de virsta.
Necesarul energetic creste considerabilla frig, insa diferentele cele mai mari apar datorita profesiei.
Ocupatiile sedentare, cum ar fi munca de birou, necesita cheltuiala mica de energie, in schimb anumite activitati (cositul, spartul lemnelor, sapatul, mineritul, unele sporturi precum box, schi, alpinism, canotaj) sint mari consumatoare de energie, nevoile zilnice putind ajunge pina la 6000 - 8000 kcal. Unei femei sedentare insa ii vor ajunge 2500 kcal pe zi (si chiar mai putin), iar unui barbat care face sport doar ocazional 3000 kcal pe zi. O alta situatie in care organismul are un consum crescut o reprezinta cazul unor boli, mai ales cele febrile.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE